Elena Udrea susţine că suferă de o boală gravă. A cerut arest la domiciliu din cauza acestei afecţiuni

Elena Udrea le-a spus judecătorilor că are probleme mari de sănătate și nu poate sta în penitenciar. A cerut să fie plasată în arest la domiciliu.
Elena Udrea susţine că suferă de o boală gravă. A cerut arest la domiciliu din cauza acestei afecţiuni

Elena Udrea susţine că suferă de o boală gravă. Udrea a aflat ieri că va rămâne în continuare, în arest preventiv în Bulgaria. Judecătorii au luat această decizie, iar Curtea de Apel din Sofia a confirmat hotărârea instanței de la Blagoevgrad.

Conform acestei decizii, fostul politician va rămâne până săptămâna viitoare în arest preventiv, iar apoi se va decide extrădarea ei către România. Elena Udrea a încercat să conteste decizia și în cursul zilei de ieri ajuns iar în fața judecătorilor din Bulgaria.

Cu toate acestea, apelul referitor la arestul preventiv i-a fost respins. Mai mult decât atât, Curtea de Apel din Bulgaria a motivat hotărârea, susținând că boala invocată nu a împiedicat-o pe aceasta să călătorească mult cu mașina. Udrea a mers cu mașina din România până în Bulgaria și mai departe voia să ajungă în Grecia.

Elena Udrea susţine că suferă de o boală gravă

Fostul politician, a specificat faptul că are probleme de sănătate și de asta nu ar putea să stea în penitenciar. Elena Udrea a prezentat în fața instanței documente care atestă faptul că ar suferi de osteoporoză. A cerut arest la domiciliu din cauza acestei afecţiuni. De asemenea, a mai invocat faptul că are un copil mic de trei ani care nu poate să crească fără mamă. Din aceste motive, apărătorii ei au cerut să stea în arest la domiciliu, cu o brățară electronică pentru a putea să fie urmărită.

Judecătorii au analizat dovezile, dar au decis că Udrea poate să fie tratată de osteoporoză și în penitenciar. În plus, tribunalul din Blagovegrad a luat în calcul faptul că Elena Udrea ar putea încerca să fugă, de aceea până la extrădare nu o vor lăsa să stea în libertate.

Curtea de Apel din Sofia a specificat că poate fi tratată de afecțiunea de care suferă și în cadrul penitenciarului. Totodată, Udrea a mai încercat să demonstreze că ar putea sta în următorii 7 ani într-o locuință închiriată din Bulgaria. Aceasta a prezentat mai multe documente prin care a dorit să demonstreze acest lucru, dar nu a convins autoritățile.

Elena Udrea a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare cu executare

Pe data de 7 aprilie 2022, Udrea a primit o condamnare definitivă în dosarul „Gala Bute” și a primit șase ani de închisoare cu executare. Ea a fost acuzată de abuz în serviciu, luare de mită, iar decizia a fost luată de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Dinainte de a afla despre mandatul de arestare, Udrea deja plecase din țară. Aceasta a fost prinsă la vama Kulata din Bulgaria. De aici voia să ajungă în Grecia, dar a fost prinsă imediat și a fost arestată.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cum s-au descurcat Oana Matache și Radu Siffredi la Power Couple, emisiunea care se va difuza la Antena 1
7.4 8 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *