Eli Adam, stilistul vedetelor, despre secretul extravaganței Deliei: „Investește mult în asta!” SPECIAL

Celebrul stilist face dezvăluiri din culisele colaborărilor cu artiștii de top
Eli Adam, stilistul vedetelor, despre secretul extravaganței Deliei: „Investește mult în asta!” SPECIAL

Eli Adam a reușit să își construiască o carieră de succes în domeniul modei. Ea este unul dintre cei mai cunoscuți stiliști în acest moment. Totuși, ea recunoaște, într-un interviu în exclusivitate pentru Ego.ro, că meseria nu este deloc una ușoară. Se pare că drumul hainelor este pavat cu numeroase provocări și momente grele!

Drumul către styling, între joacă şi o chemare a sufletului

Drumul Elianei Adam către styling a început dintr-o joacă sau o chemare a sufletului. Eli s-a decis să urmeze câteva cursuri care aveau legătură cu acest domeniu. Cu toate acestea, ea s-a văzut nevoită să facă naveta București-Craiova pentru a continua cu industria modei:

“Am făcut 2 cursuri de styling, începători și avansați. Nu îmi propuneam să ajung aici, le-am făcut pentru mine. Cumva, întotdeauna am fost atrasă de această zonă, pe atunci nici nu știam ce înseamnă styling. Am zis că sună interesant, m-am dus la ai mei, i-am rugat să îmi dea bani pentru cursuri. Tatăl meu nici nu a știut pentru ce îmi dă bani. Am făcut cursurile, doi ani a durat, am făcut naveta, ținând cont că mă mutasem în Craiova și trebuia să vin la București.”, ne-a mărturisit, în exclusivitate pentru Ego.ro, Eli Adam.

Eli Adam: „În momentul în care vezi șifonierul unui om, ești intrat în viața lui”

Tot în Craiova, Eli Adam a început să lucreze cu diferite persoane pentru a se ocupa de piese vestimentare și garderobă, per total. Plăcerea s-a transformat într-un vis, iar visul a adus-o pe culmile succesului, însă niciodată nu s-a ferit de muncă și a venit cu idei inedite:

“În timp ce făceam cursurile, dar și după, am început să dau de înțeles din vorbă în vorbă că fac styling și mi-ar plăcea să intru în industrie.

Au început să mă abordeze oameni obișnuiți pentru ținute de ocazie, pentru a le pune garderoba la punct, pentru ședințe foto. La început făceam totul ca pe o joacă, îmi făcea plăcere, dar mi-am dat seama că lucrurile devin serioase. În momentul în care vezi șifonierul unui om, ești intrat în viața lui. Este profund și complex subiectul, nu este deloc superficial.”, ne-a zis ea.

Eli Adam: „Nu știam că o să ajung unde sunt astăzi”

Ulterior, ea și-a deschis un concept store prin care punea la vânzare piesele semnate de creatorii din România. Aceasta a câștigat experiență prin a lucra cu diferiți clienți, chiar dacă posibilitățile într-un oraș mic sunt destul de limitate:

“În Craiova mi-am deschis și un concept store în acest timp, aveam la vânzare creații ale designerilor români. Mi-am creat o rețea la nivelul întregii țări. Eu ajutam clienții în funcție de ce nevoi aveau, am învățat să fac styling. M-a ajutat acest lucru, deși nu știam că o să ajung unde sunt astăzi. Tot în Craiova am început să lucrez și cu persoane juridice, dar posibilitățile erau limitate în această zonă”.

De la divorț, la o nouă viață

Se spune că viața unei femei se schimbă complet după un divorț, astfel că Eli Adam și-a luat viața în piept după despărțirea de partenerul său și s-a întors în București. Cu pași mici, ea a început să lucreze cu îndrăgita Adda, construindu-și un renume în industria modei:

“Am divorțat și mi-am dat seama, ulterior, că orașul era din ce în ce mai mic pentru mine pe partea de styling. M-am întors în București, în 2018, unde am luat-o de la zero. Am avut oportunitatea de a face styling pentru Adda și de aici a început totul. Am lucrat doi ani cu ea, în acest timp au început să afle din ce în ce mai mulți oameni de mine și am putut să mă implic în cât mai multe proiecte”.

Arta de a spune „nu”

În momentul în care a ajuns în București, Eli Adam a acceptat orice proiect, fără a se gândi la eforturile imense pe care era nevoită să le facă. Totuși, după trei ani de muncă, aceasta este mândră de faptul că a învățat să fie mult mai selectivă cu privire la tot ce face:

“Am oferit un răspuns afirmativ la absolut orice, nu am refuzat pe nimeni. Aveam nevoie și de bani, dar trebuia să afle lumea de mine, să fac experiență. A ajuns să îmi placă. Am posibilitatea acum să refuz, să fiu mult mai selectivă, dar abia anul trecut am învățat să zic nu. În 3 ani am făcut tot ce se putea face, videoclip-uri, ședințe foto, reclame, filme, seriale. Am o experiență mare în zona de producții de televiziune. Am vrut să văd unde mă simt mai bine.”, a punctat ea.

De ce refuză Eli Adam să se implice în seriale

Atunci când vine vorba despre ce nu își mai dorește să facă, Eli Adam recunoaște că nu se vede lucrând pentru seriale. Motivul? Acestea durează foarte mult timp, astfel că un stilist poate să se blocheze:

“La ora actuală, nu mă potrivesc cu serialele, nu o să mă mai implic în astfel de proiecte. Îți blochează mult timp, durează câteva luni, cumva am ocazia să lucrez mereu cu alte echipe, alți oameni. Entuziasmul nu se duce niciodată, însă serialele te țin blocat mult timp. Poți să ajungi să te plafonezi, să te gândești ca la un loc de muncă stabil”.

Eli Adam: „Nimeni nu știe cât de multă muncă e în spate”

Mulți consideră că meseria de stilist este una satisfăcătoare din punct de vedere financiar și extrem de ușoară. Nimic mai fals! Eli Adam a explicat că munca grea te poate ajuta să îți rotunjești veniturile, însă nu este vorba de vreo avere:

“Din punct de vedere financiar, poți să trăiești super decent dacă te implici în multe proiecte și îți faci treaba cât mai bine. Totuși, nu trebuie să aibă cineva impresia că ne îmbogățim. Meseria este în continuare privită superficial, nimeni nu știe cât de multă muncă e în spate. Job-ul unui stilist nu se termină când s-a terminat proiectul. Am de curățat haine, de reparat haine și de returnat haine.”

Ce probleme există în acest domeniu

Meseria de stilist vine cu numeroase provocări. Punctual, în cazul în care o haină se rupe și nu mai poate să fie reparată, atunci persoanele din domeniu sunt nevoite să o plătească:

“Dacă se rupe o haină și se poate retușa, atunci este foarte bine. În alt caz, piesa o plătește stilistul și intră în garderoba lui personală. Este o responsabilitate enormă, consider că munca unui stilist ar trebui să fie plătită mult mai mult decât este acum. Este stresant. Nimeni nu conștientizează riscurile, provocările și părțile mai neplăcute. Toată lumea crede că meseria este una frumoasă, dar sunt mulți factori”.

Colaborare de succes cu Lora: „Suntem prietene”

Rețeta succesului în styling? O chimie bună pe plan personal și profesional, lucruri de care Eli Adam se bucură atunci când vine vorba despre frumoasa colaborare pe care o are cu Lora. Artista este asumată și știe ce își dorește din punct de vedere vestimentar.

Și Lora este îndrăzneață în ținutele vestimentare
Și Lora este îndrăzneață în ținutele vestimentare

“În afară de proiectele de televiziune, unde lucrez cam cu toți prezentatorii de la noi, am o colaborare cu Lora de ceva timp.

Am dezvoltat o relație aparte, suntem prietene, avem o chimie foarte bună, personal și profesional. Este un om care știe ce vrea, în ceea ce mă privește, accept să lucrez doar cu oameni care știu ce vor. O persoană așa are atitudine și personalitate, poate să poarte ceea ce propui. De asemenea, un om care știe ce vrea nu o să se lase influențat de ce spun alte persoane din jur”, ne-a mai zis ea.

Motivul pentru care mulți nu rezistă în acest domeniu

Eli Adam recunoaște că meseria de stilist cere multe sacrificii. Aceasta este nevoită să renunțe la planurile sale și la weekend-uri pentru a rezolva diferite urgențe. Nu multe persoane răspund foarte bine la aceste provocări:

“Pare ușor, mulți cred că se pricep la modă, dar nu este chiar așa. Am luat alături de mine mulți oameni, dar nu au rezistat. Mi-au zis că este prea departe platoul sau se stă prea mult pe set. Eu sunt obișnuită să stau peste 12 ore pe set, nu există un program, nu există weekend sau viață personală, îți asumi. Oricum îți poate suna telefonul pentru o urgență stilistică, iar tu trebuie să rezolvi problema. Șefii mei sunt toți cei pe care îi îmbrac.”

Care este secretul Deliei Matache. Eli Adam: „Investește foarte mult în garderobă”

Mulți am remarcat-o pe Delia Matache din punct de vedere vestimentar. Aceasta este o artistă cameleonică, extravagantă și nu se teme niciodată de mutări stilistice de excepție. Întrebată care este vedeta din România care se îmbracă foarte bine, Eli Adam a mărturisit:

“Nu există o vedetă care să se îmbrace de fiecare dată foarte bine. Totuși, super tare mi se pare Delia. Este asumată, investește foarte mult în garderobă, este genul de artist care își cumpără hainele sau le face la comandă în majoritatea cazurilor. Nu ai cum să dai greș așa. Când ai un buget și poți să îți cumperi ce vrei tu, nu ai cum să greșești”.

Delia investește enorm în haine
Delia investește enorm în haine

Ce colaborare frumoasă are Eli Adam cu o vedetă

Eli Adam se ocupă și de ținutele lui Cornel Ilie de la Vunk, de care spune că este un om modest și înțelegător. Starul își face timp și se implică în alegerea ținutelor, lucru ce reprezintă visul unui stilist. În majoritatea timpului, persoanele din acest domeniu merg singure în căutarea pieselor:

“Mă ocup de trei ani de Cornel Ilie de la Vunk și mereu spun că dacă toți artiștii ar fi ca el, atunci viața mea ar fi mult mai ușoară. Este mult mai maleabil, ținând cont că este bărbat. De asemenea, este modest, înțelegător și ajung la un numitor comun cu el. Am noroc la oameni, rar mi se întâmplă să nu nimeresc pe cineva, dar acolo e vorba de chimie. Cornel Ilie își face timp dacă trebuie să căutăm haine și să facem ținute. Mă bucur că am o colaborare bună cu el”.

Cum se poate ajunge la această meserie

Atunci când nu există ingrediente, nu se poate face o rețetă, mai ales pentru că drumul stiliștilor este diferit! Eli Adam a punctat că este nevoie de susținere din partea familiei sau de ajutorul unei persoane care deja activează în acest domeniu de câțiva ani înainte de a prinde aripi pe cont propriu:

“Nu există o rețetă, nu este ceva bătut în cuie. Contează să ai o familie în spate pentru a avea câteva uși deschise, deși la mine nu a fost cazul.

Este important să îți faci relații, ca în orice domeniu. În cazul meu, între 2017 și 2018 am fost asistenta lui Ovidiu Buta. Poți să mergi pe lângă un stilist mai mare, să îl ajuți. Totuși, la un moment dat o să îți spună stilistul să îți deschizi aripile și să mergi singur pe acest drum. Mulți renunță când își dau seama cât e de greu, meseria nu este pentru toată lumea. Trebuie să faci față bine stresului”, a mai povestit ea.

10 ani de styling: „Pregătesc o altă generație de stiliști”

Eli Adam se află în zilele noastre în postura de profesor, ținând cont că predă cursuri de styling. În urmă cu 10 ani, aceasta încerca să afle secretele meseriei de la o altă persoană, însă acum pregătește o altă generație de stiliști:

“Styling-ul este de viitor pentru cei care sunt dispuși să facă un stil de viață din această meserie. Și eu pregătesc o altă generație de stiliști, predau cursuri de styling. Au trecut 10 ani de când am făcut cursurile, iar acum mă aflu în această postură. Dacă stau să mă gândesc, nu mulți din generația mea au ajuns să facă styling la ora actuală, contează calitatea, nu cantitatea. Sunt și alții care lucrează în modă, dar meseria pe care o am eu este foarte grea”.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Erika Isac, detalii despre noul iubit “Este un bărbat extraordinar!”
10 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Nu-ți ies șnițelele fragede și pufoase? Ai nevoie de acest ingredient secret care face toată...
BOMBA BOMBELOR! Laura e iubita celui mai în vogă fotbalist de la Real Madrid! Ar...
ȘOC! 5 vedete din România care au devenit mame după 40 de ani. Nu te...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat /...
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Horoscop 25 Aprilie 2024. Gemenii vor avea succes din punct de vedere financiar, iar Racii...
Horoscop Zilnic Joi 25 Aprilie 2024. Vibrația astrologică a zilei se descrie ca fiind una...
Verifică dacă ești pe listă: astăzi, 5 zodii primesc vestea mult așteptată
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl...
SURPRIZĂ în showbiz! Au devenit părinți pentru prima dată și au dezvăluit prima fotografie cu...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *