Elisabeta Lipă nu exclude ca de Sărbători să-și arate talentul și în bucătărie. „În pandemie, Jamila a devenit brusc cea mai bună prietenă a mea” VIDEO EXCLUSIV

Și-a descoperit abilitățile de gospodină

Elisabeta Lipă și-a dedicat toată viața canotajului, fiind primul sportiv din istorie care a câștigat șase medalii olimpice la canotaj, record pe care l-a doborât de două ori. Pentru palmaresul ei, fosta sportivă de performanță a trebuit să facă mari sacrificii, printre care să pună viața personală pe plan secund. Elisabeta Lipă a mărturisit în exclusivitate pentru EGO.ro că, abia în izolare, și-a descoperit abilitățile de gospodină și că abia acum poate spune că are cât de cât timp să se implice în pregătirea meselor pentru sărbători.

Elisabeta Lipă: „Îmi place să gătesc”

Pentru a deveni cea mai bună canotoare a secolului XX, Elisabeta Lipă a trebuit să se dedice în exclusivitate sportului de performanță și mai puțin rolului de mamă și de soție.

Chiar și după retragere, marea campioană a României și-a continuat munca asiduă în cadrul Federație Române de Canotaj, așa că nu a reușit pe deplin să recompenseze timpul pierdut de lângă familia ei. Cu toate acestea, a reușit să recupereze în pandemie, mai precis în acele două luni de autoizolare.

„Cea mai gospodină am fost în pandemie pentru că am stat izolată în casă și eu ca tot poporul român. Și ce să facem cât stăm în casă? Curățenie. Atunci am descoperit câți metri pătrați de geamuri am. Tot atunci Jamila (n.r. un cunoscut blogger culinar) a devenit brusc cea mai bună prietenă a mea. Eu dacă am fost în cantonament atâția ani de zile nu am avut timp să gătesc pentru că, de fiecare dată, sărbătorile, respectiv Paștele, Crăciunul, Anul Nou, fugeam acasă repede. După care, în pandemie, n-am avut ce să facem și a trebuit să gătim. Îmi place să gătesc, dar îmi place să și comand, dar întotdeauna mâncarea cea mai bună este cea pe care o faci tu cu mânuța ta”, ne-a declarat amuzată Elisabeta Lipă, despre faptul că acum s-ar descurca pe deplin în bucătărie, dacă ar vrea să pregătească singură masa de Crăciun, completând că nu exclude nici ideea de a comanda online preparatele tradiționale.

„E adevărat că acum dai un click și ai comandat, dar nu te simți bine dacă nu guști din mâncărurile făcute de mama, alea adevărate, sănătoase, bio și așa mai departe. Dacă ai timp faci, pentru că este o plăcere să gătești, că nu gătești ca la cantină pentru sute de persoane, dar dacă nu ai timp, cea mai la îndemână metodă este să comanzi online”.

„Dacă am pofte, fetele de la Snagov îmi fac și mâncarea are același gust”

Cât timp a fost sportiv de perfomanță, toate mesele, înclusiv cele de Sărbători și chiar de zile de naștere, Elisabeta Lipă s-a bucurat de preparatele făcute de bucătăresele de la baza sportivă de la Snagov.

Așa că, nici acum nu exclude ca tradiționalele mâncăruri de Crăciun să le guste tot acolo, mai ales că o leagă o sumedenie de amintiri de cantina de la baza sportivă.

„La Snagov, când am poftă de cozonac, de piftie, sunt fetele, bucătăresele, de pe vremea când făceam eu sport și bineînțeles că am rămas și eu cu niște metehne din cantonament și de câte ori când mă duc acolo le spun să îmi facă diferite feluri de mâncare, de care am poftă. Ciorba a la grec. spre exemplu, doar la Snagov o mănânc, acolo este cea mai bună. Chiftele pe care ni le găteau la ocazii speciale la fel, cele de la „meniul de nuntă”, noi așa spuneam când ne învoia antrenorul de la antrenament și zicea că este o zi de naștere și că ne dă voie să avem „meniu de nuntă”, însă ne spunea că dacă nu facem un antrenament din ăla să curgă apele pe noi după, ne scoate el la antrenament. Îți imaginezi ce era acolo. Așa că dacă am pofte, fetele de la Snagov îmi fac, și mâncarea are același gust, arată la fel, ca de pe vremurile acelea”, a mai povestit canotoarea.

Totuși, anul acesta, crede că va folosi tot ce a învățat de la Jamila și că va intra în bucătărie pentru a pregăti anumite feluri de mâncare. Asta nu înseamnă că nu va merge și la baza sportivă pentru a petrece timp și cu sportivii de acolo. „Anul acesta mă prinde și acasă și la Snagov, așa că dacă vreau să fac acasă, dacă nu dau un click și vine la ușă”, a mai povestit Elisabeta Lipă pentru EGO.ro.

Video: Dragoș Enăchescu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *