Elvira Deatcu a fost martoră la atentatele din 11 septembrie 2001. „Am văzut „live” lovirea celui de-al doilea turn” EXCLUSIV

După tragedia care a răpit aproape 3.000 de suflete, actrița număra zilele până să revină în România.
Elvira Deatcu a fost martoră la atentatele din 11 septembrie 2001. „Am văzut „live” lovirea celui de-al doilea turn” EXCLUSIV

În urmă cu peste 20 de ani, Elvira Deatcu și cea mai bună prietenă a ei, Carmen Tănase, se aflau la New York într-un turneu. Actrițele plănuiau ca în ziua de 11 septembrie 2001 să meargă la Word Trade Center și să viziteze Turnurile Gemene. Cu ajutorul lui Dumnezeu sau pur și simplu din noroc, cele două actrițe nu au mai plecat spre Turnurile Gemene. Însă au trăit experiența de la fața locului. Elvira ne-a povestit despre această tragedie, în exclusivitate pentru Ego.ro.

Elvira Deatcu și buna ei prietenă și colegă Carmen Tănase
Elvira Deatcu și buna ei prietenă și colegă Carmen Tănase

Elvira Deatcu, despre 11 septembrie 2001: „Nu am să uit niciodată acea zi! Cum aș putea?”

Acum ceva vreme, actrița Carmen Tănase povestea că ea a fost cea care a avut ideea să o ducă pe Elvira Deatcu să vadă Turnurile Gemene și priveliștea New York-ului. Cele două și alți actori români se aflau în Statele Unite ale Americii când teroriștii Al-Qaeda au organizat atentatul terorist. Aceștia au prăbușit două dintre cele patru avioane comerciale de pasageri pe care le-au deturnat în Turnurile Gemene ale World Trade Center. În urma atentatelor din 11 septembrie 2001, care au șocat întreaga omenire, s-au stins din viață 2.993 de persoane.

„Nu am să uit niciodată acea zi! Cum aș putea? Ne cazaserăm cu o seară înainte la un motel și în acea dimineață stăteam cu toții la cafea, în pijamale, pe iarbă. Ușile de la camere erau deschise și… un televizor pornit aiurea ne-a pus în față cu sinistra realitate. Am văzut „live” lovirea celui de-al doilea turn. Urma să plecăm și noi într-acolo, să vizităm”, a povestit Elvira Deatcu în exclusivitate pentru Ego.ro.

Nici acum, după aproape 21 de ani de la atentate, Elvira nu știe să răspundă cum de nu ajunsese la Turnuri, în ziua tragediei.

„Ore în șir n-am prea gândit. După ce am tremurat șocați minute bune, ne-am strâns rapid bagajele și am plecat spre granița cu Canada. Acolo ar fi trebuit să jucăm, în a doua jumătate a lui septembrie. De abia la ora 16.00 am realizat că n-am sunat în țară. Și să le spunem familiilor că suntem în siguranță”, ne-a mai povestit actrița.

Carmen Tănase, Radu Vâlcan și Elvira Deatcu
Carmen Tănase, Radu Vâlcan și Elvira Deatcu

Nu s-a mai întors de atunci în SUA

Cu toate că America și-a revenit spectaculos după aceste atentate, Elvira Deatcu nu a mai acceptat niciun contract în SUA. Actrița ne-a mărturisit că de atunci nu a mai călcat pe pământ american. Și că, imediat după atentate, număra zilele până să revină în siguranță, acasă, în România.

„Zborul de întoarcere era pe 28 septembrie. Am jucat în Canada, am revenit în SUA, unde am mai ținut câteva spectacole. A fost un turneu trist, chinuit”, a mai povestit Elvira Deatcu pentru Ego.ro.

În anul 2021, vedeta a câștigat Premiul Gopo la categoria „Cea mai bună actriță într-un rol secundar” pentru rolul Maria Holban din filmul „5 minute”, în regia Dan Chișu. Filmul este disponibil pe platforma Netflix.
În anul 2021, vedeta a câștigat Premiul Gopo la categoria „Cea mai bună actriță într-un rol secundar” pentru rolul Maria Holban din filmul „5 minute”, în regia Dan Chișu. Filmul este disponibil pe platforma Netflix.

Îi este dor de Mircea Albulescu

Din fericire, în acele clipe de groază, Elvira a avut-o alături pe buna ei prietenă Carmen Tănase. Cu ea a avut o legătură specială încă din clipa în care s-au cunoscut, în anul 1995, la Teatrul Odeon. Iar de atunci Carmen Tănase a fost un umăr de sprijin pentru Elvira, ori de câte ori aceasta i-a cerut acest lucru. Au jucat împreună atât în piese de teatru, dar și în seriale. Cel mai emblematic a fost serialul „Lacrimi de iubire”, unde erau rivale.

De altfel, Elvira ne-a mărturisit că este genul de persoană care se atașează imediat de oamenii din jurul ei, cu atât mai mult de cei cu care lucrează. Extrem de emoționată, ea ne-a mai povestit că încearcă să se bucure cât mai mult de compania colegilor dragi. Și în egală măsură îi este extrem de dor de cei care nu mai sunt printre noi și cu care a avut o relație foarte apropiată.

„Mă gândesc destul de des la profesorul meu, Mircea Albulescu, cu care am avut șansa să joc și pe scenă, și-n televiziune. Mi-aduc aminte cu emoție că am petrecut multe zile cu Adrian Pintea, filmând și ascultându-i poveștile”, ne-a mai spus Elvira Deatcu.

Elvira Deatcu și Adrian Pintea în serialul „Lacrimi de iubire”, difuzat la Acasă TV
Elvira Deatcu și Adrian Pintea în serialul „Lacrimi de iubire”, difuzat la Acasă TV

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Familia Măruță se pregătește pentru un nou film, după succesul înregistrat de "Tati part-time"
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Lovitură SUPREMĂ pentru Elena Udrea. Ce se întâmplă în închisoare
Continuă plecările din Antene! Una dintre cele mai cunoscute prezentatoare nu mai apare pe post...
ȘOC! 5 vedete din România care au devenit mame după 40 de ani. Nu te...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12...
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile...
Jador a vorbit despre relația secretă cu Andreea Bălan: „Pentru mine ai fost extraordinară!”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Horoscopul lunii Mai 2024 pentru toate zodiile. Unii dintre voi îşi vor culege roadele muncii...
Horoscop 29 Aprilie 2024. Berbecii vor fi foarte inventivi și își vor cuceri șefii cu...
Berbecii și o zodie misterioasă primesc un val de energie astrală, învățând să depășească provocările
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la...
Mai îndrăgostită ca oricând! Ce a dezvăluit Lidia Buble despre relația cu omul de afaceri...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *