Elvira Deatcu, ajutată de Adelina și de Cristi Chivu pentru a-i găsi fiului ei cazare la Milano: „Copilul mai avea un pic și dormea la metrou” VIDEO EXCLUSIV

”Nu pot să mă învoiesc de la teatru ca să fac un drum la Milano, chiar dacă e dor mare”

Fiul cel mare al Elvirei Deatcu, Luca, studiază arhitectura la o prestigioasă facultate din Milano. Fericirea admiterii a fost însă știrbită, la scurt timp, căci tânărul s-a trezit singur, fără un adăpost, într-o țară complet necunoscută. Actrița a declarat în exclusivitate pentru EGO.ro că cei care i-au ajutat să iasă din impas au fost nimeni alții decât soții Adelina și Cristi Chivu, oameni cu care nu aveau niciun fel de relație până la acel moment.

Elvira Deatcu a fost ajutată de Adelina și de Cristi Chivu

Anul trecut, cu lacrimi în ochi, Elvira Deatcu mergea la Milano, ca să-l instaleze pe fiul ei, Luca, la universitatea de arhitectură pe care a ales să o studieze. Actrița nu s-a sfiit niciodată să recunoască faptul că este extrem de apropiată de copiii ei și că plecarea fiului cel mare de acasă a fost un adevărat șoc pentru ea.

„În primul rând că nu sunt singură acasă, că mai am doi băieți, și Filip l-a înlocuit pe Luca. Am rămas acasă cu pupăciosul. Dar stai liniștită că și Luca a fost avertizat de când a pășit pe aeroport că va sta cu mine câteva ore să-l miros, să stau lângă el, să-l respir. Spre final de vacanță, în ultimele zile, s-a și întâmplat, căci în ziua în care el a plecat, eu am plecat în turneu cu teatru la Piatra, la festival, și el a plecat seara. Am suferit că nu am putut să mă duc să mă „târăsc” și mă „preling” pe geamurile de la aeroport”, a declarat Elvira pentru EGO.ro.

Astfel că, în vacanța de vară, a făcut tot posibilul să stea cât mai mult timp alături de el, dar fiind faptul că pe timpul cursurilor nu poate pleca foarte des din România.

„L-am avut acasă foarte puțin pentru că la Milano se studiază foarte mult. A venit pe 20 iulie și a plecat în 10 septembrie pentru că ei încep școala mai repede decât  în România. Cu vreo 3 săptămâni. Nu a fost suficient. Noroc că mai găsește bilete ieftine și mai zboară așa, ne mai face surprize”, a mai povestit actrița, completând că în tot acest timp a fost implicată în tot soiul de proiecte care nu i-au permis să-și vadă fiul prea des. „Nu prea merg la el pentru că sunt foarte solicitată și muncesc foarte mult. Ca să stau cu el, ar trebui să plec în weekend și în weekend în general noi jucăm. Nu pot să mă învoiesc de la teatru ca să fac un drum la Milano, chiar dacă e dor mare”.

„Am trecut printr-un coșmar”

Durerea despărțirii s-a amplificat și mai tare în momentul în care a aflat de la fiul ei că este în pragul de a rămâne fără o locuință permanentă.

„Am fost în septembrie anul trecut când l-am instalat și ne-am mai dus în aprilie pentru că noi suntem născuți toți patru primăvara și pentru că ne-a stins dorul și nu a fost un an absolut deloc ușor pentru el și firește că a fost o suferință și pentru noi, am zis atunci am zis să ne facem acest cadou. Eu nu mă sărbătoresc, eu la 50 de ani nu m-am sărbătorit, mai stau să mă mai și felicit. Atunci am plecat toți patru și am mers la Lugano, la Veneția, la Como, ne-am plimbat mult, am stat împreună”, ne-a mai declarat Elvira Deatcu, mărturisindu-ne că la a doua vizită l-a găsit pe Luca locuind în casa unui prieten. „În aprilie nu avea casă. Era în gazdă la un prieten. Am trecut printr-un coșmar. Pe această cale le mulțumesc Adelinei și lui Cristi Chivu pentru că ne-au fost mai mult decât niște rude, prieteni. Ca și când ne-am fi știut de-o viață. Ne-au ajutat într-un moment extrem de greu al nostru”.

Fiul cel mare al Elvirei Deatcu, Luca, studiază arhitectura la o prestigioasă facultate din Milano
Fiul cel mare al Elvirei Deatcu, Luca, studiază arhitectura la o prestigioasă facultate din Milano

„Copilul mai avea un pic și dormea la metrou”

Deși nu aveau niciun fel de relație cu Adelina și Cristi Chivu, cei doi au fost mâna lor de salvare, căci s-au oferit să-l ajute pe tânăr să se acomodeze în Milano.

„Unui român astăzi nu-i mai oferă nimeni astăzi cazare în Milano și am vrut să avem prin agenție un contract ferm, pe o perioadă lungă, ca să intre și el în toate celelalte drepturi, tot ce înseamnă statutul de student. Pentru că nu stă 6 luni. Atunci ni s-a cerut un garant cu salariu permanent pe teritoriul Italiei. Ei ne-au ajutat pentru că nu aveam nicio șansă. Copilul mai avea un pic și dormea la metrou. Au fost niște momente groaznice. A fost un an greu. Am învins. Toată lumea i-a spus că ce nu îl doboară îl întărește, dar e greu. Era cumplit. Noi stăteam în confortul casei noastre, în fotoliu, și vorbeam cu el. El era săracul singur acolo, căuta apartamente. I-a fost foarte greu acolo”, ne-a mai declarat Elvira, mărturisind în același timp că acest episod l-a întărit însă pe fiul ei, care în momentul de față este unul dintre cei mai buni studenți de la universitatea lui.

„A studiat un an italiană. Vorbește foarte bine, toată lumea îl întreabă de când locuiește acolo, dacă are rude în Italia. Dar să începi să susții niște examene la arhitectură în limba italiană, când el nu știa termenii ăia în limba română cum sună, a fost foarte greu. A fost o piatră de încercare pentru el. Așa că acum a trecut la engleză”.

„Am fost avertizată că nu îmi mai prezintă nicio iubită”

Rămasă acasă cu fiul cel mic, Filip, Elvira Deatcu susține că s-a lipit și mai mult de acesta. Spre norocul ei, Filip este un copil extrovertit care întră în „jocul” mamei sale.

„Acum Filip începe și el să se mai îndepărteze de mămică lor, dar e cu „te iubesc-ul” în gură tot timpul și când mă supără îi spun că nu mai vreau să aud vorbe, vreau să-mi demonstreze. El e foarte tandru, e lipicios, deși are 1,90 metri și au început să-i atârne fire ciudate din barbă, dar e cald. E mai extrovertit și Luca e introvertit. Sunt minunați. Bine că îi am”, ne-a mai spus actrița.

Elvira Deatcu și cei doi copii ai săi
Elvira Deatcu și cei doi copii ai săi

„Sunt cea mai faină soacră ever”

De altfel, pentru că toată viața și-a dorit să aibă și o fiică, în momentul în care unul dintre copiii ei vine și îi prezintă o iubită, aceasta se atașează extrem de tare de ea. Uneori leagă poate o prietenie mult prea strânsă, spre disperarea băieților, care o amenință că dacă nu încetează să le trateze pe iubitele lor ca pe niște fiice, riscă să nu mai cunoască niciuna.

„Sunt cea mai faină soacră ever. Am dat din hainele și accesoriile mele. Păi am avut și noi niște iubite până acum. Dau tot și mă și leg și sufăr ca un câine când se despart. Nu-i normal. Sunt o țărancă. Mă leg îngrozitor. Îți dai seama, am avut și eu o fată. Am și avut fete bune care, deși cu Luca la Milano, stăteau la noi câte 8 ore în casă. E cu suferință. Mie nu-mi place chestia asta. Ar trebui să învăț să mă detașez. Am fost avertizată că nu îmi mai prezintă nicio iubită”, a mai povestit amuzată Elvira Deatcu pentru EGO.ro.

Video: Daniel Bălan

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Planta magică pe care să o pui la ferestre în luna mai. Atrage banii și...
N-a mai apărut niciodată AȘA: Nadia Comăneci, IMAGINEA ZILEI! Cum a fost fotografiată
ȘOC! 5 vedete din România care au devenit mame după 40 de ani. Nu te...
Un psiholog le-a făcut portretul lui Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu. Dezvăluiri uluitoare: 'Un narcisist...
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat /...
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Horoscop 25 Aprilie 2024. Gemenii vor avea succes din punct de vedere financiar, iar Racii...
Horoscop Zilnic Joi 25 Aprilie 2024. Vibrația astrologică a zilei se descrie ca fiind una...
Un val de schimbare cosmică este pe cale să redea fiecărei zodii noi drumuri de...
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl...
SURPRIZĂ în showbiz! Au devenit părinți pentru prima dată și au dezvăluit prima fotografie cu...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *