Estetica genitală nu este neapărat un moft. Medicul chirurg Iancu Morad: „Labioplastia este și o necesitate în unele cazuri” EXCLUSIV

Medicii esteticieni sunt de părere că acest subiect nu ar mai trebui să fie unul tabu, mai ales că în multe cazuri astfel de intervenții sunt chiar o necesitate
Estetica genitală nu este neapărat un moft. Medicul chirurg Iancu Morad: „Labioplastia este și o necesitate în unele cazuri” EXCLUSIV

Intervenții de estetică genitală la femei și bărbați sunt considerate un subiect tabu, însă în ultimii ani aceste operații sunt din ce în ce mai des solicitate. Medicul chirurg estetician Iancu Morad a explicat pentru EGO.ro de ce a crescut numărul femeilor, interesate să-și corecteze estetica organelor genitale.

Estetica genitală nu este neapărat un moft. Când putem apela la un medic

Iancu Morad este de părere că ar trebui să vorbim mai deschis despre aceste intervenții chirurgicale, la fel cum vorbim și despre implantul mamar sau augumentarea buzelor, fie rinoplastie. Organele genitale fac parte din corpul nostru și trebuie să le acordăm aceeași atenție, precum o facem cu buzele, tenul, abdomenul sau bustul. Din propria experiență, medicul estetician mărturisește că de cele mai multe ori aceste operații sunt o necesitate, nu neapărat un moft din partea clientelor.

„Într-adevăr e un subiect tabu. Avem o creștere anuală undeva la 30% în ultimii 6-7 ani când discutăm de chirugia intimă și vorbim aici despre labioplastie, fie augumentarea labiilor mari, dar și la nivelul organului genital masculin. Când discutăm de labioplastie e posibil și o necesitate. Vă spun și de ce. Labiile mici, o dată ce sunt mai mărite în volum, deranjează în activități normale, inclusiv când pacienta poartă lenjerie intimă sau în activitățile fizice. Acum multe persoane au un stil de viață mai sănătos, apelează la sală, fac cycling de exemplu, și este chiar dureros. În anumite cazuri chiar este o necesitate și nu un moft”, a declarat Iancu Morad pentru EGO.ro.

Estetica genitală nu este neapărat un moft
Estetica genitală nu este neapărat un moft

Cele mai multe paciente sunt proaspetele mămici

De cele mai multe ori, în urma unei nașteri naturale, nu prin cezariană, se produs modificări la nivelul organelor genitale externe, astfel că labioplastia, intervenția chirurgicală de remodelare a labiilor afectate, reprezintă cea mai bună soluție. În plus, o dată cu trecerea timpului organele genitale feminine suferă schimbări, la fel ca și restul corpului. Pe lângă naștere, de multe ori intervine îmbătrânirea sau modificările de greutate, astfel că labiliile externe și interne își schimbă forma, mărimea, tonusul, lucru ce poate fi deranjant și poate afecta încrederea în sine și relațiile de cuplu.

Iancu Morad - medic chirurg estetician
Iancu Morad – medic chirurg estetician

Când și unde poate interveni medicul estetician

Medicul chirurg ne-a mărturisit că, deși nu se vorbește deschis despre acest subiect, există un număr crescut de paciente care doresc să-și corecteze imperfecțiunile congenitale. Pe lângă intervențiile la nivelul labiilor mari, care sunt cele mai des întâlnite și care implică fie reducția- pentru persoanele care au labiile mari proeminente, fie augumentare-în cazul în care labiile mari sunt lipsite de volum și atunci se folosește acid hialuronic sau grăsime proprie; există și alte operații estetice, cum ar fi:

-Rejuvenare la nivelul Muntelui lui Venus, intervenție cerută în mod special de femeile care, odată cu creșterea în greutate sau după sarcină, zona respectivă crește în volum și devine proeminentă, atât datorită depozitării grăsimii în exces cât și datorită lăsării țesutului și a pielii, lucru care e descris de femei ca un aspect masculin, observabil mai ales când îmbracă pantaloni mai strâmți.

-Augumentarea Punctului G, pentru a spori plăcerea sexuală

-Rejuvenarea și strâmtarea vaginului, o altă intervenție cerută în mod special după nașrere, pentru strâmtarea și micșorarea acestuia.

8.2 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.