Eugenia Șerban a refuzat să își vadă mama după ce a aflat că are cancer: „Dacă vrei să mă îngropi pe mine, eu nu sunt pregătită să mor astăzi”

Eugenția Șerban a evitat cât mai mult posibil să îi spună mamei ei că are cancer: "N-am primit-o niciodată în perioada aia la mine"
Eugenia Șerban a refuzat să își vadă mama după ce a aflat că are cancer: Dacă vrei să mă îngropi pe mine, eu nu sunt pregătită să mor astăzi

Eugenia Șerban nu i-a spus mamei sale despre faptul că suferă de cancer. Celebra actriță nu a vrut ca aceasta să sufere, astfel că i-a dezvăluit adevărul abia după ce începuse chimioterapia. Mama Eugeniei Șerban a reacționat așa cum se aștepta actrița: a plâns și era mereu îngrijorată.

“Toate titlurile erau: Veste tristă pentru România, Eugenia Șerban a pierdut lupta cu cancerul”

Eugenia Șerban a dus, pe lângă lupta cu cancerul, și o luptă cu presa, susține ea. Deși a spus public faptul că a învins cele două cancere după numai câteva luni, a fost o perioadă în care era în permanență sunată. De asemenea, nu de puține ori au apărut articole care, spune ea, vorbeau despre cu totul altceva.

“Mama a aflat foarte târziu și nu voiam să afle din presă. Au fost foarte puține persoane din presă care știau și care au ținut ascuns pentru că așa cum eu îi respect pe ei și ei mă respectă pe mine. Totuși am o carieră de 30 și ceva de ani în spate de film, televiziuni și teatru. Nu am fost un personaj de scandal niciodată.

(…) Presa cealaltă, de scandal, și anumite site-uri de scandal n-au ținut în continuare de dorința mea și m-au omorât vreo șapte luni. Toate titlurile erau: veste tristă pentru România, Eugenia Șerban a pierdut lupta cu cancerul chiar dacă eu am fost cea care a ieșit în public și am zis: am învins două cancere”, a spus Eugenia Șerban în cadrul emisiunii Ego Life.

Nu a primit-o pe mama ei la ea: “Îi ziceam: scuză-mă, îngropi pe cineva azi?”

Eugenia Șerban a evitat complet vizitele mamei sale. Aceasta nu putea suporta faptul că fiica ei este bolnavă și o suna mereu plângând. Actrița, puternică și sigură pe ea că va învinge cancerul, a evitat să vorbească cu persoanele din jurul ei care se gândeau că nu va învinge boala.

„Pe mama n-am primit-o niciodată în perioada aia la mine. Pentru că mama a aflat la un moment dat la rugămintea surorilor mele, să nu cumva, dacă se prinde cineva din presă și să afle din presă. Am zis ok, bine. Eu eram deja cu perucă și în plină chimioterapie când i-am spus mamei. Și mama mă suna și spunea: ce faci mama? (plângea). Și îi ziceam: scuză-mă, îngropi pe cineva azi? A murit cineva din familie? Scuze, dacă vrei să mă îngropi pe mine eu nu sunt pregătită să mor astăzi. Și îi închideam telefonul”, a spus Eugenia Șerban.

De ce nu a apelat Eugenia Șerban la psiholog după ce a aflat că are cancer

Eugenia Șerban a refuzat să meargă la psiholog și s-a bazat pe cunoștințele ei din acest domeniu. Fiind și profesor de actorie, vedeta susține că a învățat de-a lungul anilor câte puțin și din tainele psihologiei.

“Nu (n.r. nu a apelat la psiholog). Am considerat că eu sunt propriul psiholog. E adevărat, am citit foarte mult. Am predat foarte mulți ani actorie. Pentru a preda actorie trebuie să știi puțină psihologie”, a spus actrița în exclusivitate la Ego Life.

“Sfătuiesc pe oricine este în situația asta să nu accepte milă și compasiune din jurul lor”

Eugenia Șerban susține că pentru ea a fost foarte important să nu audă cuvinte de milă sau compasiune de la persoanele din jurul ei. Inclusiv din partea mama ei s-a ferit să audă astfel de vorbe. Sfatul actriței pentru persoanele care se confruntă cu această boală este să nu accepte astfel de vorbe din partea apropiaților.

„Da, eu m-am apărat de mama. Și sfătuiesc pe oricine este în situația asta să nu accepte milă și compasiune din jurul lor, de la nimeni, chiar dacă e mama, tata, soțul. Te îngroapă, îți îngroapă psihicul”, a mai spus ea.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce educație își dorește Amalia Enache să-i ofere fiicei sale
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *