Femeia pe care Vladimir Putin a îmbogățit-o. A fost menajeră, iar acum este milionară

Femeia pe care Vladimir Putin a îmbogățit-o a avut un traseu interesant în viață. De la o condiție modestă, la o viață de lux și proprietăți de milioane de euro.
Femeia pe care Vladimir Putin a îmbogățit-o. A fost menajeră, iar acum este milionară

Femeia pe care Vladimir Putin a îmbogățit-o a strâns o avere considerabilă, în urma unei presupuse relații cu liderul rus. Despre viața personală a lui Putin s-au făcut multe speculații, dar a fost extrem de atent cu detaliile pe care le face publice. Cu toate acestea, unele investigații jurnalistice au descoperit lucruri nebănuite despre averea lui Putin și despre femeile din viața lui.

Dacă despre averi a fost dificil de aflat, se poate doar bănui câte proprietăți are, deoarece acestea sunt, fie pe numele altor persoane, fie deținute de firme la care e foarte greu să le dai de urmă, în cazul relațiilor personale a fost mai ușor de speculat. Mai ales atunci când în urma relației au rezultat copii, care îi seamănă leit.

Femeia pe care Vladimir Putin a îmbogățit-o

Este cazul unei femei de condiție modestă, care în prezent deține un apartament de lux în Monaco. Cunoscuții se întreabă de unde a avut fosta femeie de serviciu peste 4 milioane de dolari pentru apartamentul de lux. De asemenea, își pun întrebări și în legătură cu paternitatea fiicei ei, care seamănă leit cu liderul rus, dar despre care nu a vorbit niciodată.

Despre Svetlana Krivonogikh s-a presupus multă vreme că ar avea o relație cu Vladimir Putin, în perioada anilor 2000. În 2003, aceasta a născut un copil, Luiza Rozova, despre care se presupune că a fi fiica lui Putin. Dincolo de asemănarea izbitoare, ceea ce dă și mai mult de bănuit, deși nu îi poartă numele de familie, cel de-al doilea nume al fetei este Vladimirnova (a lui Vladimir).

O anchetă jurnalistică desfășurată de Consorțiul Internațional al Jurnaliștilor de Investigație (ICIJ), la care au participat peste 140 de organizații media din 117 țări, inclusiv Infobae, a dat date revelatoare despre spălarea banilor și corupția în Rusia lui Putin. De asemenea, acest demers a dezvăluit actele de proveniență a apartamentului de lux al femeii despre care se crede că ar fi avut o relație cu liderul rus.

Martori ai relației cu Putin

Două surse anonime care au spus că o cunosc pe Krivonogikh au declarat publicației ruse Proekt (scoase în afara legii, ulterior) că ea a fost o „prietenă apropiată” cu Putin de ani de zile. De asemenea, au spus că ei doi au avut o relație care a început în anii 1990 la Sankt Petersburg, unde Putin a lucrat ca oficial la conducerea orașului. Relația lor a continuat la începutul anilor 2000 la Moscova după ce a devenit președinte. Aceeași publicație a mai dezvăluit că femeia a devenit clientă permanentă a companiilor de zbor către Moscova, după ce Putin a devenit președinte.

Totuși, nimic nu indică o sursă de venituri majore ale rusoaicei. Femeia s-a născut la Sankt Petersburg și a crescut într-un apartament dintr-un cartier aglomerat. Ea a muncit inclusiv ca femeie de serviciu la un magazin.

Banii, printr-o firmă offshore

Evidențele financiare nedezvăluite până acum, combinate cu documentele fiscale locale, arată că Krivonogikh, în vârstă acum de 46 de ani, a devenit proprietara apartamentului din Monaco printr-o companie offshore, înființată la doar câteva săptămâni după ce a născut. Pe 2 aprilie 2003 – la o lună după ce s-a născut fiica lui Krivonogikh – o companie numită Brockville Development Ltd. a fost înființată pe insula Caraibe Tortola, potrivit înregistrărilor Panama Papers. Câteva luni mai târziu, conform înregistrărilor imobiliare de la Monaco, acea companie-fantomă a cumpărat apartamentul din Monaco cu 3,6 milioane de euro, aproximativ 6 milioane de dolari curenti ajustați pentru inflație.

Documentele apartamentului de lux a lui Krivonogikh de la Monte Carlo Star au fost obținute de Consorțiul Internațional al Jurnaliștilor de Investigație (ICIJ) și distribuite cu The Washington Post. Documentele, cunoscute sub numele de Pandora Papers, dezvăluie dreptul de proprietate asupra unei companii din Insulele Virgine Britanice, precum și utilizarea de către acesta a unei companii de servicii financiare din Monaco, care lucra simultan pentru unul dintre prietenii miliardari ai lui Putin.

Bani nejustificați

Dosarele nu indică de unde a obținut banii pentru a plăti un astfel de apartament. Însă publicația Proekt a mai dezvăluit în acea perioadă că femeia aduna un portofoliu uluitor de active în Rusia.

Aceste informații au fost negate de un purtător de cuvânt al Kremlinului. Totuși, informațiile erau destul de convingătoare și toate mergeau în aceeași direcție: în perioada presupusei ei relații cu Putin, a adunat averi impresionante, adesea legate de asociații lui apropiați, într-un fel sau altul.

Nu neagă asemănarea

Dar fiica ei, care a trecut de 18 ani, a alimentat speculațiile cu privire la paternitatea ei în interviurile e care lea acordat. Ea s-a folosit de atenția pe care o primește, pentru a aduna un număr mare de urmăritori pe rețelele de socializare. Deși a recunoscut această asemănare, ea refuză să confirme sau să infirme că Putin este tatăl ei. Iar documentele oficiale rusești obținute de Proekt și revizuite de The Post nu conțin numele tatălui Rozovei. Dar acele documente înregistrează un al doilea nume, „Vladimirovna”, care înseamnă patronimic „fiica lui Vladimir”. Pe contul ei de Instagram, care are peste 83.000 de urmăritori, ea își spune numele „Rozova Luiza V”.

Apartamentul din Monaco face parte dintr-un portofoliu uluitor de proprietăți strâns de Krivonogikh după ce acesta ar fi început relația cu Putin.

Femeia pe care Vladimir Putin a îmbogățit-o, avere impresionantă

Ea deține o participație într-o bancă rusă condusă de asociații lui Putin, potrivit înregistrărilor publice și a anchetei Proekt. Ea deține pachetul majoritar de acțiuni într-o stațiune de schi. Aici, una dintre cele două fiice ale lui Putin sa s-a căsătorit. Femeia pe care Vladimir Putin a îmbogățit-o are un iaht, un cont bancar elvețian expus și el în scandalul Pandora. De asemenea, are apartamente la cele mai râvnite adrese din Sankt Petersburg, potrivit rapoartelor Proekt și evidențelor publice rusești.

Nu există niciun indiciu că averea lui personală provine din averea familiei.

Perspectivele de carieră ale lui Krivonogikh s-au îmbunătățit brusc, conform detaliilor expuse în ancheta Proekt. În 2001 a început să lucreze la Banca Rossiya. Ulterior, ea a achiziționat o participație de aproximativ 3% la bancă, potrivit extraselor bancare. Ea a devenit proprietara unui apartament pe prestigioasa insula Kamenny din Sankt Petersburg. De asemenea, a luat o participație la un centru de arta spectacolului din Sankt Petersburg, potrivit anchetei Proekt, invocând înregistrările publice ruse verificate de The Post.

Femeia pe care Vladimir Putin a îmbogățit-o a făcut multe tranzacții câștigătoare

O altă tranzacție i-a adus un pachet de 75 la sută dintr-o stațiune de schi la nord de Sankt Petersburg. O deține împreună cu un prieten al lui Putin. Acesta a fost de mult timp președinte și principal acționar al Băncii Rossiya. Cel puțin asta indică documentele publice ruse. Cele șapte telescaune și pârtiile minuscule din stațiunea Igora nu sunt o atracție pentru schiorii de elită din Europa. Totuși, proprietatea a beneficiat de investiții și extinderi de milioane de dolari. Investițiile s-au făcut de când s-a deschis, în timpul celui de-al doilea mandat de președinte al lui Putin. În 2013 a servit ca decor pentru nunta celei mai mici dintre cele două fiice ale lui Putin.

Proekt a estimat anul trecut că activele lui Krivonogikh numai în Rusia au fost evaluate la 7,7 miliarde de ruble. Suma este echivalentul a aproximativ 100 de milioane de dolari. Dosarele Pandorei oferă prima dovadă că bunurile sale s-au răspândit dincolo de granițele Rusiei.

Continuă să alimenteze speculațiile

Krivonogikh a refuzat să comenteze acuzațiile despre relația sa cu Putin. De asemenea, a evitat să apară în public și pe rețelele de socializare. Fiica ei, însă, a atras atenția cu speculații despre descendența ei.

Într-un interviu acordat ediției ruse GQ, ea a refuzat să explice de ce a încetat să mai folosească numele de familie al mamei sale, Krivonogikh. Nici nu a vorbit direct despre paternitatea ei. Cu toate acestea, ea a fost dispusă să recunoască asemănarea ei cu Putin. „Ascultă, comparând pozele lui de tânăr, probabil, da, semăn cu el”, a spus ea. „Dar se dovedește că există o mulțime de oameni care seamănă cu Vladimir Vladimirovici”, citează infobae.com.

Într-un alt interviu din august pentru Srsly.ru, ea a refuzat să abordeze identitatea tatălui său. A spus că intriga s-a dezvoltat deja și că ar fi „plictisitor să cunoști adevărul”. De asemenea, a refuzat să spună dacă l-a întâlnit pe Putin. Moderatorul a întrebat-o ce i-ar spune președintelui rus dacă ar ajunge în fața lui. „Probabil că i-aș pune o întrebare”, a răspuns Rozova. „Care?” a întrebat moderatorul. „De ce?”

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Familia Măruță se pregătește pentru un nou film, după succesul înregistrat de "Tati part-time"
7.1 30 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Anunţul MOMENTULUI făcut de Buckingham! Este vorba despre Regele Charles, era DE AŞTEPTAT
Filmați goi la DUȘ! Cum au apărut pe net FOTBALISTUL celebru și soția lui CÂNTĂREAȚĂ
ȘOC! 5 vedete din România care au devenit mame după 40 de ani. Nu te...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12...
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile...
Jador a vorbit despre relația secretă cu Andreea Bălan: „Pentru mine ai fost extraordinară!”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
În ce zile o să ai cel mai mare succes în luna Mai 2024 în...
Horoscop 27 Aprilie 2024. Astazi, Taurii trebuie sa faca o schimbare majora, Pestii vor realiza...
Un val de liniște și prosperitate se pregătește să învăluie șase zodii. O zi cu...
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la...
Carmen Iohannis, lăudată pentru ținutele purtate în timpul vizitei oficiale din Coreea. Ce designer român...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *