Ficăței de pui cu sos de ceapă și  roșii. Ingredientul care le dă un gust aparte

O rețetă care este ușor de pregătit și foarte gustoasă.

Scris de: Oana Matei

25 Jul. 2022

Ficăței de pui cu sos de ceapă și  roșii. Ingredientul care le dă un gust aparte

Rețeta de astăzi este de fapt o tocană de ficăței de pui, la tigaie. Serviți cu garnitură de piure de cartofi, orez alb fiert sau mămăliguță, acest fel de mâncare poate constitui un prânz sau o cină rapidă și economic. Ficățeii se topesc în gură, iar sosul, deși este simplu, este atât de gustos că vrei să-l mănânci pe pâine. Pentru a frăgezi ficățeii, eu îi las la marinat, aproximativ 20 de minute, în puțin lapte dulce.

Ficăței de pui cu sos de ceapă și roșii, ingrediente și mod de prepare

În această rețetă, ingredientele sunt simple și puține, mai exact, ficăței de pui, morcovi, sos de roșii, usturoi și ceapă.

Care sunt ingredientele pentru ficăței de pui cu sos de ceapă și roșii?

  • 500 gr ficăței de pui
  • 3 cepe uscate mari
  • 500 ml suc de roșii
  • 2 morcovi
  • 1 ardei kapia ( opțional)
  • 100 ml lapte dulce
  • 3 căței de usturoi
  • pătrunjel, mărar
ingrediente ficatei de pui cu ceapa și sos de rosii
Ingrediente ficăței de pui cu ceapă și sos de rosii

Mod de preparare

Se spală bine ficățeii, se separă lobii și se taie punguțele verzi. Acestea dau gust amărui mâncării. După curățare, se pun ficățeii într-un bol cu lapte, pentru 20 de minute.
Între timp, se curăță ceapa și usturoiul și se taie solzișori.

Ardeiul se curăță de semințe și se taie mărunt. Morcovii se curăță de coajă și se dau pe răzătoarea mare. Pentru a economisi timp, toc legumele în robotul de bucătărie.

Într-o tigaie mare, torn puțin ulei și pun legumele la prăjit. Când ceapa devine sticloasă, se toarnă jumate de ceașcă de apă și las la înăbușit. Se scot ficățeii din lapte, se șterg cu un șervet și se pun la prăjit împreună cu legumele.

Se mai toarnă o jumătate de ceașcă de apă și se lasă la prăjit. Când a scăzut apa se toarnă sucul de roșii, se adaugă sare și piper.
După ce a scăzut sosul de roșii, se presară, mărar sau pătrunjel tocat și se ia tigaia de pe foc.

Se servește cu garnitură de piure de cartofi, orez, cușcuș sau mămăliguță.

Poftă bună!

Ficățeii de pui sunt sănătoși pentru alimentația noastră?

  • Nutriționiștii recomandă un consum moderat al ficățeilor de pui datorită conținutului ridicat de colesterol.
  • Consumați o dată pe săptămână, ficățeii de pui aduc beneficii importante pentru sănătate.
  • Ficățelul de pui combate anemia – prin conținutul crescut de vitamina A, fier și vitamina B12.
  • Îmbunătățește vederea
  • Mai conțin acid folic, riboflavină, seleniu și proteine.
  • Copiii au voie să mănânce ficat de pui de la vârsta de 3 ani, dar gătit la abur sau cuptor.
  • Unii pediatri, recomandă introducerea unei cantități mici de ficat fiert dacă bebelușul nu are probleme digestive sau alergie.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
10 8 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *