Finala Eurovision 2022. Ucraina a câștigat locul 1. Videoclipul piesei, filmat în mijlocul războiului. Pe ce loc s-a clasat România

Ucraina s-a clasa pe locul 1 la Eurovision 2022. Povestea piesei lor
Finala Eurovision 2022. Ucraina a câștigat locul 1. Videoclipul piesei, filmat în mijlocul războiului. Pe ce loc s-a clasat România

Finala Eurovision 2022 a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Torino. Marea câștigătoare a fost Ucraina, cu un punctaj de 631. Este a doua victorie a Ucrainei în ultimii 6 ani. România s-a clasat pe locul 18, cu un total de 65 de puncte.

Ucraina, reprezentată de trupa Kalush Orchestra cu melodia “Stefania”, a reușit să-i cucerească pe oameni. După voturile publicului European și cel Australian, s-au strâns 631 de puncta pentru Ucraina.

Piesa “Stefania”, un simbol al rezistenței națiunii asediate

Trupa Kalush Orchestra a părăsit Ucraina cu o permisiune specială pentru a reprezența țara la Eurovision 2022. Ulterior după aflarea marii câștigătoare, președintele Volodimir Zelenski a promis că următoarea ediție Eurovision va fi găzduită de țara lor, Ucraina.


Videoclipul piesei “Stefania” a fost filmat în plin război, printer ruine, după ce armata rusă s-a retras din orașul Irpin.

„În permanență a planat o stare de stres. Indiferent de locul în care te afli în Uraina, se aud sirene anti-aeriene. Nu știi unde va lovi următorul proiectil. M-am gândit foarte mult cum aș putea să-mi ajut țara în vreme de război. Nu am fost niiodată în armată, nu am tras cu o armă. Așa că am decis să reprezentăm Ucraina la Eurovision. Este o mare responsabilitate”, a declarat Oleh Psiuk, liderul formației Kalush Orchestra.

Mesajul lui Volodimir Zelenski, după ce Ucraina a câștigat Eurovision 2022

La scurt timp după ce s-a aflat câștigătoarea Eurovision 2022, președintele Volodimir Zelenski a transmis un mesaj pe rețelele de socializare.

„Curajul nostru impresionează lumea, muzica noastră cucerește Europa! Anul viitor Ucraina va găzdui Eurovision! Ne vom asigura că într-o zi participanții și oaspeții Eurovision vor fi găzduiți în Mariupolul ucrainean. Liber, liniștit, restaurat! Mulțumim pentru victorie Kalush Orchestra și tuturor celor care ne-au votat!”, a spus președintele Ucrainei.

România s-a clasat pe locul 18 la Eurovision 2022

WRS, reprezentantul României la Eurovision 2022, s-a clasat pe locul 18 cu un total de 65 de puncte. Piesa lui, “Llamame”, a reușit să ducă România în finala competiției Eurovision, după patru ani de pauză. Ultima calificare a fost în 2017, la Kiev.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Câte diplome are Ramona Olaru, de fapt
7.4 22 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Comentarii
  • Viorica Filimon

    Mă bucur că au câștigat ucrainenii, au fost buni. Romanii au fost slabi, nu așa slabi precum israelian a grasă de prost gust dar totuși foarte slabi. Sper ca rușii să nu mai participe vreodată la Eurovision

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *