“Fiți foarte atenți!”: Andreea Esca a pus piciorul în prag din cauza unei înșelătorii cu numele ei. Și Pro TV a luat atitudine

Numele vedetei este asociat cu o reclamă mincinoasă

Scris de: Daoud Andra

28 Jan. 2024

Înșelătoriile în mediul online sunt la ordinea zilei și multe vedete au fost, de-a lungul timpului, victime ale escrocilor. Cei care vor să păcălească oamenii se folosesc de imaginea unor staruri pentru a face reclamă la diverse produse și servicii, iar cea mai nouă înșelătorie online folosește imaginea Andreei Esca. Ce au transmis vedeta și postul Pro TV.

Andreea Esca trage un semnal de alarmă

A apărut o nouă înșelătorie online, care folosește imaginea Andreei Esca. Vedeta a ținut să le transmită oamenilor că este vorba despre un fals și a tras un semnal de alarmă, pentru ca românii să nu pice în plasa escrocilor.

”În fiecare zi apar noi și noi ‘reclame’ FALSE, în care este inclusă imaginea mea, fotografii sau video, realizate de escroci care folosesc Inteligența Artificială sau pur și simplu îmi alătură poza, unui mesaj ireal. Am văzut chiar și așa-zise ‘interviuri’ cu mine… Și pentru că unele sunt foarte bine realizate vă avertizez să fiți foarte atenți, pentru a nu cădea în aceste capcane… Mulțumesc și să aveți un sfârșit de săptămână cât mai plăcut!”, a scris Andreea Esca pe rețelele de socializare, în dreptul unei imagini din reclama cu pricina.

Citește și: Andreea Esca și soțul ei, Alexandre Eram, imagine de colecție. Cum arătau în urmă cu 24 de ani, puțini i-au văzut așa

Pe de altă parte, postul Pro TV a transmis că reclama respectivă este un fals și se delimitează de orice asociere cu compania prezentată în filmuleț. Escrocii au realizat, cu ajutorul tehnologiei deep-fake, un filmuleț în care Andreea Esca pare că prezintă o știre despre un tânăr care s-a îmbogățit de pe urma unei aplicații.

Andreea Esca a pus piciorul în prag din cauza unei înșelătorii cu numele ei
Andreea Esca a pus piciorul în prag din cauza unei înșelătorii cu numele ei

Postul de televiziune se delimitează de astfel de practici

”Pro TV anunță public că videoclipul respectiv reprezintă un fals și că a început demersurile legale pentru ștergerea imaginilor din mediul online și tragerea la răspundere a celor care s-au folosit ilegal de imaginea Andreei Esca și de cea a postului de televiziune pentru a răspândi informații neadevărate.

Citește și: Andreea Esca, în pas cu moda și când nu apare la Pro TV. Apariție în cele mai cool cizme, cât costă perechea

Reamintim faptul că nu este pentru prima dată când imaginea Andreei Esca este folosită pentru a fi promovată o înșelătorie. Atunci, ca și acum, Pro TV a reacționat imediat și a avertizat cititorii din mediul online – rețele sociale și site-uri – asupra pericolului pe care îl reprezintă astfel de înșelătorii.

Pro TV și Andreea Esca NU sunt implicați, nu reprezintă și nu recomandă aplicații, persoane sau alte scheme financiare de îmbogățire personală. Vă recomandăm maximă atenție la astfel de video-uri și, mai ales, la cele care presupun instalarea unor aplicații, trimiterea unor sume de bani sau prezintă escrocherii evidente. NU dați click și nu instalați nimic pe dispozitivele personale!”, a transmis postul de televiziune, prin intermediul unui comunicat publicat pe site.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *