Flirtul online distruge dragostea. Cât de periculos poate fi

Cea mai mare provocare a relațiilor de dragoste în era internetului este flirtul online cu acel potențial partener mai bun
Flirtul online distruge dragostea. Cât de periculos poate fi

Socializare online este o preocupare care a devenit, mai ales în relațiile de dragoste, o prioritate absolută. Doar că ne-am pierdut interesul în a socializa doar între noi și a devenit mai interesant flirtul online… cu necunoscuți. Astfel că dragostea o duce tot mai greu în era online.

Îți sună cunoscut scenariul?

Ești într-o relație, dar este tentant flirtul online și să schimbi câteva vorbe și cu un ilustru necunoscut. Știi ce ai lângă tine, dar parcă tot te gândești dacă nu ar fi cu putință să găsești și ceva „mai bun”. Întotdeauna este loc de mai bine și apoi, cât rău poate să facă un flirt nevinovat, două trei emoticoane și un pupic virtual? Ei bine, chiar foarte mult rău. Dacă ai lângă tine o persoană care te apreciază și depune efort ca relația voastră să funcționeze, este bine să prețuiești partenerul de lângă tine. Cât timp încă este interesat de tine și nu când deja și-a pierdut interesul în ceea ce te privește.

Singuri în doi, disponibili în online

De ce sunt mai tentante câteva cuvinte dulci și o poză a unei persoane pe care nu o cunoști decât cel care este deja lângă tine și face efort să vă fie bine? Oricât de mult te-ar iubi celălalt, la un moment dat va obosi să fie „singur în doi”, în timp ce tu îți arăți disponibilitatea pe internet, preferând flirtul online. Va obosi să facă planuri, în timp ce tu visezi la Făt-Frumos din spatele ecranului, despre care crezi, fără niciun motiv întemeiat, că îți poate oferi mai mult.

Nu ignora omul care este deja lângă tine. Omul care ți-a dovedit că este acolo când ți-e greu, care te sună doar ca să te întrebe cum ți-a fost ziua și care vrea să știe că ai ajuns cu bine acasă este persoana care te pune pe primul plan și vrea să facă parte din viața ta… încă. Până va afla că trage de unul singur într-o relație care este făcută pentru amândoi. Până va afla despre curiozitățile tale deloc nevinovate de a mai cunoaște și pe altcineva. Plăcerea cu flirtul online devine o mare neplăcere când uiți că ți-ai luat un angajament față de celălalt și că ești dispus să riști tot ce ai pentru o himeră. Iluzia că ar putea fi mai bine.

Flirtul online îți poate afecta grav relația

Nu persoana din spatele ecranului îți distruge relația, ci chiar tu faci asta. Prin faptul că alegi să te încrezi în vorbe dulci, în loc să iei în seamă faptele reale. Alegerile ne definesc, la fel și consecințele acestora. Când nu știi ce îți dorești, poți să-ți distrugi șansa la fericire în câteva secunde. Este ușor să pierzi totul, dar este mai greu să reconstruiești apoi. Încrederea pierdută se recâștigă greu, mai ales când tentația de a socializa este doar la un click distanță.

Înainte să răspunzi unui mesaj online, gândește-te foarte bine dacă flirtul online merită. Pune-te puțin și în locul persoanei care are încredere în tine. Gândește-te cum ar fi să pățești la fel. Pune punct la socializare și alege să trăiești în timp real. Dragostea în viața reală este mai frumoasă decât dragostea imaginară din viața virtuală.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Câte diplome are Ramona Olaru, de fapt
9.7 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *