Floarea toxică din grădină. Este deosebit de frumoasă, dar îți poate strica toată recolta

Recolta va fi compromisă

Scris de: Daoud Andra

15 May. 2023

Floarea toxică din grădină. Este deosebit de frumoasă, dar îți poate strica toată recolta

Majoritatea oamenilor care locuiesc la casă profită de faptul că au la dispoziție o grădină în care pot planta atât legume, cât și flori sau pomi fructiferi. Unele flori nu ar trebui nicidecum să fie plantate în apropierea culturilor de legume, deoarece atrag dăunătorii, dar emit și substanțe toxice care pot compromite recolta. Care este floarea toxică din grădină pe care nu ar trebui să o plantezi lângă legume.

Aceasta este floarea toxică din grădină care îți poate strica recolta

Atunci când plantezi anumite legume sau pomi în grădină, trebuie să ții cont de câteva aspecte. Nu doar solul și irigarea sunt importante, ci și plantele care se află în vecinătate. Unele flori extrem de frumoase și parfumate pot compromite recolta de legume, fie pentru că emană o substanță toxică, fie pentru că atrag insectele care distrug plantele.

Citește și: Planta care ține departe insectele de casa ta. Nu necesită îngrijire specială, este și foarte parfumată

Crinii sunt unele dintre florile care nu au ce căuta lângă legume. Pe cât sunt de parfumați și de impunători, pe atât sunt de dăunători pentru recoltă. Aceștia secretă o substanță numită acid juglonic, care afectează în principal tomatele și cartofii, dar poate fi dăunătoare și pentru alte legume din grădină.

Și trandafirii sunt dăunători pentru recolta de legume, spun specialiștii. Aceștia atrag afidele, acele insecte mici care pot compromite orice plantă. Este ideal ca trandafirii să fie plantați la distanță față de legume, pentru a nu strica recolta.

Citește și: Planta care aduce numai ceartă în casă. Scapă de ea imediat, atrage numai necazuri

Floarea toxică din grădină. Este deosebit de frumoasă, dar îți poate strica toată recolta
Crinul nu ar trebui să fie plantat lângă legume

Floarea care elimină buruienile de pe orice teren

La polul opus se află florile care aduc beneficii grădinilor și terenurilor. Dacă ai o bucată de pământ pe care nu ai mai plantat nimic de ceva vreme și care a fost năpădită de buruieni, poți scăpa de ele plantând în acel loc floarea-soarelui. Aceasta este eficientă pentru a combate multe dintre plantele care cresc spontan, mai ales pirul.

După smulgerea acestuia, este indicat să faci o arătură de profunzime, toamna, pentru a scoate din pământ rădăcinile pirului. Primăvara, pământul se mai grăpează o dată, după care poți planta semințele de floarea-soarelui. Această plantă se dezvoltă și concurează cu buruienile care cresc spontan.

Citește și: Mâna Maicii Domnului. Când și cum se taie. Detalii esențiale despre planta tămăduitoare, așa se îngrijește corect

Rădăcina florii absoarbe cea mai mare parte din substanțele nutritive din sol, astfel încât buruienile nu mai au resurse să se dezvolte. În plus, faptul că floarea-soarelui crește mult în înălțime face ca buruienile care răsar pe sol să nu mai aibă parte de soare suficient, astfel că nu se mai dezvoltă.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Câte diplome are Ramona Olaru, de fapt
10 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *