Flori de apartament rezistente la întuneric. 8 plante care aduc frumusețe și culoare în orice loc întunecat din casă

Se îngrijesc ușor.
Flori de apartament rezistente la întuneric. 8 plante care aduc frumusețe și culoare în orice loc întunecat din casă

Când căutăm să ne îmbogățim designul interior al locuinței noastre, de obicei ne concentrăm pe plantele care prosperă sub lumina soarelui. Cu toate acestea, există numeroase flori frumoase care pot supraviețui cu succes în medii cu mai puțină lumină, aducând un strop de culoare în orice colț și, în plus, se îngrijesc ușor.

Plantele aduc viață în casa noastră

Plantele de apartament aduc o notă de frumusețe în orice încăpere, oferind luminozitate și prospețime. Ele nu doar îmbunătățesc calitatea aerului, ci se spune că contribuie la starea de bine, inspirație și fericire, aducând natura mai aproape de noi.

Flori de apartament rezistente la întuneric
Plante de apartament rezistente la întuneric

Dacă locuiești într-o casă cu lumină naturală limitată, însă îți dorești să crești și tu plante, poți opta pentru plante de interior care se descurcă bine fără lumina. Acestea necesită mai puțină îngrijire și se potrivesc aproape oricui.

Citește și: 3 ingrediente din bucătărie care ajută plantele să înflorească spectaculos. Sigur nu știai cât de eficiente sunt

Ce plante nu necesită lumină

Ficusul

Această plantă cu frunze cauciucate impresionează prin nuanța sa vibrantă de verde închis. Pentru a crea un efect mai dramatic, poți plasa planta într-un colț al camerei, unde peretele este vopsit în alb sau o culoare închisă.

Iedera diavolului

Această plantă de apartament este extrem de simplu de îngrijit, deoarece necesită cantități minime de apă, lumină și atenție. Mai mult, se dezvoltă și se înmulțește cu ușurință.

Calathea

Calathea aduce o notă vibrantă de culoare și textură în încăperi cu iluminare limitată. Aceste plante sunt renumite pentru frunzele lor captivante, cu desene unice, care pot să înflorească chiar și în condiții de iluminare mai scăzută.

Vezi și: 5 plante otrăvitoare care se află în fiecare casă. Nimeni nu a știut cât de periculoase sunt de fapt

Violete Africane

Violetele africane sunt celebre pentru florile lor frumoase și viu colorate, care pot înflori cu succes chiar și în spațiile cu lumina redusă. Frunzele lor moi se aseamănă cu catifeaua, iar varietatea de forme ale florilor, adaugă o notă de eleganță în camerele din casa noastră.

Alte flori care rezistă la întuneric

Aspidistra

Este cunoscută și sub numele de Planta de fier, iar așa cum sugerează și numele său, această plantă originară din China și Japonia este practic indestructibilă. Aceasta are frunze late și lucioase, ci adaugă un aer clasic și elegant în orice locuință.

Limba soacrei

Sansevieria Moonshine, cunoscută și sub denumirea de „Limba soacrei”, este cu siguranță una dintre cele mai rezistente plante de interior. Aceasta se descurcă excelent în condițiile cu iluminare scăzută și necesită apă la trei sau patru săptămâni.

Te poate interesa și: Cele mai frumoase flori de toamnă. 7 plante superbe care pot fi cultivate în ghiveci sau grădină, aduc frumusețe locului tău

Filodendronul

Este o plantă care se descurcă bine în condiții de iluminare redusă. Pentru a stabili momentul potrivit pentru udare, pur și simplu atinge solul din ghiveci: dacă este uscat, atunci este momentul să-i oferi apă. Această plantă apreciază nivelurile ridicate de umiditate, dar trebuie evitată udarea excesivă.

Cactusul vâsc

Cunoscut și sub denumirea de Riphsalis, este o plantă agățătoare foarte interesantă, cu un aspect aproape tropical. Cu toate acestea, necesită o îngrijire mai atentă: trebuie plasat într-un loc care nu primește direct lumină solară și are nevoie de udare aproape zilnic.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan, mărturisiri despre relația cu Victor Cornea
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *