Florin Busuioc, dezvăluiri despre momentul în care a fost la un pas de moarte: „Medicul mi-a zis «Să ştii că ai mirosit florile la rădăcină vreo 40 de minute»”

Florin Busuioc a trecut prin momente de cumpărnă în urmă cu câțiva ani, după ce a suferit un infarct în timpul unui spectacol.
Florin Busuioc, dezvăluiri despre momentul în care a fost la un pas de moarte: Medicul mi-a zis «Să ştii că ai mirosit florile la rădăcină vreo 40 de minute»

Florin Busuioc este una dintre prezențele cele mai plăcute de pe micul ecran de la noi. Prezentator cu ștate vechi al rubricii meteo de la Pro TV, Busu, așa cum este recunoscut de fani, ne aduce zilnic veștile despre vreme. Însă pe lângă meseria de prezentator, Florin Busuioc este și un actor desăvârșit. Iar în timpul unuia dintre spectacolele sale a treut prin momente extrem de dificile după ce a suferit un infarct miocardic. Practic, timp de câteva zeci de minute, el s-a aflat la limita dintre viață și moarte.

Florin Busuioc, dezvăluiri despre momentul în care a fost la un pas de moarte

În 2018, Florin Busuioc a suferit un infarct, în urma căruia a fost supus unei intervenții chirurgicale. El a fost operat de urgență la clinica de cardiologie din Craiova, oraș în care venise să bucure spectatorii, jucând pe scena Filarmonicii.

La finalul spectacolului, lui Busu i s-a făcut rău, iar persoanele prezente la fața locului i-au acordat primul ajutor până la sosirea Ambulanței. Ulterior el a fost dus de urgență la spital în stare gravă și supus intervenției chirurgicale.

Florin Busuioc a rememorat ziua respectivă și pune evenimentele de atunci pe seama oboselii și a fumatului excesiv.

„A fost fumatul, trei pachete pe zi! Şi oboseala! Eu aveam în perioada aia multe spectacole. Luam concediu de la Pro TV, plecam în ţară. Aveam două spectacole la Deva, a doua zi două spectacole la Petroşani…

Se terminau la 10 jumate şi plecam cu maşina la 11 spre Bucureşti ca să ajung la ştirile de dimineaţă! Nu dormeam că îl ţineam de vorbă pe şofer, mai băgam şi ţigări… şi veneam terminat, muci eram! Şi mi-au făcut resuscitare, cinci-şase minute, până au venit medicii şi m-au salvat! Când am ajuns la C.C. Iliescu, medicul care m-a tratat mi-a zis «Să ştii că ai mirosit florile la rădăcină vreo 40 de minute»”, a declarat Florin Busuioc în podcast-ul lui Damian Drăghici.

„Dacă ar fi să dau timpul înapoi, nu m-aș mai apuca de fumat”

Busu a renunțat complet la țigări și și-a schimbat stilul de viață. Pune mai mult accent pe o alimentație sănătoasă și recunoaște că dacă ar fi să poată alege din nou, nu s-ar mai apuca niciodată de fumat.

„Nu m-am speriat! Nu de aia m-a lăsat de fumat! M-am lăsat de fumat pentru că n-am mai simţit nevoia! Doctorul, şeful clinicii, când venea dimineaţa trecea pe la mine… ce mai faci, ce mai e, nu ştiu ce… vrei să bei o cafea? Da! Şi mă duceam la el şi îmi făceam o cafea. Şi zice vrei să fumezi o ţigară? Domne, nu simt nevoia! Bravo, al meu eşti! Dacă ar fi să dau timpul înapoi, să fac o alegere, asta ar fi prima alegere pe care aş face-o, nu cu dragoste, cu nu ştiu ce… să nu fumez, să nu mă apuc de fumat!Ăsta ar fi cel mai important lucru la care m-aş gândi vreodată! Ei mi-au pus nişte plasturi pe mine în spital, or fi avut şi plasturii ăia un efect!”, a mai spus Florin Busuioc.

Citește și: „Cât timp mai vrea Andreea Esca să stea la pupitrul ştirilor de la Pro TV: „Locul e liber pentru orice candidat” EXCLUSIV”

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cum s-au descurcat Oana Matache și Radu Siffredi la Power Couple, emisiunea care se va difuza la Antena 1
8.1 13 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *