Fotografii secrete din vila de lux a soților Ceaușescu. Obiectul din casa imensă care i-a revoltat pe români

O parte din reședință a fost transformată în muzeu

Scris de: Daoud Andra

26 Jan. 2024

Soții Ceaușescu au locuit, timp de un sfert de secol, într-o reședință impunătoare, aflată în zona Primăverii din București. Casa cu 174 de camere a fost transformată ulterior în muzeu, iar românii pot vedea acum o parte din luxul în care trăia familia dictatorului, în perioada în care populația era din ce în ce mai săracă.

Imagini din palatul soților Ceaușescu

Vila impunătoare care a servit drept reședință pentru fostul lider comunist și soția sa a fost construită în perioada lui Gheorghe Gheorghiu Dej, însă a fost utilizată drept reședință doar de către soții Ceaușescu. Casa cu 174 de camere are un interior inspirat din vizitele lui Ceaușescu în străinătate și este plină de obiecte de lux.

Reședința cu iz de palat a fost ridicată la jumătatea anilor ’60, însă a fost extinsă între anii 1970 și 1972. Pentru interior, s-a folosit lemn de stejar, paltin, cireș, nuc, dar și mahon, trandafir, păr african și cireș canadian. ”Palatul Primăverii”, așa cum este numit, are și o piscină cu valuri, precum și sală de cinema, dar și o zonă de relaxare, de tip SPA, cu solar, coafor și saună.

Citește și: Cine a fost de fapt marea iubire a Elenei Ceaușescu. “Avea o slăbiciune deosebită pentru el”. De ce nu s-au căsătorit

În interior se regăsește, de asemenea, o colecție impresionantă de tablouri și obiecte de artă semnate de artiști români consacrați, precum: Octav Băncilă, Camil Ressu, Rudolf Cumpănă, Dumitru Ghiață sau George Baron Lowendal. Un detaliu care atrage atenția în palatul soților Ceaușescu și care i-a revoltat pe mulți este baia poleită cu aur.

Cada este în întregime acoperită cu metal prețios. Alegerea finisajelor și a decorațiunilor a fost făcută sub atenta supraveghere a Elenei Ceaușescu, fiind inspirată de locuri istorice precum Palatul Buckingham sau Versailles.

Fotografii secrete din vila de lux a soților Ceaușescu. Obiectul din casa imensă care i-a revoltat pe români
Baia decorată cu aur din casa soților Ceaușescu

50 dintre cele 174 de camere pot fi vizitate

Reședința impunătoare dispunea de apartamente separate pentru fiecare membru al familiei, respectiv Elena, Nicolae Ceaușescu și cei trei copii ai lor, Zoia, Valentin și Nicu. Majoritatea încăperilor sunt decorate cu auriu, culoare ce simbolizează opulența.

Citește și: Ce s-a ales de singura nepoată a soților Ceaușescu. La 27 de ani este de o frumusețe rară, unde se “ascunde” FOTO

În prezent, reședința soților Ceaușescu poate fi vizitată de turiști, fiind deschise publicului 50 dintre cele 174 de camere. Cei care îi trec pragul au surpriza să constate că pijamalele cuplului se mai găsesc și astăzi pe patul din dormitorul conjugal.

În ”Palatul Primăverii” există și o zonă pentru fizioterapie, pe lângă cea pentru relaxare, unde soții Ceaușescu puteau face băi galvanice, ozonoterapie, electroterapie și dușuri scoțiene. Familia dictatorului avea 11 angajați la dispoziție, gata să le asigure confortul în fiecare moment.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *