Fraza din Biblie care se repetă de 365 de ori. Sigur nu ai fi bănuit că e vorba de asta

Fraza din Biblie care se repetă de 365 de ori. Sigur nu ai fi bănuit că e vorba de asta

Biblia este cea mai impoatantă carte a creștinismului și totodată cea mai răspândită carte din lume, fiind tradusă în nu mai puțin de 1.800 de limbi. Cu toate acestea, puțini sunt cei care cunosc faptul că în Biblie există o frază care se repetă de nu mai puțin de 365 de ori. Iată care este aceasta și ce semnificație profundă are.

Fraza din Biblie care se repetă de 365 de ori

Biblia a fost scrisă în decursul unui mileniu și este împărțită în două părți: Vechiul Testament – în care sunt relevate evenimentele petrecute înainte de venirea lui Iisus Hristos pe Pământ și Noul Testament – unde este descrisă viața lui Iisus Hristos, minunile pe care le-a înfăptuit, învățăturile pe care le-a lăsat omenirii, patimile sale și Învierea.

În Biblie există o frază care se repetă de 365 de ori, un sfat pe care Dumnezeu ni-l lasă prin intermediul propovăduitorilor cuvântului Său, care au contribuit la scrierea celor 66 de cărți ale Bibliei.

Sfatul cel mai des întâlnit atât în Vechiul cât și în Noul Testament este „Nu vă temeți!”. Spre exemplu, atunci când îngerul Gavril i s-a arătat Mariei pentru a-i spune că ea va fi mama Mântuitorului.

De asemenea, când Iisus s-a născut în Betleem, un alt înger a apărut și li s-a adresat celor trei magi cu aceleași cuvinte.

În întreaga Biblie, există o mulție de versete în care ni se transmite să nu ne temem. „Nu-ți fie frică”, „Nu te teme”, „Nu te îngrijora” și alte formulări asemănătoare se repetă de 365 de ori în cartea de căpătâi a creștinismului.

Unul dintre cele mai importante sfaturi pe care ni-l lasă Dumnezeu cu privire la grijile noastre de zi cu zi se găsește în Matei 6:25: „De aceea vă spun: Nu vă îngrijoraţi de viaţa voastră, gândindu-vă ce veţi mânca sau ce veţi bea; nici de trupul vostru, gândindu-vă cu ce vă veţi îmbrăca. Oare nu este viaţa mai mult decât hrana şi trupul, mai mult decât îmbrăcămintea?”

Și continuă cu 26: „Uitaţi-vă la păsările cerului: ele nici nu seamănă, nici nu seceră şi nici nu strâng nimic în grânare, şi totuşi Tatăl vostru cel ceresc le hrăneşte. Oare nu sunteţi voi cu mult mai de preţ decât ele?”

27-34: „Şi apoi, cine dintre voi, chiar îngrijorându-se, poate să adauge măcar un cot la înălţimea lui? Şi de ce vă îngrijoraţi de îmbrăcăminte? Uitaţi-vă cu băgare de seamă cum cresc crinii de pe câmp: ei nici nu torc, nici nu ţes;  totuşi vă spun că nici chiar Solomon, în toată slava lui, nu s-a îmbrăcat ca unul din ei. Aşa că, dacă astfel îmbracă Dumnezeu iarba de pe câmp, care astăzi este, dar mâine va fi aruncată în cuptor, nu vă va îmbrăca El cu mult mai mult pe voi, puţin credincioşilor? Nu vă îngrijoraţi dar, zicând: ‘Ce vom mânca?’ sau: ‘Ce vom bea?’, sau: ‘Cu ce ne vom îmbrăca?’. Fiindcă toate aceste lucruri neamurile le caută. Tatăl vostru cel ceresc ştie că aveţi trebuinţă de ele. Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. Nu vă îngrijoraţi dar de ziua de mâine; căci ziua de mâine se va îngrijora de ea însăşi. Ajunge zilei necazul ei.”

Alte exemple din Biblie în care ni se spune să nu ne temem

De asemenea, în Timotei 1:7 se spune că „Dumnezeu nu ne-a dat duh de frică, ci de putere, de dragoste și de chibzuință”.

Filipeni 4:6 „Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulțumiri.”

Matei 14:27 „Iisus le-a zis îndată: „Îndrăzniţi, Eu sunt, nu vă temeţi!”

Matei 17:7 „Dar Isus S-a apropiat, S-a atins de ei şi le-a zis: „Sculaţi-vă, nu vă temeţi!”

De ce ne transmite Dumnezeu să nu ne temem?

Sentimentul de frică, așa cum îl cunoaștem cu toții, nu este de la Dumnezeu, ci de la diavol, spun preoții. Singura frică pe care trebuie să o avem în această lume este față de Dumnezeu, dar nu în sensul de spaimă, ci de reverență.

În capitolul 8 al cărții Proverbelor este explicat ce înseamnă această frică de Dumnezeu: „Frica de Domnul este urârea răului; trufia şi mândria, purtarea rea şi gura mincinoasă, iată ce urăsc eu. (Proverbe 8: 13)”

În contrast cu frica de Dumnezeu este pusă frica de oameni, despre care este scris: „Frica de oameni este o cursă, dar cel ce se încrede în Domnul n-are de ce să se teamă. – (Proverbe 29: 25)”.

Frica de oameni i-a făcut pe mulţi credincioşi ai lui Dumnezeu să cadă în curse de la care apoi au avut de suferit ei personal, s-au compromis, sau poate au făcut şi rău altora.

Așadar, este important să ne ghidăm viața după aceste învățături și să trăim cu curaj, demnitate și credință în Dumnezeu și să nu lăsăm teama să ne ghideze pașii.

Urmăriți EGO.ro și pe
Gina Pistol și-a dorit ca buchetul de mireasă să fie unul foarte simplu
10 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Zodiile care pierd cei mai mulți bani în luna iunie. Ghinionul îi urmărește peste tot
Locul din România care este unic în lume. Parcă ajungi în altă țară, este de...
O fostă concurentă Survivor a decis să fie amanta unui arab însurat: „Știi cum e......
Cristiano Ronaldo l-a inspirat! În ce și-a investit Erling Haaland o parte din bani: „Datorită...
Adelina Pestrițu, gafă COLOSALĂ la nunta lui Smiley! Gina s-a ALBIT la față
Andreea Bălan și Jador au spus adevărul despre relația lor. „Trăiesc din plin…”
Gina Pistol și Smiley au spus „DA” în fața ofițerului de stare civilă! Primele imagini...
Voucherele de vacanță au o dată de expirare, românii nu pot pastra mult timp tichetele...
Cum a arătat Gina Pistol în cele două rochii de mireasă. Cuplul le-a pus mai...
Mireasa Gina Pistol, în 10 poze neretușate, de la nuntă: prețuri, detalii, verighete, buchet, machiaj,...
Costi Diță și casa de modă „Las Fierbinți”. Câte treninguri are Giani? „Unele sunt unicat”....
Soția lui Florin Dumitrescu, momente intime. A fost filmată!
6 zodii trebuie să aibă grijă dacă vor să împrumute bani familiei
O să primești o veste bună începând de mâine! Iată care sunt zodiile care vor...
Bombă în showbiz! Răzvan Miheț, fostul soț al Oanei Matache și Sore, cel mai nou...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *