Fructul pe care trebuie să îl adaugi în ciorbă dacă a ieșit prea sărată. Așa o dregi imediat

Un ingredient banal din bucătărie te poate ajuta să dregi o ciorbă prea sărată

Scris de: Daoud Andra

01 Nov. 2022

Fructul pe care trebuie să îl adaugi în ciorbă dacă a ieșit prea sărată. Așa o dregi imediat

O ciorbă bună trebuie să fie aromată și gustoasă, însă fără a fi prea acră sau prea sărată. Până și celor mai iscusiți bucătari li se poate întâmpla însă să adauge prea multă sare în ciorbă. Din fericire, există câteva trucuri care salvează orice mâncare prea sărată. Care este fructul pe care trebuie să îl adaugi în ciorbă, dacă ai pus prea multă sare?

Fructul pe care trebuie să îl adaugi în ciorbă dacă este prea sărată

Ciorbele sunt unele dintre cele mai populare preparate din bucătăria românească. Nu lipsesc de pe mesele românilor la prânz și fiecare gospodină știe să prepare câteva feluri de ciorbă ca la carte. Se poate întâmpla uneori, din grabă sau din neatenție, să adaugi prea multă sare în ciorbă. La final, când o guști, îți dai seama că este mult prea sărată și că nu poate fi mâncată așa. Vestea bună este că ai la îndemână câteva trucuri pentru a „drege” chiar și cea mai sărată ciorbă.

Varianta cea mai simplă și mai rapidă este să mai adaugi apă, astfel încât să diluezi ciorba. Dacă vrei să își păstreze consistența, poți apela la alt truc. Adaugă câteva bucăți de măr în ciorbă, în timp ce încă fierbe. Mai lasă pe foc circa 20 de minute, iar la final vei observa că nu mai este așa sărată.

Citește și: Superstiții despre sare. De ce nu e bine să împrumuți sarea. Nu o să mai faci asta după ce afli

Mărul este, așadar, fructul pe care trebuie să îl adaugi în ciorbă dacă ai pus prea multă sare. După ce ciorba este gata, scoate bucățile de măr. Dacă nu ai la îndemână mere, poți folosi un cartof. Curăță-l de coajă și pune-l în ciorbă, întreg. Mai lasă să fiarbă 15-20 de minute, timp în care cartoful va absorbi o parte din sare.

Fructul pe care trebuie sa il adaugi in ciorba daca a iesit prea sarata
Mărul te ajută să dregi o ciorbă prea sărată

Când se pune sare în ciorbă, de fapt

Sarea este ingredientul care potențează gustul și care nu lipsește din niciun preparat culinar. O folosim inclusiv la deserturi, pentru că intensifică aromele. Este importantă însă cantitatea pe care o adăugăm, dar și momentul în care punem sare în mâncare.

În ceea ce privește ciorbele, este recomandat să pui sare pe carnea pe care urmează să o fierbi încă de la început. După ce ciorba sau supa dă în clocot și îndepărtezi spuma de la suprafață, mai adaugă puțină sare și lasă să fiarbă la foc mic. Nu trebuie să pui toată sarea încă de la început, mai ales dacă vei folosi la ciorbă ingrediente care sunt, la rândul lor, sărate.

Citește și: Când se pune sare în ciorbă, de fapt. Pare un detaliu banal, dar multe persoane fac greșeala

Bulionul, borșul sau zeama de varză adăugate spre final vin cu o cantitate considerabilă de sare. Pune, așadar, puțină sare pe măsură ce mâncarea este pe foc, iar la final gustă preparatul. Dacă mai este nevoie, mai adaugă puțină sare înainte de a opri focul, pentru a ajunge la gustul dorit.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Raicu revine în televiziune?
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *