Funcția secretă pe care o are friteuza. Nimeni nu știa că poate face asta

Funcția secretă pe care o are friteuza. Nimeni nu știa că poate face asta

Friteuza cu aer cald a devenit unul dintre cele mai populare aparate electrocasnice din casele noastre. Este foarte practică pentru cei care nu au prea mult timp la dispoziție pentru a găti, deoarece este cel mai simplu să apeși un buton și să lași aparatului să-și facă treaba. Dar friteuza are o funcție despre care puțini știu, dar te ajută să economisești timp.

Funcție pe care o are friteuza și pe care mulți nu o cunosc

Nu există nicio îndoială că o friteuza cu aer cald îți face viața mult mai ușoară. Cu ajutorul ei poți prepara pește, carne sau legume, printre altele. O friteuza cu aer cald este, în esență, un cuptor de convecție amplificat și nu prăjește mâncarea. Cu toate acestea, există o funcție despre care aproape nimeni nu știe, nici măcar cei care folosesc acest mic aparat, și te ajută să economisești timp.

Funcția secretă pe care o are friteuza și pe care nu multe persoane o cunosc este cea de dezghețare a alimentelor. Și rezultatele sunt mult mai bune decât la cuptorul cu microunde. Când trebuie să dezgheți ceva în friteuza cu aer cald, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să o preîncălzești.

Cum se procedează

Când vrei să dezgheți ceva la friteuză se pune produsul în coș, dar să nu fie foarte mare pentru ca aerul cald să circule ușor. Programează friteuza timp de zece minute la temperatură scăzută și crește temperatura la 180 de grade. Acest lucru va face alimentul pufos pe dinăuntru.

În cazul cărnii și a peștelui, cea mai bună modalitate de a dezgheța aceste alimente în friteuza cu aer cald este să pui o cantitate mică de ulei și să setezi temperatura la o valoare scăzută. Introdu mâncarea, astfel încât să se încălzească puțin câte puțin, ceea ce o va face să se dezghețe uniform.

Friteuza cu aer cald poate fi folosită și pentru a dezgheța fructe și legume. Pune-le pe un suport din aparat și setează temperatura la cel mai înalt nivel. Acest lucru le va ajuta să se încălzească și să se dezghețe mai repede.

Cele mai bune trucuri

Pe lângă funcția de dezghețare, există și alte trucuri pe care ar trebui să le cunoașteți pentru a profita la maximum de friteuza cu aer cald.

Pentru a face aluat este indicat să pulverizezi puțin ulei deasupra pentru a spori rumenirea exterioară și pentru a preveni lipirea lui de coș.

Dacă vrei ca alimentele să se gătească uniform trebuie să le miști continuu. Sunt unii care o fac la jumătatea programului de gătit și alții care aleg să o facă la fiecare cinci minute.

Gătitul fără ulei înseamnă că majoritatea rețetelor au nevoie de câteva minute în plus mult decât într-o friteuză convențională.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *