Găluștele nu vor mai ieși niciodată tari, dacă adaugi în compoziție acest ingredient. Vor fi pufoase și delicioase

Iată secretul pentru cele mai pufoase găluște.
Găluștele nu vor mai ieși niciodată tari, dacă adaugi în compoziție acest ingredient. Vor fi pufoase și delicioase

Fără îndoială, când vine vorba de o mâncare tradițională delicioasă, ce poate fi mai bună decât o farfurie  plină cu supă de pui și găluște. Când sunt bine gătite, găluștele sunt ușoare, pufoase și fragede. Trebuie să mai adaugi câteva legume pentru gust, carnea de pui și bulion, iar rezultatul este minunat. Însă rezultatul poate fi dezamăgitor dacă găluștele ies tari sau se fărâmă. Iată ce trebuie să faci pentru a obține cele mai pufoase găluște.

Găluștele nu vor mai ieși niciodată tari, dacă adaugi în compoziție acest ingredient

Unul dintre pașii esențiali care trebuie urmăriți au legătură cu consistența găluștelor. Când pregătești compoziția este indicat să nu o lași să stea prea mult până o adaugi în supă. Se amestecă foarte bine ingredientele doar până când aluatul se îmbină. Găluștele rezultate ar trebui să aibă o textură densă, care să nu curga. Dacă vezi că găluștele se destramă, consistența nu este bună. De aceea, este indicat să mai adaugi o linguriță de griș, apoi mai lasă compoziția cel puțin două minute.

Dacă găluștele sunt prea tari, trebuie să adaugi peste ele o cană cu apă rece. Acesta este unul dintre secretele celor mai renumiți bucătari. Prin scăderea temperaturii lichidului, găluștele vor fi supuse unui proces de răcire gradual. Astfel vor fierbe complet, având o consistență pufoasă.

Al doilea secret pentru a face găluște foarte bune este să ții capacul închis în timp ce găluștele se fierb. Cu supa fierbinte la foc mic și aluatul de găluște potrivit, mai trebuie doar să adaugi câteva linguri de bulion. Cât bulionul se fierbe, acoperă oala cu un capac. Găluștele se gatesc prin fierbere la abur, un procedeu care le oferă o textură minunată. Chiar dacă poate fi tentant să verifici găluștele din când în când, este recomandat să nu faci acest lucru. Este bine să aștepți cel puțin 15 minute, deoarece în momentul în care ridici capacul, toți aburul minunat dispare imediat.

Rețetă pentru găluște pufoase

Ingrediente necesare:

• 3 ouă
• 300 g griș;
• un praf de sare;

Înainte de a fi utilizate, oăle se pun pe masă pentru a ajunge la temperatura camerei. Apoi se separă gălbenușul de albuș și se bat albusurile spumă. Unul câte unul se toarnă și gălbenușurile, apoi se pune sarea. Grișul se adaugă în ploaie și va fi amestecat cu atenție, pentru anu se forma cocoloașe. După ce compoziția se îngroașă suficient, se mai lasă totul pe foc 10 minute să se umfle grisul.

Apoi ia o lingură mare care trebui udată în supă, apoi adaugă prima gălușcă. Repetă procedeul și cu celelalte găluște, apoi lasă supa să clocotească la foc mare. După ce supa și găluștele au dat în clocot, toarnă o cană de apă rece peste toate găluștele. La final, pentru un gust deosebit adaugă pătrunjel tocat mărunt.

Citește și mâncare de orez cu pipote și inimi de pui. Trucuri esențiale pentru o rețetă savuroasă

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Țăranu, despre fotbaliștii români care au făcut istorie. Cum este Gigă Hagi
8.4 445 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *