Gelozia, boală grea. Cum o tratăm?

Gelozia, boala grea dintr-o relație de cuplu poate ajunge să îndepărteze persoana iubită. Dacă îți dorești să știi mereu tot ce face iubitul tău și esti o femeie posesivă, fii mai detașată și tratează din timp accesele nefondate de gelozie.
Gelozia, boală grea. Cum o tratăm?

Gelozia este o boală grea care afectează foarte multe cupluri. Comportamentul posesiv și dorința de a ști mereu ce face partenerul tău va ajunge să strice armonia din relația de cuplu. Iată care sunt semnele unui comportament posesiv și cum poți să tratezi gelozia pentru a readuce echilibrul în relație.

Îți dorești să știi mereu tot ceea ce face

Posesivitatea se manifestă prin gesturi simple, dar duse la extrem, care trădează imediat dorința de control. Când nu îți răspunde la telefon și te cuprinde imediat sentimentul de teamă că ar putea sa fie cu altă femeie. Vrei să verifici cu insistență dacă, într-adevăr, este cu prietenii și îl pui să îți trimită poze și alte dovezi. Când ești geloasă pe toate femeile din cercul lui de prieteni și faci tot posibilul să încerci să îl acaparezi și să îl ții departe pentru a te simți în siguranță. Dacă te regăsești aceste situații, ar fi indicat să îți temperezi dorința de a-i controla fiecare mișcare.

Când vrei să știi mereu tot ce face înseamnă că te lași condusă de temeri și nesiguranță. Încearcă să vezi de unde provine nesiguranța ta. Poate are legătură cu relațiile trecute sau poate partenerul tău îți transmite acest sentiment. Dacă el nu îți dă motive să-i pui la îndoială comportamentul, atunci ar fi momentul să vezi tu lucrurile dintr-o altă perspectivă.

Chiar dacă este îndrăgostit de tine și are cele mai bune intenții pentru relația voastră, niciun bărbat nu va tolera la nesfârșit un astfel de comportament. Crizele de gelozie nefondate și posesivitatea exagerată pot afecta serios orice relație de cuplu.

Acuzațiile nefondate de infidelitate pot pune mare presiune emoțională pe celălalt. La un moment dat, va prefera să iasă din relație decât să asculte permanent scenarii și acuzații. Orice bărbat se va simți lezat când nu îi sunt recunoscute bunele intenții. Totodată, este perfect normal să își dorească timpul lui fără a fi nevoie să ofere explicații pentru tot ceea ce face.

gelozia boala grea în relație

Gelozia, cum se poate trata?

Pentru a putea trata gelozia trebuie mai întâi să o recunoști și apoi să conștientizezi cât de mult rău îți poate face. Excesele de gelozie au legătură în primul rând cu încrederea în sine. Învață să ai încredere în tine și în valorile tale. Bărbații tind să fie întotdeauna mai atrași de o femeie puternică decât de una nesigură pe ea.

Vorbește deschis cu partenerul tău despre temerile tale și obișnuiește-te să ai încredere în el. Oferă-i spațiul necesar și încearcă, pe cât posibil, să nu îți concentrezi toată atenția asupra lui.
Concentrează-te și pe alte activități care îți pot trezi interesul, ieși cu prietenele, mergi la cumpărături singură și încearcă să nu depinzi permanent de compania persoanei iubite. Pe timpul zilei puteți păstra legătura prin mesaje, astfel încât să știți unul de celălalt.

Comunicarea sinceră este mai importantă și mai eficientă decât dorința de a-l controla permanent pe celălalt. Când îi demonstrezi celuilalt că îți ții în frâu gelozia și că ai încredere în el, și el va căpăta mai multă încredere în tine. Acest tip de comunicare, fără gelozie, poate vindeca în timp chiar și cele mai mari traume de insecuritate.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce Roxana Ciuhulescu a refuzat să participe la Survivor All Stars?
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *