Gheorghe Turda, despre motivul scandalurilor cu alți artiști: „Este vorba de invidie. Sunt singurul artist care, la 74 de ani, poate cânta două ore fără bandă” EXCLUSIV

Solista Mioara Velicu l-a acuzat recent că i-ar fi grăbit pensionarea: ”Mă adusese într-o stare ca să plec eu!”
Gheorghe Turda, despre motivul scandalurilor cu alți artiști: Este vorba de invidie. Sunt singurul artist care, la 74 de ani, poate cânta două ore fără bandă EXCLUSIV

Gheorghe Turda face ce face și este atras din nou în scandaluri, de artiștii cu care, cândva, împărțea scena. După conflictul, de anul trecut, cu solistul Constantin Enceanu, iată că zilele acestea el a avut un schimb dur de replici cu Mioara Velicu, solista care l-a acuzat că i-ar fi grăbit pensionarea: ”E vorba de invidie”, ne-a spus el, în interviul exclusiv pentru ego.ro.

”Mulți artiști n-au educație muzicală, sunt făcuți la ”Heirup!”

Dar, în lumea muzicii populare, conflictele sunt la ordinea zilei. Rar găsești doi artiști care să se înțeleagă între ei. Gheorghe Turda ne-a dezvăluit, în interviul exclusiv pentru ego.ro, care sunt motivele de gâlceavă.

”Este vorba de invidie! Se nasc tot felul de discuții de la minciunile pe care ei le spun în public, pe la emisiuni tv, pentru audiențe. Unii n-au respect, nu știu să dea ”Bună ziua!”, la evenimente. În plus, ține de incultura unora. Mulți artiști n-au educație muzicală, sunt făcuți la ”Heirup!” și sunt foarte încrezuți”.

A făcut pace cu Mioara Velicu, care l-a acuzat că i-a grăbit pensionarea: ”N-am fost niciodată invidios pe ea!”

Mioara Velicu a susținut recent că a avut o relație tensionată cu Gheorghe Turda, pe vremea când făceau parte din Ansamblul „Ciocârlia”. Întrebată de Denise Rifai dacă a fost nevoită să se pensioneze mai devreme, din cauza lui Gheorghe Turda, solista a declarat.

„Pentru el au contat foarte mult gradele, voia să îi spunem domnul colonel. (…) Este un subiect despre care nu aș vrea să vorbesc, pentru că niciodată nu am făcut, altfel făceam telenovelă la televizor. Nu am vrut să pomenesc de lucrul ăsta.(…) Mă adusese într-o stare ca să plec eu, fără să îmi spună: ”Pleacă!”. Am ajuns într-o stare foarte gravă și noroc de bărbatul meu, care tot timpul mi-a dat o liniște sufletească. Am mers la Ansamblul „Burnasul”, la Liviu Vasilică, și mi-a fost foarte bine, de acolo am ieșit la pensie”. Gheorghe Turda a decis să nu-i mai dea artistei apă la moară: ”Am făcut pace cu Mioara, nu vreau conflicte. Eu n-am fost niciodată invidios pe ea, așa cum poate crede”, ne-a mai spus acesta.

”La 74 de ani, pot cânta două ore fără să mă opresc. Am vocea pe care mi-a dat-o mama de la bunul Dumnezeu!”

Gheorghe Turda susține că la spectacole cântă doar live, ceea ce, pentru vârsta lui, este o adevărată performanță. Acesta ar fi, firește, și un alt motiv de invidie.

”Sunt singurul artist care, la 74 de ani, poate cânta două ore fără bandă. Alți artiști nu pot, căci nu au vocea lui Gheorghe Turda. Vocea este dată de mama, de la bunul Dumnezeu. Sunt singurul care am făcut belcanto, operă, nu am făcut foaie verde pe la nu știu care cămin cultural. Nu toți suntem artiști de folclor, câțiva alegi, unii nu au educație muzicală, n-au bagajul de cunoștinte pentru a deveni soliști de folclor”.

Gheorghe Turda
Gheorghe Turda

Cât câștigă un artist de muzică populară la o petrecere

Artistul are agenda plină de spectacole, de nunți, petreceri și cumetrii.

”Am fost solicitat deja și pentru anul viitor, în 2023, la o nuntă. Iar vara aceasta am multe nunți, și-n iulie și în august, am și la un nepot din Săpânța. Am fost invitat și la o nuntă de pocăiți, de adventiști. Merge bine perioada asta, după cei doi ani grei de pandemie”, ne-a mai spus Gheorghe Turda.

El ne-a dezvăluit și tarifele soliștilor de muzică populară.

”De regulă, sunt onorarii de 1.200-2.000 de euro, pentru o seară întreagă, depinde de formulă. Eu merg și cu orchestra mea, iar când merg individual am alt preț, e pe categorii”.

Ce urare i-a făcut rivalului Constantin Enceanu, de ziua lui onomastică

De Sfinții Constantin și Elena, cântărețul de muzică populară Gheorghe Turda i-a făcut o urare și rivalului său Constantin Enceanu, și nu numai lui, dând astfel uitării scandalul lor de pomină: ”Tuturor purtătorilor numelor de Constantin și Elena le urez ”La mulți ani!”.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Teama pe care o are Teo Trandafir chiar si dupa 30 de ani televiziune
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *