Gheorghe Turda, despre nunțile din Epoca de Aur, unde se lăsa cu bătăi ca-n filmele western: ”Unora li se mai urca palinca la cap și se băteau cu parul. Doar Miliția îi despărțea” EXCLUSIV

Gheorghe Turda va cânta, pe 15 august, de Sf. Maria, la nunta nepotului său din Săpânța, cu 700 de invitați
Gheorghe Turda, despre nunțile din Epoca de Aur, unde se lăsa cu bătăi ca-n filmele western: ”Unora li se mai urca palinca la cap și se băteau cu parul. Doar Miliția îi despărțea” EXCLUSIV

Gheorghe Turda este unul dintre cei mai solicitați artiști de muzică populară. A fost invitat, de-a lungul carierei muzicale, la sute de nunți, care mai de care mai frumoasă. S-a lăsat, însă, uneori, în anii comunismului, și cu bătăi ca-n filmele western și cu intervenția Miliției. Vestitul cântăreț ne-a povestit despre acele petreceri de pomină, dar și despre emoționantul eveniment de familie, nunta nepotului său, unde Gheorghe Turda le va cânta mirilor și celor 700 de nuntași.

Amintirile lui Gheorghe Turda de la nunțile din comunism: ”Palinca îi pornea la  bătaie”

Gheorghe Turda a fost invitat la sute de nunți, în toate colțurile țării, de unde a rămas cu amintiri de neuitat. Unele, vesele, altele, de povestit nepoților, căci s-a mai lăsat și cu bătaie ca-n filmele western. Nuntașii, care băuseră ceva mai multă palincă, și-au aruncat vorbe grele, peste mese, astfel că până la bătaie nu a mai fost decât un pas. Solistul își amintește de acele petreceri, cu intervenția Miliției, urmate de arestări și dosare penale:

”Pe vremuri, din cauza băuturii, căci unora li se mai urca palinca la cap, începea scandalul. Palinca îi pornea la bătaie. Eram tânăr și am asistat la niște dispute de genul acesta, s-au bătut cu parul, au scos cuțitele. Până venea Miliția, se băteau și se tăiau între ei, apoi intrau în tribunale. Acum s-au potolit pe la nunți, legile sunt cu mult mai aspre și mai neiertătoare”, ne-a povestit Gheorghe Turda, în exclusivitate pentru Ego.ro.

”De Sfânta Maria mi se căsătorește nepotul, băiatul Anuței, sora mea. Va fi o nuntă maramureșeană ca în povești”

Gheorghe Turda a plecat spre Săpânța, unde, luni, de Sfânta Maria, va avea loc nunta nepotului său. Va fi o petrecere grandioasă, cu sute de invitați, așa cum se fac petrecerile în Maramureș:

”De Sfânta Maria mi se căsătorește nepotul, băiatul Anuței, sora mea. Va fi o nuntă maramureșeană ca în povești. Avem 700 de invitați, mulți sunt rude, neamul turdenilor e mare. Cununia religioasă va avea loc la Biserica Săpânța, de lângă celebrul cimitir, unde voi spune Tatăl nostru. Iar petrecerea va avea loc la Sighetu Marmației, la cel mai mare restaurant. Voi cânta și eu, dar vor mai susține recitaluri și Miki de la K-pital și două formații din zonă.

Dar, eu am cântat și la o nuntă cu 1.200 de nuntași, în 1990, după Revoluție, când am fost nași, eu și soția mea. Am cântat la Salina din Turda, a avut acolo orchestra și tatăl Andrei, a cântat și Andra, era micuță pe atunci”, ne-a mai povestit Gheorghe Turda, în exclusivitate pentru Ego.ro.

Gheorghe Turda, preferatul românilor la petreceri
Gheorghe Turda, preferatul românilor la petreceri

Gheorghe Turda a fost adorat de femeile din Săpânța: ”Era să mă însor cu fata popii”

Gheorghe Turda este tot singur. Încă nu și-a găsit pe cineva de suflet, cu care să împartă bucuriile vieții. A mai avut câteva relații pasagere, iar despărțirile au fost tare dureroase. Însă, nici că sunt șanse să-și găsească o iubită la nunțile unde este invitat. Iar în Săpânța, nici atât. Marele artist susține că, deși în zona natală, femeile erau topite după el, în anii tinereții, căci era chipeș, nu și-a dorit o nevastă din Maramureș, ci din Regat:

”Era să mă căsătoresc în Săpânța, aveam multe admiratoare, în anii tinereții. Era cât pe ce să mă însor cu fata popii, am avut și o iubită farmacistă. Dar eu m-am căsătorit în Regat, cu Betty, fostă prim-balerină a Ansamblului Rapsodia. Femeile din Săpânța nu sunt îndrăznețe, bărbatul face primul pas, el propune. Femeia nu îl provoacă pe bărbat. Sunt însă alte metode de a comunica, tacite, în care femeia îi dă de înțeles unui bărbat că îl place”, ni s-a mai confesat Gheorghe Turda, în exclusivitate pentru Ego.ro.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Câte diplome are Ramona Olaru, de fapt
10 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *