Ghid de călătorie la Roma. Ce trebuie neapărat să vizitezi

Capitala Italiei este un muzeu în aer liber care te invită să îl descoperi
Ghid de călătorie la Roma. Ce trebuie neapărat să vizitezi

Dacă nu ai ajuns încă în capitala Italiei, dar ai în plan să vizitezi orașul, iată un ghid de călătorie la Roma pe care este bine să îl ai în vedere dacă vrei sa ajungi pe aceste meleaguri. De o valoare culturală inestimabilă, întregul centru istoric al orașului este inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Rezervă bilete din timp

Dacă ți-ai luat deja biletele de avion, ar fi ideal să rezervi din timp și biletele la principalele atracții turistice din Roma. Colosseumul, Fontana di Trevi sau Vaticanul se numără printre simbolurile orașului pe care sigur îți vei dori să le vezi. Doar că acestea atrag anual sute de turiști, iar cozile pentru bilete pot fi interminabile. Și sigur nu vrei să îți petreci câteva ore bune stând la coadă pentru bilet. Așa că este recomandat să îți rezervi din timp biletele pentru obiectivele turistice pe care vrei să le vizitezi.

Ghid de călătorie la Roma: obiective turistice simbol

Pentru a evita aglomerația, alege să mergi dimineața să vezi celebra Fontana di Trevi sau Vaticanul. Acestea sunt două dintre cele mai populare atracții în oricare ghid de călătorie la Roma. De aceea, pentru a le explora în voie, evită weekend-urile sau după-amiezele, când deja este foarte aglomerat. De asemenea, perioada dintre noiembrie și martie este mai puțin aglomerată și deci mai potrivită pentru a planifica o vizită în capitala Italiei, dacă urmezi un ghid de călătorie la Roma.

Ce trebuie să știi despre Panteon

Panteonul este o bijuterie arhitecturală aflată în Piazza de la Rotondo și una dintre puținele clădiri care a rămas complet intactă din Roma antică. Denumirea „Pantheon” vine din limba greacă și înseamnă devotat tuturor zeilor. A fost folosit ca lăcaș de cult până în anul 608. De-a lungul timpului i s-au adăugat tot mai multe altare și monumente funerare ale diverșilor regi italieni și al celebrului pictor Rafael. Aceste morminte se găsesc în cele șapte nișe care înconjoară spațiul central.

Un alt element deosebit al acestui monument este cupola Panteonului, denumită oculus. Cupola lasă să pătrundă lumina într-un mod deosebit și a fost creată astfel pentru a permite vizitatorilor să fie în contact direct cu cerul. Nu se percepe o taxă pentru a vizita Panteonul, dar în general este destul de aglomerat. De aceea, un moment oportun pentru a fi vizitat este dimineața devreme sau chiar seara, înainte de închidere, așa cum vei vedea că recomandă oricare ghid de călătorie la Roma.

Mâncarea tradițională

Pe lângă comorile arhitecturale, Roma oferă și o experiență culinară deosebită. Nu pleca din oraș până nu vei gusta din mâncărurile tradiționale delicioase. Pastele carbonara, cacio e pepe, snack-urile suppli, saltimbocca, faimoasele sortimente de pizza și un gelato sunt doar câteva delicatese din oricare ghid de călătorie la Roma. În Roma vei găsi multe restaurante cu tradiție, afaceri de familie născute din pasiunea pentru mâncare. Așadar, într-un astfel de local ai șansa să guști cele mai bune preparate tradiționale gătite cu cel mai mare drag.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cum s-au descurcat Oana Matache și Radu Siffredi la Power Couple, emisiunea care se va difuza la Antena 1
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *