Gospodinele istețe pun întotdeauna cartofii în cuptorul cu microunde înainte de a-i prăji. Vei face și tu la fel pentru că trucul e genial

Trucuri foarte utile
Gospodinele istețe pun întotdeauna cartofii în cuptorul cu microunde înainte de a-i prăji. Vei face și tu la fel pentru că trucul e genial

Atunci când vine vorba de trucuri în bucătărie, gospodinele descoperă câte unul nou tot timpul. Astfel s-a aflat de ce e bine să pui cartofii în cuptorul cu microunde înainte de a-i prăji.

Gospodinele istețe pun întotdeauna cartofii în cuptorul cu microunde înainte de a-i prăji

Și ție îți plac cartofii prăjiți crocanți la exterior și fragezi la interior? Pentru a te bucura din plin de gustul lor gospodinele au descoperit următorul truc: cureți cartofii, îi tai, îi usuci cu un șervețel și îi pui câteva minute la cuptorul cu microunde. Apoi îi pui la prăjit, iar când vor fi gata vei vedea diferența de gust și textură.

Alte trucuri foarte utile pentru oricine. Așa câștigi mult timp

  • Pentru ca terciul de hrișcă să fie mai sfărâmicios și mai aromat se recomandă ca hrișca să fie pusă mai întâi într-o tigaie sau o tavă la prăjit, pentru câteva minute, potrivit bucatarul.eu.
  • Ceapa tocată poate fi păstrată pentru mai mult timp proaspătă dacă folosiți următorul truc: peste un platou presărați sare, apoi puneți ceapa. Poate fi învelită apoi cu o folie alimentară. De asemenea, se păstrează foarte bine dacă este unsă cu ulei și pusă într-un recipient.
  • Pentru a împiedica avocado să se înnegrească este nevoie doar de câțiva stropi de oțet peste el sau să fie pusă lângă o felie de ceapă.
  • Pentru ca broccoli și țelina să țină cât mai mult ele trebuie învelite în folie de staniol.
  • Atunci când descoperiți că pâinea s-a învechit nu trebuie aruncată. Cu ea se poate face un fel de mâncare deosebit: se taie bucățele mici și se pune la cuptor cu cașcaval și verdețuri.
  • Gustul mâncărurilor va fi și mai bun dacă verdețurile sunt tocate mărunt și amestecate cu ulei de măsline, apoi puse la înghețat în forme de gheață. Puteți folosi câte un cub atunci când gătiți. Aceeași metodă poate fi folosită și pentru diferite băuturi cu lămâie, portocală, fructe de pădure sau frunze de mentă.
  • Nu se pune niciodată apă rece în piureul de cartofi. Astfel piureul va avea culoarea gri. Pentru un piure perfect încălziți puțin lapte și amestecați-l cu cartofii, puneți unt și verdețuri, în funcție de preferințe.
  • Porumbul fiert și nemâncat nu trebuie aruncat. Cu un cuțit tăiați boabele și păstrați-le pentru a le pune în diferite salate.
  • Dacă maioneza s-a terminat, poate fi înlocuită rapid cu smântână amestecată cu un gălbenuș de ou fiert și o lingură de muștar.
8 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.