Greșeala majoră de evitat când faci friptură de porc. Îi strică tot gustul, nu va ieși suculentă

Trucuri simple pentru un preparat mai bun
Greșeala majoră de evitat când faci friptură de porc. Îi strică tot gustul, nu va ieși suculentă

Friptura de porc face parte din preparatele care nu lipsesc de pe masa de Crăciun. Există o sumedenie de rețete, însă și foarte multe greșeli în prepararea acesteia. O singură mișcare greșită și friptura de porc nu va mai fi așa cum îți doresc. Care este greșeala majoră de evitat când faci friptură de porc? Vei afla de mai jos ce trebuie să nu faci pentru a te asigura că iese așa cum trebuie, gustoasă și suculentă.

Friptură de porc, un preparat delicios pentru masa de Crăciun. Ce spun specialiștii

Specialiștii spun că e bine să consumăm cu moderație carnea roșie, în special pe cea de porc, deoarece este și cea mai grasă. Grăsimile saturate se digeră mai greu și crește riscul dezvoltării cancerului de colo sau a unei boli de inimă dacă se face exces.

Se recomandă ca acest tip de carne să nu se consume alături de pâine, orez, cartofi sau paste deoarece îngreunează digestia. De preferat ar fi să fie consumată alături de diverse legume și multe murături.

Greșeala majoră de evitat când faci friptură de porc

Prima greșeală majoră este că pui carnea pe foc la scurt timp după ce ai scos-o din frigider. Este greșit deoarece schimbarea bruscă de temperatură, trecerea de la rece la fierbinte, face ca preparatul să își poartă din gust și carnea să nu fie deloc suculentă. E bine ca după ce a fost scoasă din frigider carnea să stea 30 de minute la temperatura camerei.

O altă greșeală este să pui carnea în tigaie sau în cuptor îmbibată cu apă. Carnea trebuie scursă foarte bine deoarece cantitatea de apă duce la un produs final lipsit de gust. Specialiștii recomandă ca după ce este spălată, carnea să stea la scurt într-un vas pentru 15-20 de minute. Sau, o altă soluție, este să fie ștearsă foarte bine după ce este spălată.

Tot greșit este și să gătești carnea la flacără mare. În general carnea gătită la foc mare va fi preparată incomplet, doar la exterior, iar la interior va rămâne crudă. Cel mai bine este să o pregătești la foc mic și să o întorci de mai multe ori în timpul gătirii.

Să folosești ulei de măsline la prăjirea cărnii este greșit. Uleiul de măsline are un punct de ardere destul de jos astfel că, atunci când temperatura crește peste acest punct, el devine toxic. Asta în timp ce carnea trebuie preparată la o temperatură ridicată.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Familia Măruță se pregătește pentru un nou film, după succesul înregistrat de "Tati part-time"
8.1 16 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
E din ce în ce mai rău! Planurile pentru ÎNMORMÂNTARE, GRĂBITE, anunţul care dă fiori....
Mădălina Ghenea, cea mai INCENDIARĂ filmare din an! A RIDICAT temperatura din termometre
ȘOC! 5 vedete din România care au devenit mame după 40 de ani. Nu te...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12...
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile...
Jador a vorbit despre relația secretă cu Andreea Bălan: „Pentru mine ai fost extraordinară!”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Horoscop 24 Aprilie 2024. Balanțele vor avea bani, Peștii trebuie să-și mențină echilibrul atât în...
Horoscop Zilnic Miercuri 24 Aprilie 2024. Nativii Vărsător vor beneficia de motivația necesară pentru a-și...
Racii și alte patru zodii în avantaj. Alinierea planetelor aduce succes
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la...
Carmen Iohannis, lăudată pentru ținutele purtate în timpul vizitei oficiale din Coreea. Ce designer român...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *