Greșeala pe care o fac gospodinele atunci când pun murături. Așa se pot strica imediat, ce trebuie neapărat să eviți - Ego.ro

Greșeala pe care o fac gospodinele atunci când pun murături. Așa se pot strica imediat, ce trebuie neapărat să eviți

Ai mare grijă la acest aspect
Greșeala pe care o fac gospodinele atunci când pun murături. Așa se pot strica imediat, ce trebuie neapărat să eviți

Toamna a sosit, așa că este timpul să-ți faci provizii pentru iarnă. Și ca în fiecare an, murăturile nu au cum să lipsească din cămara cu bunătăți. Este adevărat că nu toată lumea știe cum să conserve corect legumele. Trebuie să cunoști destul de bine procedura pentru a nu face erori care pot strica rezultatul final. Iată greșeala pe care o fac cele mai multe gospodine atunci când pun murături.

Detaliul la care trebuie să fii atent atunci când pui murături

A venit anotimpul ploios, iar legumele vor începe să dispară, ușor, ușor, de pe tarabele din piețe. Din fericire, gospodinele le pot conserva pentru a se bucura de gustul lor și pe timp de iarnă.

Aproape orice se poate pune la murat. Castraveți, gogonele, conopidă, varză, sfeclă, toate sunt extrem de delicioase puse în borcan. Conform bucătarilor experimentați, murarea se poate face prin acidificare naturală sau fermentarea lactică, așa cum se mai numește această metodă, sau prin acidificare cu otet.

În ceea ce priveşte ultima metod însă, trebuie precizat faptul că multe gospodine fac o greșeală imensă. Mai exact, utilizează o concentrație incorectă de sare sau oțet în soluția de murare.

Ce se întâmplă dacă pui prea mult oțet sau prea multă sare în borcanul cu murături

Pentru a obține niște murături perfecte e obligatoriu să respecți anumite reguli. Din păcate, mulți români nu țin cont de ele. Spre exemplu, numeroși oameni au tendința de a pune prea mult oțet sau prea multă sare în borcanul cu murături.

Ce se întâmplă în acest caz? Ei bine, legumele nu se vor conserva corect și vor începe să mucegăiască sau să se strice. Pentru a evita această eroare majoră, este important să urmezi rețetele testate și aprobate.

Citește și Ingredientul care nu are ce căuta în borcanele cu murături. Le distruge tot gustul!

Ce alte erori mai fac gospodinele atunci când pun murături

O altă eroare pe care o fac gospodinele este faptul că folosesc apă de la robinet. Dacă nu utilizezi apă plată, există riscul ca zeama să nu rămână limpede. În plus, și aspectul murăturilor tale ar putea avea de suferit.

În cazul în care nu ai apă plată la îndemână, poți fierbe apa de la robinet. De asemenea, este foarte important ca pentru murături să folosești doar o sare specială pentru murături, care se găsește în comerț. Multe gospodine utilizează sarea de masă, dar, potrivit specialiștilor, aceasta conține un ingredient care ar putea strica murăturile.

Citește și Cea mai simplă reţetă de murături asortate. Secretul de 100 de ani ca să iasă crocante și să reziste la iarnă!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Pătruleasa nu spune ”nu” atunci când e vorba de întoarcerea în TV. Ce face acum, de când ”stă acasă”
7 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *