Greșeala pe care o faci de foarte mult timp. Asta se întâmplă dacă nu ții pizza în frigider

Motivul pentru care este bine să ții pizza în frigider
Greșeala pe care o faci de foarte mult timp. Asta se întâmplă dacă nu ții pizza în frigider

Pizza este un adevărat deliciu culinar căruia nimeni nu-i poate rezista. Este, de asemenea, un preparat pe care îl putem comanda atunci când suntem cu prietenii sau cu familia și avem chef să mâncăm ceva delicios la cină fără a fi nevoiți să gătim. Cu toate acestea, există o greșeală pe care o facem cu toții: nu păstrăm pizza în frigider. Un expert ne avertizează acum că acest lucru poate avea consecințe grave asupra sănătății noastre.

Ce se întâmplă dacă nu ții pizza în frigider

Ai mâncat câteva felii de pizza delicioase la cină și ți-au rămas altele pe care intenționezi să le consumi la micul dejun? Nimic rău în asta, însă ai grijă să nu le lași pe masa din bucătărie, ci să le introduci în frigider.

De ce este atât de important acest lucru? Ei bine, un specialist ne avertizează asupra pericolului de a lăsa feliile de pizza în afara frigiderului. Potrivit acestuia, ”sute de bacterii se pot acumula peste noapte peste ele”, lucru ce ar putea declanșa tulburări de stomac, vărsături și diaree sub forma unei gastroenterite incomode.

Pentru a nu avea parte de neplăceri, este extrem de important să iei măsuri de precauție în ceea ce privește manipularea și depozitarea alimentelor, în special vara, când temperaturile ridicate oferă un mediu propice pentru dezvoltarea microorganismelor dăunătoare.

Citește și Cum se face sosul pentru pizza, de fapt. Secretul știut doar de italieni pentru un gust senzațional!

Cum să reîncălzești pizza ca să pară proaspătă

În rândurile următoare îți vom spune cum poți să încălzești pizza ca să pară proaspătă ca atunci când ai comandat-o. Nu trebuie să ai la îndemână cine știe ce aparate scumpe, ci doar o simplă tigaie. Acum, încinge tigaia, fără a adăuga niciun fel de grăsime în ea.

Mai departe, pune una sau două bucăți de pizza și așteaptă circa două minute, după care pune câteva picături de apă în tigaie, dar ai grijă că acestea să nu atingă bucățile de pizza. Ulterior, pune un capac pe tigaie și mai lasă pe foc câteva minute, până când brânza se topește.

Citește și La ce temperatură se coace pizza. Detaliul de care să ții cont pentru a obține o pizza delicioasă ca la restaurant!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cum reușește fiul cel mare al Alinei Pușcaș să câștige mai mulți bani de la părinți
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *