Greșeala pe care trebuie să o eviți atunci când te uiți la televizor. Așa vei reduce factura la curent

Greșeala pe care trebuie să o eviți atunci când te uiți la televizor. Așa vei reduce factura la curent

Greșeala pe care trebuie să o eviți atunci când te uiți la televizor. Facturile tot mai mari la energie electrică i-au speriat pe români. Mulți dintre ei încearcă să reducă pe cât posibil consumul. Unul dintre cei mai mari consumatori din locuință este televizorul. Iar anumite obiceiuri legate de acest aparat electrocasnic îți încarcă fără să știi factura. Iată la ce trebuie să renunți urgent.

Greșeala pe care trebuie să o eviți atunci când te uiți la televizor

Televizorul este unul dintre cele mai întâlnite dispozitive în casele românilor. Sunt persoane care petrec ore în șir în fața televizorului, fie uitându-se la știri, la emisiuni de divertisment sau la filme pe platformele de streaming.

Însă uitatul la televizor ne poate încărca destul de mult factura la energie electrică, mai ales dacă facem anumite greșeli. În ceea ce privește televizoarele de generație mai nouă, acestea consumă multă energie electrică dacă luminozitatea lor este mare.

Astfel, dacă vrei ca la sfârșit de lună să scoți mai puțini bani din buzunar este important să setezi luminozitatea televizorului tău la o intensitate mai mică.

O altă greșeală banală care ne poate face să plătim chiar și dublu la curent este să uităm televizorul aprins. Fie că adormim cu el așa, sau că îl lăsăm pe timpul zilei aprins fără a ne uita la el, acest obicei este dăunător pentru buzunarul nostru.

Televizoarele fabricate în ultimii ani sunt prevăzute cu temporizator, pe care îl poți seta pentru ca dispozitivul tău  să se stingă după un anumit interval de timp ales de tine. Așadar, dacă obișnuiești să adormi cu televizorul deschis, ar fi bine să îl programezi să se închidă. Poți face acest lucru intrând în setări.

Televizoarele care consumă cel mai mult curent

Cel mai mult îți încarcă factura la energia electrică televizoarele vechi. Acest lucru este însă valabil și pentru cele care au un ecran de mari dimensiuni. Astfel, dacă vrei ca la final de lună să nu te trezești cu costuri uriașe la curent, asigură-te că optezi pentru un televizor cu ecran mic din clasa energetică A++. Acesta consumă cel mai puțin curent.

La polul opus, televizorul care te va „arde” la buzunar este cel încadrat în clasa energetică E, fiind cel mai mare consumator de energie dintre toate. În magazine, pe ficare model în parte, vei regăsi eticheta care indică în ce clasă se află dispozitivul.

Însă nu doar televizoarele sunt consumatoare de energie într-o casă. Pe listă regăsim și alte electrocasnice, precum frigiderul sau mașina de spălat.

Citește și: „Aparatul din casă care consumă cât 80 de becuri economice. Îți încarcă enorm factura la energie electrică

9.2 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.