Hummus cu carne, rețeta originală. Se prepară în doar 20 de minute, gustul e nemaipomenit

Rețeta delicioasă de hummus cu carne de vită.
Hummus cu carne, rețeta originală. Se prepară în doar 20 de minute, gustul e nemaipomenit

Hummusul este o gustare delicioasă și sănătoasă, preparată pe bază de năut. Este o sursă excelentă de proteine și fibre iar gustul său bogat și cremos este perfect pentru orice ocazie. În ultimii ani, hummusul a devenit tot mai popular și în România, fiind servit în restaurante și cafenele din întreaga țară. Există multe moduri diferite de a prepara hummus, dar o variantă deosebit de delicioasă este hummusul cu carne de vită. Rețeta originală, în rândurile de mai jos.

Humus cu carne, rețeta originală

Hummusul cu carne tocată de vită reprezintă o alegere delicioasă și inedită pentru cei care își doresc experiențe culinare desăvârșite.

Te-ar putea interesa și: Ce să scoți din shaorma ca să nu îngrașe. Detaliul care face diferența, e important să știi asta

Deși suntem obișnuiți să asociem hummusul cu legumele proaspete, adăugarea cărnii tocate de vită creează o combinație fascinantă de arome și texturi, aducând o notă orientală în bucătăria noastră.

Deși există câteva ingrediente care trebuie amestecate, acest hummus cu carne de vită se prepară în doar 20 de minute și este excelent pe post de aperitiv sau gustare, fiind perfect pentru o masă în familie.

Ingrediente

Pentru humus

  • 1 cutie (425 grame) de năut
  • 3 linguri de suc de lămâie
  • 2 linguri de tahini
  • 1-2 căței de usturoi
  • 1/2 linguriță de sare

Pentru carnea tocată de vită și semințe de pin prăjite

  • 3 linguri de semințe de pin
  • 1,5 linguri de ulei de măsline extravirgin împărțit
  • 250 de grame de carne de vită tocată slabă
  • 1 linguriță de 7 Spices sau scorțișoară/All Spice
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/4 linguriță de piper negru
  • pătrunjel proaspăt pentru servire
  • Ulei de măsline pentru servire

Te-ar putea interesa și: Greșeala pe care mulți români o fac la micul dejun. Obiceiul poate aduce câteva kilograme în plus, nutriționistul spune clar ce trebuie evitat

Rețeta de hummus cu carne tocată de vită. Mod de preparare

Pentru hummus

Se pune năutul într-un castron cu apă și se freacă pentru a-l curăța de pieliță (acest pas este opțional, dar va oferi o textură cremoasă preparatului).

Se scurge năutul și se pune într-un robot de bucătărie. Se amestecă până când devine o pudră. Răzuiește marginile dacă este nevoie.

Adăugă sucul de lămâie, tahini, cățeii de usturoi, sarea și 2-3 cuburi de gheață și amestecă timp de aproximativ 5 minute până când se omogenizează. Gustă și adaugă mai mult suc de lămâie și sare, dacă este cazul.

Hummusul se transferă apoi într-un bol sau o farfurie și se netezește cu dosul unei lnguri.

Pentru carnea tocată de vită cu semințede pin

Se adaugă jumătate de lingură de ulei de măsline într-o tigaie de mărime potrivită și se încălzește la foc mediu. Adăugă semințele de pin și prăjește-le până devin aurii. Apoi lasă totul deoparte.

Încălzește restul uleiului de măsline în aceeași tigaie, adăugă carnea tocată de vită, condimentează cu 7 Spices, sare și piper și gătește până când se rumenește, aproximativ 5-7 minute. Poți înlocui 7 Spices (7 mirodenii) cu scorțișoară sau ienibahar.

Te-ar putea interesa și: Cât timp se fierbe năutul, de fapt. Greșeala care îi strică textura, de asta nu iese moale și cremos

Cum se combină

Transferă carnea tocată peste hummusul din bol și acoperă totul cu semințele de pin prăjite. La final, ornează preparatul cu pătrunjel și stropește cu ulei de măsline în jurul platoului.

Hummusul gata preparat se servește la temperatura camerei sau încălzit, cu felii de pâine prăjită.

Poftă bună!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *