Ilinca Vandici, despre debutul în televiziune şi piedicile din carieră: „Decizia de a mă retrage o perioadă nu a venit în urma unui eșec profesional” EXCLUSIV

Ilinca Vandici se simte perfect în lumina reflectoarelor, i-a plăcut de mică să interacționeze cu oamenii.
Ilinca Vandici, despre debutul în televiziune şi piedicile din carieră: Decizia de a mă retrage o perioadă nu a venit în urma unui eșec profesional EXCLUSIV

Ilinca Vandici este una dintre cele mai cunoscute prezentatoare de televiziune din România, reușind această performanță după ani de muncă. De-a lungul timpului, Ilinca a mărturisit că nu ea și-a ales această meserie, ci meseria a ales-o pe ea. Se întâmpla în anul 2004, în cadrul unui concurs de Miss, acolo unde s-a simțit mai mult decât în largul ei, alături de cameramani și reporteri. În interviul pentru Ego.ro, vedeta Kanal D ne face confesiuni în exclusivitate.

Ilinca Vandici și-a făcut debutul pe micul ecran la 19 ani
Ilinca Vandici și-a făcut debutul pe micul ecran la 19 ani

„Mi-a plăcut școala, sunt extrem de pregătită din punctul de vedere al comunicării”

Toată lumea știe că Ilinca Vandici și-a făcut debutul pe micile ecrane ca prezentatoare a rubricii „Meteo” și la scurt timp cu propria emisiune. Adevărul este că prezentatoarea emisiunii „Bravo, ai stil!” a intrat în lumea televiziunii chiar în timpul concursului „Model of the Universe 2004”. Acolo s-a făcut remarcată nu doar prin prisma aspectului fizic, ci și că era un bun orator. Faptul că se descurca perfect cu camerele de filmat i-a adus premiul presei și un curs de pregătire în televiziune din partea postului B1TV. Acela a fost de fapt debutul ei în lumea din care face parte astăzi.

„Nu știu dacă mi-am dat seama că vorbesc mai mult decât alte fete sau mai bine decât reporterii. Cert este că am simțit o pasiune, o flacără, pe care au detectat-o și ei în mine. M-am simțit atrasă ca un magnet de această lume și de acolo a început practic totul. Probabil pentru că am fost crescută într-un anumit fel acasă. Mi-a plăcut școala, am studiat, am învățat, sunt extrem de pregătită din punctul ăsta de vedere, al comunicării, al exprimării. Am demonstrat asta de-a lungul acestor ani de când sunt în fața camerei de luat vederi. Și am făcut și performanță”, a povestit Ilinca Vandici în exclusivitate pentru EGO.ro.

Ea a fost născută pentru camerele de filmat
Ea a fost născută pentru camerele de filmat

A fost născută pentru scenă

Ilinca știu de mică să interacționeze cu oamenii, cu camerele de filmat și, mai mult, nu a avut niciodată trac. În copilărie, nu visa la o carieră în televiziune, ci își dorea să fie actriță și dansatoare, visuri pe care a reușit să le îndeplinească de-a lungul timpului. Să ne reamintim că Ilinca a făcut parte din distribuția serialului „Narcisa sălbatică” și a câștigat un sezon al show-ului „Dansez pentru tine”. Dar Vandici avea de mică stofă de vedetă. La 7 ani a descoperit baletul și tot atunci a înființat o trupă de dans alături de colegele de școală, trupă cu care participa la serbări.

„Surprinzător sau poate nu, nu îmi aduc aminte de serbările de la grădiniță. Dar îmi aduc aminte de serbările de la școală, de câteva dintre ele. Mă axam mai mult pe partea artistică, pe dans, pentru că de la 7 ani am intrat într-o sală de balet. Și m-am îndrăgostit la primul contact cu acesta și acolo am rămas cu o parte din sufletul meu. La serbările organizate la școală, mai ales în cea primară, aveam o trupă de dans împreună cu colegele de clasă. Și ne axam pe programele artistice.

Nu am avut trac nici atunci, poate ăsta era drumul meu, am putut întotdeauna relaționa foarte ușor cu oamenii, cu camera. Am urcat pe scenă de la o vârstă fragedă, am făcut parte din trupa de dans a Clubului Copiilor. Asta m-a ajutat foarte mult să îmi controlez emoțiile și să mă pot exprima ușor și liber în fața oamenilor”, ne-a mai povestit prezentatoarea de la „Bravo, ai stil!”.

A câștigat sezonul 14 al show-ului „Dansez pentru tine” (Pro TV) alături de partenerul ei, Răzvan Marton
A câștigat sezonul 14 al show-ului „Dansez pentru tine” (Pro TV) alături de partenerul ei, Răzvan Marton

Ilinca Vandici: „Perfecțiunea este o fantasmă și nu este nevoie de ea”

În momentul de față nu regretă nicio experiență, nici măcar piedicile pe care le-a avut la începuturile carierei sale, însă este conștientă de faptul că poate ar fi trebuit să privească tot ce i se întâmpla cu alți ochi. Dacă s-ar putea întoarce în timp, Ilinca Vandici ne-a mărturisit că ar vrea să se întâlnească cu ea, cea de la 19 ani, și să-i dea câteva sfaturi despre ceea ce urmează să o aștepte în București.

„Am tot povestit despre dorința mea de a fi perfectă, de a face toate lucrurile perfecte, de a demonstra, de a primi aprecieri, de a fi validată de oamenii din jurul meu sau de oamenii pe care nici nu îi cunoșteam. Asta a fost tocmai din cauza lipsurilor pe care le-am avut în copilărie și adolescență. Toată lupta mea cu lipsa de încredere a fost extrem de dificilă. Și mi-a consumat multă energie și resurse pe care le puteam folosi în alt fel mai benefic pentru mine.

Sfaturile mele s-ar îndrepta fix în zona asta, aș încerca să îmi spun ceea ce știu astăzi. Nimeni nu este perfect, perfecțiunea este o fantasmă. Și nu este nevoie de ea și nu asta caută oamenii în tine. Mi-aș spune să iau viața un pic mai ușor, să mă bucur de fiecare clipă. Să trăiesc fiecare moment în parte, să nu mai fiu într-o permanentă căutare a perfecțiunii”, a mai povestit Ilinca pentru EGO.ro.

Alături de Ruxi, câștigătoarea trofeului „Bravo, ai stil! Celebrities”
Alături de Ruxi, câștigătoarea trofeului „Bravo, ai stil! Celebrities”

Ilinca Vandici a simțit nevoia să facă o pauză

Iubește ceea ce face, și-a dorit să ajungă în acest punct al carierei sale și mai ales nu s-a plâns niciodată de niciun proiect din care a făcut parte. Totuși au existat perioade când a simțit că este mai mult decât poate duce. Și că are nevoie de o pauză pentru a-și putea pune ordine în gânduri și în priorități.

„Mi s-a întâmplat să o iau cumva de la început, nu cred că aș putea să spun de la zero. Când activezi într-un domeniu și la un moment dat iei o pauză și te retragi o perioadă, revii și cauți alte oferte. Încerci să iei o decizie și te reîntorci în acel domeniu, în cazul meu în televiziune. Dar nu înseamnă că ai luat-o de la zero. Pentru că toată experiența acumulată, toate cunoștințele nu se pot șterge.

Eu eram tot eu, numele meu era același, aveam aceleași capacități de a face față în acest domeniu. Decizia mea de a mă retrage o perioadă nu a venit în urma unui eșec profesional. Ci am simțit că atunci a fost altceva mai important decât cariera. Mi-am urmat instinctele și am făcut ceea ce am simțit”, ne-a mai declarat vedeta Kanal D.

Ilinca Vandici este una dintre cele mai îndrăgite prezentatoare tv din România
Ilinca Vandici este una dintre cele mai îndrăgite prezentatoare tv din România

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
8.9 9 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *