În cât timp se duce vopseaua din păr. Ce este important să faci pentru a rezista mai mult

Fiecare brand folosește anumite componente care trebuie să stea pe păr mai multe sau mai puține minute pentru a putea acționa bine.
În cât timp se duce vopseaua din păr. Ce este important să faci pentru a rezista mai mult

De cele mai multe ori, pentru ca nunța să prindă mine pe păr iar rezultatul final să fie cel dorit, doamnele și domnișoarele se lasă pe mâna specialistului. Însă, urmând instrucțiunile, vă puteți vopsi foarte bine și acasă. Dar înainte, trebuie să știți câteva trucuri recomandate de specialiști. Aflați în textul de mai jos în cât timp se duce vopseaua din păr.

Trebuie să țineți cont de mai mulți factori

Răspunsul la această întrebare de mai sus este: depinde de vopseau îan sine. Știm cu toții, calitatea este cea care contează, dar și experiența în domeniu a celui pe mâna căruia vă lăsați pentru schimbarea de look.

Fiecare brand folosește anumite componente care trebuie să stea pe păr mai multe sau mai puține minute pentru a putea acționa bine.

În cât timp se duce vopseaua din păr
În cât timp se duce vopseaua din păr

Va depinde și de porozitatea fibrelor, de culoarea părului tău și de tonul pe care vrei să-l porți acum. Trecerea de la părul blond la negru nu este același lucru cu a trece de la maro la roșcat.

Cât rezistă în general vopseaua permamenta

Ei bine, vopseaua permanentă este printre cele mai apreciate de doamne și domnișoare atunci când vor să își schimbe lookul. Vopseaua permanentă conține amoniac. Trebuie amestecată cu un oxidant pentru a schimba permanent culoarea.

Amoniacul este folosit în vopseaua de păr permanentă pentru a deschide cuticula. Astfel încât oxidantul și coloranții să poată penetra în cortex.
Oxidantul este disponibil în diferite concentrații. În cazul în care o persoană dorește să își deschidă părul cu 2-3 nuanțe, va trebi să aibă un oxidant mai puternic.

La fel se întâmplă și în cazul unei persoane cu părul mai deschis, dar care dorește să îl închidă, nu are nevoie de concentrație la fel de mare.

Deteriorarea dată de vopseaua permanentă vine din deschiderea și închiderea repetată a firului de păr.

În cât timp se duce vopseaua din păr. Vopseaua de păr permanentă deschide cuticula

Acesta este motivul pentru care vopseaua permanentă rezistă mai mult decât cea semi-permanentă. Vopseaua permanentă rezistă până la 30 de spălări. Mai ales dacă alegeți să o aplicați într-un salon de înfrumusețare.

Vopseaua de păr permanentă deschide cuticula și trebuie să stea mai mult pe par, putând modifica astfel textura părului. După vopsirea părului, aplică o mască intens hidratantă care reface structura firului de păr apoi treci pe o gamă de sampoane special formulate pentru părul vopsit.

Cât rezistă pe păr vopseaua fără amoniac

Vopseaua de păr fără amoniac deschide doar parțial cuticula, majoritatea moleculelor rămânând la suprafață. O distrugere repetată a cuticulei tot are loc.

Drept urmare, vopseaua fără amoniac nu rezistă prea mult pe păr, dacă nuanța aplicată nu este întreținută cu produse de calitate. Vopseaua rezistă până la 20 de spălări.

Cât rezistă vopseaua semipermanentă

Culorile semipermanente sunt afectate de culoarea naturală a părului, creând variații subtile de culoare.Pe măsură ce crește cantitatea de păr alb, coloranții semipermanenți au dificultăți să omogenizeze culoarea părului alb cu restul culorii părului.

Vopselele semipermanente nu conțin deloc sau conțin o cantitate mică de peroxid sau amoniac și sunt mai sigure pentru părul deteriorat sau fragil, deși tot pot conține produși carcinogeni. Pătrunde parțial în firul de păr, permițând culorii să reziste la câteva spălări, până la maxim 15.

Urmăriți EGO.ro și pe
Am aflat detalii noi!
7.8 77 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.