În cât timp se văd rezultatele la sală la femei și la bărbați. Principalele greșeli care trebuie evitate

Multe reviste sau reclame promit “abdomen plat în 6 săptămâni”
În cât timp se văd rezultatele la sală la femei și la bărbați. Principalele greșeli care trebuie evitate

Atunci când o persoană merge la sală se așteaptă ca rezultatele să se vadă imediat, indiferent de exercițiile pe care le face. Multe reviste sau reclame promit “abdomen plat în 6 săptămâni”. Ei bine, lucrurile nu se întâmplă chiar așa. Specialiștii explică în cât timp se văd rezultatele la sală și care sunt principalele greșeli care trebuie evitate.

Principalele greșeli care trebuie evitate în sala de sport

Greutățile folosite sunt mult prea mari. Acestea trebuie să fie corespunzătoare masei musculare pe care o are fiecare persoană. Spre exemplu, femeile nu vor avea niciodată nevoie să ridice greutăți precum bărbații deoarece nu au potențialul pentru o astfel de dezvoltare musculară. Acest lucru se datorează nivelurilor hormonale care sunt diferite. Spre exemplu, testosteronul are mare impact asupra creșterii musculare.

Focusarea doar pe antrenamentul cardio. Nu este suficient să faceți exerciții pe bicicletă sau pe banda de alergare. Combinația între antrenamentul de forță și cardio este o modalitate excelentă de a obține o siluetă feminină de vis, scrie gymbeam.ro. Astfel, pentru a vă dezvolta masa musculară folosiți și greutăți.

Nerespectarea unui plan de antrenament. Mersul la sală haotic, fără un plan de antrenament, duce la obținerea cu dificultate a rezultatelor. Cea mai bună variantă este să apelați la un profesionist pentru a stabili un plan de antrenament special pentru voi.

Concentrarea doar pe exerciții izolate. Un singur program de antrenament nu este suficient pentru a obține un corp tonifiat. Dacă doar copiați antrenamentele fără să aveți idee ce rol au, o să vedeți în timp că nu veți lucra toți mușchii corpului.

Prea multe exerciții. Începătorii fac în general această greșeală. Atunci când încep antrenamentele vor să facă foarte multe exerciții în speranța că rezultatele vor apărea mai rapid. Ei bine, nu este așa! Specialiștii susțin că ideal este să aveți trei sesiuni de antrenament de forță pe săptămână și câteva ore de cardio. O altfel de abordare, cu multe exerciții, este extrem de greu de gestionat de cineva aflat la început.

Multe așteptări nerealiste. Dacă plecați la drum cu așteptări mult prea mari (că veți avea fese la Jennifer Lopez în câteva săptămâni de antrenament), veți avea parte de dezamăgiri. Genetica, structura corpului dar și alte aspecte joacă rolul cel mai important în aspectul fizic al fiecărei persoane.

Concluzia? În cât timp se văd rezultatele la sală la femei și la bărbați

Dacă doriți să mergeți la sală asigurați-vă că nu faceți aceste greșeli, menționate mai sus. Dacă ați fost persoane sedentare în ultimii ani, nu plecați la drum cu așteptări mari, ci aveți răbdare! În cele din urmă veți avea rezultatele dorite.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Lavinia Pîrva și Ștefan Bănică, apariție surpriză la un eveniment monden
6.8 9 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *