În ce condiții s-ar întoarce Mugur Mihăescu pe marele ecran: „Sunt așa mai mare și îi sperii”. Ce nu ar accepta niciodată celebrul actor VIDEO EXCLUSIV

De ce a stat, în ultima vreme, într-un con de umbră

Mugur Mihăescu a devenit cunoscut grație grupului Vacanța Mare, dar și prin prisma show-urilor de televiziune. Ceea ce însă puțini oameni știu este faptul că actorul s-a numărat printre pionierii filmelor comerciale românești. În 2001, filmul „Garcea și oltenii” a doborât recordul pentru cel mai vizionat film în România postcomunistă. De atunci a mai avut apariții în lungmetraje, însă în ultimii ani a preferat să stea într-un con de umbră din punct de vedere al carierei. Mugur Mihăescu a declarat în exclusivitate pentru EGO.ro că ar reveni pe marele ecran dacă s-ar identifica cu proiectul.

În ce condiții s-ar întoarce Mugur Mihăescu pe marele ecran?

Mugur Mihăescu este unul dintre cei mai apreciați actori de comedie din România și, chiar dacă în ultimii ani a preferat să se dedice business-urilor sale, în continuare cei care l-au urmărit de pe vremea când făcea parte din grupul „Vacanța Mare” și-ar dori să-l vadă în postura de comediant. Pe celebrul actor l-am întâlnit la avanpremiera filmului „Teambuilding”, un film românesc produs de Matei Dima, cu Micutzu în rol principal, unde Mugur Mihăescu a venit în calitate de spectator.

„Eu mă bucur întotdeauna când iese un film România pozitiv, la care poți să te simți bine, să nu mai fi încărcat cu metafore, cu lucruri rele, cu lucruri de gândit. Filmele alea de artă parcă au fost prea multe. Îmi doresc filme pozitive, filme de acțiune, de groază, vampiri, nu știu, să mai schimbăm registrul că m-am săturat. Nu e vorba de comercial până la urmă. Tu ca și artist servești publicul.

Nu cred că publicul din România, că s-a văzut câți își doresc să vadă tipul acela de film, se rezumă la 10.000-20.000. Suntem niște milioane care vor să vadă ceva pentru ei. Asta nu-i face nici mai proști, nici mai inculți, îi face diferiți”, ne-a spus Mugur Mihăescu despre ce înseamnă filmul românesc în momentul de față.

„Am dovedit că avem artiști buni”

Ani la rând, Mugur Mihăescu a locuit în Statele Unite ale Americii, astfel încât a reușit să-și facă o imagine asupra a ceea ce înseamnă producția de film și să facă o comparație cu ceea ce se întâmplă în momentul de față în România.

In ce conditii s-ar intoarce Mugur Mihaescu pe marele ecran
In ce conditii s-ar intoarce Mugur Mihaescu pe marele ecran

Actorul mărturisește că ne îndreptăm către direcția cea bună, mai ales, comparativ vorbind, românii s-au dovedit a fi extrem de creativ pe toate planurile.

„Sper să mergem în zona bună, să se dezvolte și mai mult pentru că eu cred că suntem în stare. Am dovedit că avem artiști buni și avem activitate foarte mare. Cel puțin în muzică am „rupt” peste tot. Deci nu cred că ne lipsește creativitatea. Cred că ce ne lipsește e puțin să turăm „elefantul” ăsta, să-l împingem de la spate”, a mai declarat actorul.

„Așa îmi zice lumea: ”Ce scump ești, nebunule!”

Pe de altă parte, direcția în care se îndreaptă astăzi cinematografia din România îl face pe Mugur Mihăescu să se gândească serios să revină pe marele ecran. „Poate o să joc, poate nu o să joc. Cine știe”, a mărturisit actorul.
Se prea poate ca, în ultimii ani, mulți regizori și producători să nu fi îndrăznit să-i ceară ajutor sau să îi facă o propunere. 
„Da, sunt așa mai mare și îi sperii. Așa îmi zice lumea: „Ce scump ești, nebunule!”. Trebuie să-mi placă ce fac, atâta tot. Accept absolut orice invitație atât timp cât mă respectă prin ceea ce îmi propune și nimic mai mult”, a mai povestit amuzat Mugur Mihăescu pentru EGO.ro.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *