În ce să înmoi fasolea pentru un gust irezistibil. Marii bucătari fac furori cu acest ingredient secret, sigur nu te-ai gândit la el

Va ieși mai delicioasă așa
În ce să înmoi fasolea pentru un gust irezistibil. Marii bucătari fac furori cu acest ingredient secret, sigur nu te-ai gândit la el

Există nenumărate moduri prin care poți găti fasolea, însă puține gospodine știu că o pot face mai delicioasă dacă respectă anumite trucuri. Dar v-ați gândit vreodată să înmuiați fasolea în bere în loc de apă? Poate nu pare o idee tocmai bună, însă rezultatul final este senzațional.

Ce se întâmplă dacă înmoi fasolea în bere

Mulți bucătari au secrete atunci când vine vorba de prepararea fasolei. Deși multă lume preferă să o înmoaie în apă și să o lase peste noapte, ei bine, există și gospodine care lasă fasolea la înmuiat în bere, iar preparatul va ieși cu adevărat unul delicios.

Se știe că fasolea lăsată la înmuiat în apă peste noapte se fierbe mai repede, dar ce se întâmplă dacă o înmoi în bere? Acest truc este folosit destul de des de bucătarii din Bulgaria. În acest mod, fasolea înmuiată în bere va fi mult mai delicioasă și aromată.

Citește și: De ce să nu înmoi fasolea în apă rece. Secretul știut doar de câteva gospodine ca să fiarbă mai repede

Fasolea nu va lua gustul berii și nici nu vă veți da seama că a a stat înmuiată în bere înainte. Pentru că mai este puțin și urmează postul Crăciunului, este bine să știți și cum se prepară cea mai delicioasă iahnie de fasole. Nu uitați ca înainte să o înmuiați în bere pentru ca preparatul să aibă un gust irezistibil.

Rețetă iahnie de fasole

Ingrediente:

  • 250 g fasole boabe
  • 1-2 morcovi
  • 1 ţelină
  • 1 ceapă mare
  • 1 ceapă mică
  • 2 ardei graşi sau gogoşari
  • 3-4 linguri ulei
  • 2-3 linguri pastă de tomate
  • 1 foaie dafin
  • 10-15 boabe de piper
  • sare
  • piper
  • mărar, tarhon şi cimbru.

Mod de preparare:

Prima dată, fasolea se lasă la înmuiat în apă rece seara, până a doua zi. O poți înmuia însă în bere, dacă trucul de mai sus te-a convins. A doua zi, fasolea se spală cu apă rece și se pune la fiert într-o oală.

Aceasta se lasă la fiert timp de o oră, iar mai apoi se schimbă apa. Următoarea apă o vom păstra, iar după primele clocote adăugăm ceapa, morcovii, dar și țelina, tăiate în sferturi. Lăsăm compoziția la fiert în continuare, până când boabele de fasole se înmoaie.

Iar între timp ne apucăm să călim ceapă tocată mărunt. Deasupra se adaugă un praf de sare, iar mai apoi se stinge cu jumătate de pahar din supa de la fasole. O lăsăm să se mai înmoaie, puțin apoi o adăugăm peste fasole, alături de boabele de piper și foaia de dafin.

De asemenea, tot acum este momentul în care adăugăm și pasta de tomate, care trebuie dizolvată în jumătate de cană cu supă de fasole. Preparatul nostru mai trebuie să fiarbă la foc mic până scade sosul. Se adaugă apoi, sare, piper, sau alte condimente după gust, iar rețeta este gata.

Citește și: Ce să adaugi în icrele de fasole pentru un gust unic, senzațional. Aşa le fac şi bucătarii de top, e secretul lor

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *