În culisele Paris Fashion Week. Designer Daniel Ila Gavrilă: „E necesar să te pregătești cu cel puțin 6 luni înainte” EXCLUSIV

Renumitul eveniment Paris Fashion Week a fost descris, exclusiv pentru EGO.ro, prin ochii unui designer român: „Totul trebuia să fie făcut cât mai repede și cât mai bine”.
În culisele Paris Fashion Week. Designer Daniel Ila Gavrilă: E necesar să te pregătești cu cel puțin 6 luni înainte” EXCLUSIV

Paris Fashion Week este un eveniment la care toți iubitorii de modă visează, însă nu mulți știu cât de încărcat este programul unui designer, în astfel de momente. Daniel Gavrilă, cunoscut drept Ila, în lumea pieselor vestimentare, a oferit un interviu în exclusivitate pentru Ego.ro. El ne-a povestit despre experiența sa, la grandiosul show, unde și-au prezentat colecțiile cei mai valoroși designeri și unde adesea se dă tonul în modă.

Daniel Ila Gavrilă este unul dintre cei mai valoroși designeri români
Daniel Ila Gavrilă este unul dintre cei mai valoroși designeri români

Multe persoane privesc cu admirație fotografiile făcute la evenimentele uriașe din domeniul modei. Cu toate acestea, pe lângă sclipirea pe care o oferă piesele de modă și ținutele prezentate de vedete, creatorii depun mult efort pentru a se bucura de performanțe. Iată cum arată Paris Fashion Week din perspectiva unui designer vestimentar.

Reporter Ego.ro: Bună, Ila! Cum a început drumul tău în industria modei?

Ila: Drumul meu în industria fashion din România a început în anul 2019 după absolvirea Facultății de Arte și Design, secția Fashion Design, din cadrul Universității de Arte Cluj Napoca. În iulie 2019 am început să lucrez pentru două brand-uri din România, Cristina Săvulescu și Seen User ca Asisstant Creative Director. Am lucrat aici până în mai 2020, urmând ca, din iulie 2020, să încep o călătorie nouă ca designer principal pentru brand-ul Silk Love & Lace, unde sunt și în prezent.

O superbă rochie roșie, care lasă la vedere picioarele lungi
O superbă rochie roșie, care lasă la vedere picioarele lungi / Foto: Vincent Kadig

Grandiosul eveniment Paris Fashion Week a avut loc la Hotelul Ritz, din Paris

Povestește-ne despre experiența de la Paris Fashion Week!

Ila: A fost prima dată când am participat la acest eveniment, au fost 4 zile pline de suspans și muncă, a fost palpitant, extenuant, dar cel mai frumos a fost sentimentul de satisfacție pe care l-am avut datorită succesului pe care l-a avut colecția. Evenimentul a avut loc în incinta Hotelului Ritz Paris, un loc absolut divin, plin de istorie și de frumos. În cele 4 zile de expunere, am prezentat produsele din colecție cumpărătorilor veniți din toate colțurile lumii.

Cum este să stai în spatele creațiilor de modă?

Ila: E un sentiment plăcut, e momentul în care primești feedback, din partea cumpărătorilor, e momentul în care înveți ce ai de făcut pe mai departe.

Rochia neagră rămâne la putere și în 2022
Rochia neagră rămâne la putere și în 2022 / Foto: Vincent Kadig

Ai luat contact cu oameni foarte cunoscuți? Dar cu vedete internaționale?

Ila: Nu, și nici cu vedete internaționale.

Cam cât muncește un designer la un astfel de eveniment? Care a fost programul tău?

Ila: S-a muncit mult, programul meu începea la ora 10 și terminam la ora 8. În tot acest timp trebuia să mă ocup de cumpărători, trebuia să le prezint produsele și să îmbrac modelul cu selecția produselor făcută de ei. Între timp, produsele erau pozate și filmate, totul trebuia să fie făcut cât mai repede și cât mai bine.

Ce oportunități are un designer care ajunge la Paris Fashion Week?

Ila: Ai posibilitatea de a cunoaște oameni talentați din industria internațională, creând astfel conexiuni, acesta fiind cel mai important lucru, de altfel.

Albul a pus în evidență un trup suplu la Paris Fashion Week 2022
Albul a pus în evidență un trup suplu la Paris Fashion Week 2022 / Foto: Vincent Kadig

Paris Fashion Week. Care sunt tendințele în modă pentru 2022

Ce poți să ne spui despre tendințele pe care le-ai văzut?

Ila: Cele mai bune item-uri din toamna 2022 sunt piesele în care poți să trăiești. Și care reflectă simțul, intelectul și frumusețea purtătorului lor. Designerii s-au răzvrătit împotriva mini-urilor de anul trecut cu tivuri care au căzut pe podea, creând forme statice. Costumele erau definite de blazere supradimensionate, fără gen, care atârnau de umerii supradimensionați. Îmbrăcămintea de lenjerie a fost întărită cu cristale și cu podoabe la Miu Miu și Paco Rabanne. Iar corsetele au căpătat forme protectoare la Christian Dior și Balmain.

În multe privințe, moda s-a întors la elementele de bază. Respectiv costumul, fusta, rochia slip și un număr copleșitor de cămăși albe sau maiouri cu blugi cu prespălare medie. Sezonul nu a fost lipsit de fler. Dulceața austeră a volanelor plate ale lui Pierre Cardin a reapărut la Jil Sander și Valentino. Iar designeri precum Jonathan Anderson de la Loewe și Hillary Taymour de la Collina Strada au introdus lejeritate și mișcare în colecțiile lor. Acest sezon a fost plin de culoare și de nuanțe puternice.

„E necesar să te pregătești din timp, cu cel puțin 6 luni înainte”

Care este adevărul din spatele evenimentelor de modă de genul Paris Fashion Week? Sunt așa de pline de glamour sau este și foarte multă muncă?

Ila: Adevărul din spatele acestor evenimente este că se muncește mult și din greu pentru a avea parte de cel mai bun rezultat posibil.

Cum se pregătește un designer pentru un eveniment ca Paris Fashion Week?

Ila: Pentru un astfel de eveniment e necesar să te pregătești din timp, cu cel puțin 6 luni înainte. Colecția trebuie să fie gata la timp, toate detaliile puse la punct, nu este timp de pierdut.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Serghei Mizil nu a avut nevoie de scenariu pentru filmul ”Visul”
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *