Îngrășământul puternic pentru roșii și castraveți. Ce trebuie să aplici pentru a te bucura de o recoltă bogată

Amestecul îți va aduce kilograme de legume!
Îngrășământul puternic pentru roșii și castraveți. Ce trebuie să aplici pentru a te bucura de o recoltă bogată

Ai poftă de o salată de roșii cu castraveți? Ei bine, pentru un gust delicios alege legume din gradina ta. Ele nu se vor putea compara niciodată cu cele din supermarket, fiind mult mai sănătoase. Ce trebuie să faci pentru o recoltă bogată? Iată secretul specialiștilor în grădinărit. Acest îngrășământ natural îți va aduce kilograme de roșii și castraveți!

Cel mai bun îngrășământ pentru roșii și castraveți

Dacă ești un pasionat de grădinărit, știi deja cât de important este să utilizezi îngrășăminte pentru a crește plante sănătoase și luxuriante. Cu toate acestea, nu toate produsele sunt la fel.

Unele pot fi foarte scumpe sau pot face mai mult rău decât bine plantelor tale. Există însă un produs ieftin, care poate da rezultate uimitoare pentru roșiile și castraveții tăi! Este vorba despre pâinea veche.

Cum se pregătește

Primul pas, înainte de a planta roșiile și castraveții, este să fertilizezi solul. Prin urmare, pregătește un pat pentru toamnă și adaugă îngrășământ organic, spre exemplu bălegar sau compost. El va îmbunătăți considerabil fertilitatea solului.

Totodată, va ajuta la dezvoltarea sănătoasă a plantelor din grădina ta. Ulterior, pe parcursul dezvoltării plantelor, este esențial să continui fertilizarea.

Prima doză de îngrășământ se aplică cu o săptămână înainte de plantare. Ulterior, se adaugă de cel puțin două ori pe parcursul perioadei de creștere a fructelor.

Citește și De ce gospodarii de la țară îngroapă roșiile în pământ, în luna octombrie. Metoda inedită cu rezultate neașteptate!

Îngrășământ natural pentru roșii și castraveți, cu pâine veche

Prepararea îngrășământului natural pe bază de pâine nu este deloc complicată. Nu o să-ți vină să crezi cât de simplu este. Iată ingredientele de care o să ai nevoie pentru a prepara amestecul minune:

  • pâine
  • apă
  • recipiente etanșe

Pentru fiecare litru de apă, vei avea nevoie de circa 30 de grame de pâine. Acestea fiind spuse, începe prin a fierbe apa. Ulterior, las-o să se răcească la temperatura camerei.

Între timp, taie pâinea în bucăți cât mai mici. Acum, pune apa într-un recipient etanș și adaugă pâinea. Lasă amestecul să se odihnească până a doua zi.

După aceea, strecoară amestecul printr-o sită și mută-l în alt recipient etanș, după care lasă-l să fermenteze la rece timp de cel puțin cinci zile. Acest pas este foarte important, fiindcă astfel se activează proprietățile fertilizante ale îngrășământului din pâine.

În final, tot ce trebuie să faci este să uzi plantele și să aplici îngrășământul preparat. Cel mai bine este să faci acest lucru dimineața devreme sau seara, pentru a evita razele puternice ale soarelui.

Citește și Cum se depozitează corect roșiile pentru a se menține proaspete mai mult timp. Detaliul la care trebuie să fii atent!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
8 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *