Ingredientul banal care curăță imediat petele negre de pe siliconul din baie. Costă doar 4 lei

Trucuri la îndemâna oricui
Ingredientul banal care curăță imediat petele negre de pe siliconul din baie. Costă doar 4 lei

Oricărei persoane îi place curățenia în baie, ca totul să strălucească și să miroasă frumos. Din păcate însă, există un anumit detaliu care poate apărea în multe situații și care strică tot aspectul: petele negre care apar în zona siliconului din baie. Ce este de făcut cu ele? Ei bine, există o soluție foarte simplă.

Cu ce să cureți rapid petele negre de pe siliconul din baie

Nimănui nu îi place să vadă acele pete negre din zonele din baie unde a fost folosit silicon (cadă, chiuvetă). Inevitabil aceste pete apar, iar soluțiile scumpe de curățare care se găsesc în comerț nu rezolvă în totalitate problema. Este însă câteva ingrediente simple și ieftine care curăță rapid petele negre de pe siliconul din baie. Le găsești la foarte multe magazine și precis ai mai avut nevoie de ele în diferite situații în casă.

Specialiștii în domeniu spun că soluția o reprezintă câteva produse care nu costă mai mult de patru lei fiecare. Este vorba despre oțetul alb și bicarbonatul de sodiu. Tot ce trebuie să faci este să amesteci o parte apă caldă cu trei părți din soluția obținută din dizolvarea a două linguri de bicarbonat în oțet.

Pulverizează amestecul peste urmele de mucegai din baie și lasă să acționeze timp de 30 ded minute. Freacă apoi foarte bine cu o perie până când petele sunt îndepărtate în totalitate, scrie playtech.ro.

Citește și – Amestecul eficient care elimină mucegaiul din mașina de spălat. Ai nevoie de 4 ingrediente banale

Alternative pentru curățarea petelor de pe siliconul din baie

O altă variantă în rezolvarea acestei probleme ar fi să amestecă o cantitate mare de amoniac cu apă. Toarnă soluția pe zonele pe care dorești să le cureți și lasă să acționeze timp de un sfert de oră.

Eficient în această situație este și clorul sau înălbitorul. Amestecă produsul cu apă și apoi aplică-l peste suprafața cu probleme. Pentru a-i spori eficiența și a obține rezultatele dorite într-un timp mai scurt, se recomandă folosirea unei cârpe umede pentru a freca siliconul.

Un alt truc este cu detergent de vase și bicarbonat de sodiu. Pune o linguriță de săpun lichid, o ceașcă de bicarbonat de sodiu și apă cât să formeze o pastă. Poți adăuga câteva picături de ulei esențial, pentru un miros plăcut în încăpere. Freacă peretele cu o cârpă îmbibată în acest amestec, lasă-lsă acționeze o oră, după care curăță cu o cârpă cu apă călduță.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Victoria Răileanu a ales nume pentru fiica ei încă din primele zile de sarcină
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *