Ingredientul care elimină mirosul de mâncare din caserolele de plastic. Ce trebuie să presari de fapt în ele, soluția banală de mare ajutor

Așa vei scăpa de mirosul de mâncare din caserolele de plastic
Ingredientul care elimină mirosul de mâncare din caserolele de plastic. Ce trebuie să presari de fapt în ele, soluția banală de mare ajutor

Caserolele din plastic sunt foarte utile atunci când vine vorba de depozitarea alimentelor. Însă, mirosurile mâncărurilor pot rămâne impregnate în ele. Oricât de bine le-ai curăță, ele nu dispar. Totuși, există un ingredient care poate rezolva problema. Iată ce trebuie să presari în ele. Tu știai asta?

Cum să scapi de mirosul de mâncare din caserolele de plastic

Caserolele din plastic pentru depozitarea alimentelor sunt extrem de utile, astfel că nu pot lipsi din nicio casă. În ele, ne putem transporta mâncarea atunci când mergem la serviciu sau când facem o drumeție.

Însă, există și unele dezavantaje. Spre exemplu, oricât de mult le-am spăla, caserolele de platic rămân cu un miros urât. Cum rezolvi problema? Ei bine, mai jos îți împărtășim câteva trucuri care funcționează garantat.

  • Bicarbonat de sodiu

Nu mai este niciun secret că bicarbonatul de sodiu este extrem de versatil. Acest praf magic poate fi folosit într-o mare măsură pentru toată gospodăria, inclusiv pentru curățarea caserolelor din plastic.

Tot ceea ce trebuie să faci este să presari puțin bicarbonat de sodiu în interiorul acestora și să-l lași să acționeze timp de câteva ore sau chiar peste noapte. Astfel, acest produs ieftin și la îndemâna oricui va elimina cât ai clipi mirosurile neplăcute din recipientele tale.

Tot din bicarbonat de sodiu mai poți obține și o pastă extrem de eficientă. Amestecă praful cu apă și aplică soluția obținută în interiorul recipientelor. Lasă pasta să acționeze timp de câteva ore, după care clătește cu apă caldă.

Te-ar mai putea interesa și Odorizantul natural care te scapă de mirosurile neplăcute din casă. Se prepară foarte simplu!

  • Oțet alb

Un alt produs care scoate mirosurile neplăcute din caserolele din platic este oțetul alb. Toarnă produsul în fiecare caserolă pe care dorești să o cureți și lasă-l să acționeze timp de câteva ore sau peste noapte. Potrivit experților, oțetul alb are proprietăți antibacteriene și ajută la neutralizarea mirosurilor neplăcute.

  • Lămâie

Și lămâia este extrem de eficientă atunci când vine vorba de îndepărtarea mirosurilor neplăcute. Taie câteva felii din acest fruct și așează-le în caserole. Acum, lasă-le să acționeze timp de câteva ore sau peste noapte. Ulterior, caserolele tale vor avea un miros proaspăt și curat.

Te-ar mai putea interesa și Produsul banal care îndepărtează mucegaiul și mirosurile neplăcute din dulapuri. Trucul de care puțini știu!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Câte diplome are Ramona Olaru, de fapt
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *