Ingredientul de aur pentru cei mai buni cârnați de casă. Ce trebuie să adaugi în compoziție ca să iasă pufoși și gustoși

Bucătarul Marian Toma: "Se poate amesteca și carne de porc cu vită"
Ingredientul de aur pentru cei mai buni cârnați de casă. Ce trebuie să adaugi în compoziție ca să iasă pufoși și gustoși

În perioada sărbătorilor de iarnă în fiecare casă se pregătesc bucate alese. Printre acestea se numără și cârnații. Află de mai jos care este ingredientul de aur pentru cei mai buni cârnați de casă. Adaugă în compoziție pentru a te bucura de un preparat extrem de gustos.

Sfaturi pentru a obține cârnați de casă foarte gustoși: „Se poate amesteca și carne de porc cu vită”

Atunci când preparăm cârnați de casă alegerea cărnii este foarte importantă. Dacă nu este aleasă carnea care trebuie cârnații vor fi uscați și seci. Este indicat să alegem carne mai grasă, fleică sau ceafă. Carnea grasă joacă un rol foarte important!

„Dacă vreți să faceți cârnați de casă trebuie să alegeți carne mai grasă gen fleică sau ceafă. Dacă alegeți pulpă puteți pune puțină grăsime, de preferat slănină de la porc. Se poate amesteca și carne de porc cu vită. Este necesar să fie carne mai grasă, deoarece atunci când îi afumați o parte din grăsime dispare și nu vreți să aveți cârnați seci. Carnea se toacă prin mașină și se amestecă foarte bine“, spune bucătarul Marian Toma.

Pentru cârnați de casă foarte gustoși, specialiștii în domeniu recomandă să fie folosite intestine cât mai subțiri. Așa cârnații se vor găti cât mai repede.

“Persoanele care vor să folosească mațele de la porcul pe care l-au tăiat trebuie să le cureţe extrem de bine. Acestea trebuie ţinute în apă rece cu sare şi puţin piper pentru a înlătura orice fel de miros neplăcut“, mai spune bucătarul.

Ingredientul de aur pentru cei mai buni cârnați de casă

Potrivit bucătarului, condimentele joacă un rol foarte important în prepararea cârnaților. În compoziție se adaugă sare, piper, usturoi și boia dulce după gust. Este foarte important ca aceste condimente să fie adăugate treptat, nu deodată. Se amestecă apoi bine toată compoziția. Un secret foarte important este ca atunci când este amestecată compoziția de cârnați să se adauge puțin apă minerală, astfel cârnații vor ieși foarte buni.

„În compoziția de cârnați se adaugă sare, piper, usturoi şi boia dulce după gust. Nu turnați mult deodată, condimentați treptat şi amestecaţi bine toată compoziţia. Un secret este ca atunci când amestecaţi să puneţi puţină apă minerală, iar compoziţia va fi mai pufoasă. Puteţi adăuga puţin ienibahar dacă vreţi să fie mai aromaţi, dar nu scăpaţi foarte mult condiment“, mai spune Marian Toma.

Aceștia pot fi gătiți apoi la cuptor sau în tigaie. Bucătarul ne sfătuiește să folosim puțin ulei sau untură deoarece ei au deja grăsime. El recomandă să fie adăugată o cană de apă pentru a se prepara în suc propriu. Când se evaporă apa, se întorc cârnații, se mai lasă câteva minute și sunt gata.

Urmăriți EGO.ro și pe
Am aflat ce face Vlad ca să evite certurile!
9.8 11 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.