Ingredientul din bucătărie care te scapă de mătreață. Ce ar trebui să pui în șampon

Descoperă îngredietul banal din bucătărie, pe care îl folosești zilnic și te poate scăpa de mătreață.
Ingredientul din bucătărie care te scapă de mătreață. Ce ar trebui să pui în șampon

Ingredientul din bucătărie care te scapă de mătreață este unul pe care îl folosești zilnic. Problemele părului sunt atât de variate și parcă nu se mai termină niciodată. Dintre acestea, mătreața este una dintre cele mai neplăcute afecțiuini. Pe lângă faptul că nu este igienică, este și extrem de neplăcută.

Dacă ai încercat diferite remedii și nimic nu a mers, iată cum poți să scapi cel mai ușor de mătreața din păr. Bucătăria noastră este o adevărată cutie a pandorei, plină de remedii utile pentru diverse afecțiuni. Dintre acestea, există un ingredient esențial în aproape toate preparatele noastre, folosit chiar și la unele deserturi, sarea. Cine s-ar fi gândit vreodată că sarea ar fi, printre altele, de un ajutor major în a scăpa de mătreață?

Ingredientul din bucătărie care te scapă de mătreață

Ingredientul din bucătărie care te scapă de mătreață

Fie că mătreața este o problemă care te supără din când în când sau te confrunți constant cu prezența ei, sarea poate fi de mare ajutor. Sarea este un remediu excelent prin care poți face mătreața să dispară. Transpirația și uleiul în exces de pe scalp se numără printre cauzele comune ale mătreții. Pentru a remedia problema mătreții, sarea ajută foarte mult prin absorbția excesului  de ulei de pe scalp. Excesul de umiditate poate duce la apariția iritațiilor și, de asemenea, provoacă mătreață.

Prin proprietățile ei, sarea absoarbe excesul de umiditate și, de asemenea, luptă împotriva altor afecțiuni ale scalpului. Porii înfundați sunt una dintre cele mai mari cauze ale mătreții. Sarea ajută la curățarea lor prin exfoliere. Iată principalele modalități de a folosi sarea pentru a scăpa de mătreață. De ce ar trebui să pui sare în șampon.

Sampon cu sare

Încearcă această soluție de două ori pe săptămână și îți poți lua rămas bun de la toate problemele provocate de mătreață. Ai nevoie de o jumătate de lingură de sare și de o lingură de șampon. Adăugă puțină sare în șampon și amestecă bine ingredientele până când sarea se dizolvă de tot. Pune soluția pe vârful degetelor și masează apoi cu ea foarte bine scalpul. Spală părul cu apă călduță, apoi aplică balsam de la mijlocul lungimii până la vârfuri. Continuă acest procedeu de două sau de trei ori pe săptămână pentru a obține cele mai bune rezultate.

Sare si ulei de masline

Alt remediu pentru a trata problema mătreții este amestecul de sare cu ulei de măsline. Uleiul de măsline este un balsam natural și ajută, de asemenea, la hidratarea scalpului. Vitamina C dintr-o lămâie ajută la tratarea mătreții și, de asemenea, ajută la creșterea părului. Pentru acest remediu ai nevoie de 2 linguri de sare de mare, 1-2 linguri de ulei de masline si 1-2 linguri de suc de lamaie. Amestecă toate ingredientele, umezește părul, aplică soluția pe scalp și acoperă-l complet. Masează capul cu mișcări circulare  și apoi lasă soluția să acționeze timp de 5 minute. Spală părul cu un șampon fără sulfat și la final aplică balsamul obișnuit.

 

10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.