Ingredientul pe care să-l pui în aluatul de cozonac. Așa va ieși pufos, trucul pe care trebuie să-l afli imediat

Ingredientul pe care să-l pui în aluatul de cozonac

Cozonacul, cunoscutul desert care este pregătit mai ales de sărbători, are diferite rețete. Multe gospodine se feresc să îl mai pregătească din teama de a nu crește aluatul sau de a nu fi pufos la final.  Există însă mici secrete pe care vi le spunem mai jos. Spre exemplu care este ingredientul pe care să-l pui în aluatul de cozonac pentru a te bucura de un gust deosebit și o textură pufoasă.

Ingredientul pe care să-l pui în aluatul de cozonac pentru un gust deosebit și o textură pufoasă

Există Crăciun fără cozonac? După o masă copioasă merge și o felie din acest desert gustos. Prepararea lui nu este deloc simplă și necesită destul de mult timp. Un singur pas greșit poate compromite rezultatul final. Îți spunem cum poți să îl pregătești pentru a te asigura cu rezultatul final va fi demențial!

Ai nevoie de: Un kilogram de făină, opt albușuri, 300 de grame de zahăr, 400 de ml de lapte, 50 de grame de drojdie proaspătă, două linguri de smântână grasă, coaja de la o lămâie, esențe, 100 de grame de un topi și 100 de ml de ulei.

Pentru umpluturi trebuie: un albuș de ou, rahat, stafide, nucă măcinată, zahăr și stafide (totul în funcție de preferințe).

Cum se prepară cozonacul, rețeta gospodinelor din Moldova

Se cerne făina într-un vas mare, apoi se pune laptele la încălzit, dizolvându-se în el zahărul. Pune apoi peste lapte și coaja de lămâie. Maiaua se face din drojdie, puțină făină și câteva linguri din laptele preparat. Neapărat mare atenție, laptele să nu fie fierbinte! Se adaugă o mână de făină și se lasă la loc cald pentru aproximativ 15 minute până când începe să crească. Ulterior se adaugă tot laptele călduț, gălbenușurile frecate cu sare, apoi începe frământarea cu mâna. În timp ce se frământă aluatul, fără oprire, se adaugă cele două linguri de smântână, acesta fiind ingredientul care face ca, cozonacul să fie pufos. Și untul trebuie pus tot acum, ajutând, de asemenea, pentru textura cozonacului. Se incorporează toată făina și se lasă aluatul la crescut timp de o oră, o oră și jumătate.

Se amestecă acum toate ingredientele pentru compoziție. După ce se întinde aluatul se pune compoziția și se rulează. Dacă ai optat pentru două părți, acestea se împletesc. Se așază în tavă de copil tapetată cu hârtie și se mai lasă la crescut pentru încă cel puțin jumătate de oră. La cuptor trebuie să stea apoi aproximativ o oră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Celebrități din România

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like IT” avertizează părinții: „Degeaba ți-ai luat mașină scumpă”. Greșeala pe care o fac mulți. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like…

Mulți îl cunosc pe Marian Andrei drept prezentatorul emisiunii „I Like IT” de la Pro TV. Dincolo de lumina reflectoarelor, însă, el a fost pilot…
Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în magazine și pe auchan.ro

Fashion and shopping

Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în…

Auchan România anunță lansarea campaniei Black Friday 2025, care se va desfășura în perioada 5–18 noiembrie, atât în magazinele fizice, cât și online, pe auchan.ro.…
Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile estetice: „Sunt utile, important este când vrei să ți le aplici și de ce”. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile…

Adrian Nartea explică de ce nu toate modificările estetice sunt necesare, cum decizi cu adevărat dacă ai nevoie și ce rol joacă percepția noastră despre…