Ingredientul pe care trebuie neapărat să îl adaugi în mâncarea de mazăre. Îi dă o savoare uimitoare

Adăugat la final, acest ingredient schimbă gustul preparatului

Scris de: Daoud Andra

04 Nov. 2022

Ingredientul pe care trebuie neapărat să îl adaugi în mâncarea de mazăre. Îi dă o savoare uimitoare

Mâncarea de mazăre se numără printre cele mai sățioase și delicioase preparate pentru prânz sau cină. Cu sau fără carne, această mâncare este ușor de făcut și este mai ales pe placul copiilor. Pentru un rezultat delicios și o savoare deosebită, unele gospodine adaugă la final un ingredient care schimbă complet gustul.

Ingredientul pe care să îl pui în mâncarea de mazăre

Mâncarea de mazăre este unul dintre preparatele care ne aduc multora aminte de copilărie. Se prepară în fiecare gospodărie, cu sau fără carne, și are un gust deosebit de fiecare dată. Pe lângă ingredientele clasice, pe care orice gospodină le adaugă, există unul anume care schimbă complet gustul preparatului final și îl face deosebit.

După ce ai terminat de gătit mazărea, chiar înainte de a stinge focul, adaugă în oală o linguriță de muștar. Acesta va face ca sosul în care a fiert mazărea să fie mai fin, mai cremos și să aibă un gust ușor acrișor. După ce vei încerca acest truc, numai așa vei găti mâncarea de mazăre de acum încolo!

Citește și: De ce nu trebuie să pui niciodată oalele cu mâncare în frigider. Greșeala uriașă pe care o fac toate gospodinele

Ingredientul pe care trebuie neaparat sa il adaugi in mancarea de mazare
Mazărea proaspătă dă un gust aparte mâncării

Rețetă simplă și rapidă de mâncare de mazăre

Dacă vrei să prepari o masă rapidă, ai nevoie doar de un borcan de mazăre și alte câteva ingrediente la îndemână. Pentru ca mâncarea să fie gata mai repede, poți alege un sortiment de mazăre care este deja prefiartă sau poți alege mazăre proaspătă, congelată. Aceasta din urmă va avea nevoie de un timp de gătire mai lung.

Ingrediente:

  • 1/2 ardei kapia sau gogoșar
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 3-4 linguri ulei
  • 600 g mazăre
  • 200 ml bulion
  • 1 linguriță boia
  • 1 linguriță muștar
  • mărar
  • pătrunjel
  • sare
  • piper

Curăță ceapa și morcovul și toacă-le mărunt. Morcovul poți alege să îl dai pe răzătoare, să îl tai cubulețe sau felii. Toacă mărunt și ardeiul și pune legumele deoparte. Pune o cratiță pe foc și adaugă câteva linguri de ulei. Când acesta s-a încins, pune legumele tocate, sare și piper și lasă la călit câteva minute, amestecând din când în când.

Adaugă o cană de apă și lasă ceapa, morcovul și ardeiul să fiarbă împreună timp de 10 minute, înainte de a adăuga mazărea. Scurge mazărea de apă, dacă este la borcan sau la conservă și pune-o și pe ea la fiert. Adaugă apă cât să acopere mazărea și lasă să fiarbă așa timp de 15 minute. După ce mazărea a fiert pe jumătate, adaugă bulionul.

Mai lasă să fiarbă până când legumele sunt gătite și sosul a scăzut. La final, mai pune sare și piper, dacă mai este nevoie. Adaugă boiaua și muștarul, amestecă și mai lasă să fiarbă câteva minute, pentru ca aromele să se combine. Oprește focul și adaugă verdeața tocată mărunt. Mazărea este gata, las-o să se răcească puțin, după care o poți savura.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce educație își dorește Amalia Enache să-i ofere fiicei sale
9 15 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *