Ingredientul pe care trebuie să-l adaugi în mașină când speli lenjeria de pat. Elimină mirosul neplăcut și mărește puterea de curățare

Nu va trebui să mai calci cearceafurile apoi
Ingredientul pe care trebuie să-l adaugi în mașină când speli lenjeria de pat. Elimină mirosul neplăcut și mărește puterea de curățare

Cui nu îi place ca seara când se pune în pat să simtă lenjeria de pat călcată, curată și parfumată? Deseori, spălată în mașină, lenjeria de pat se șifonează foarte tare. Ulterior este neapărat nevoie să o calci pentru a arăta bine. Pentru a evita dă mai faci acest lucru poți să apelezi la trucul de mai jos.

Ingredientul care te ajută ca lenjeria de pat să nu se mai șifoneze în timpul spălării

O singură linguriță dintr-un produs pe care îl ai deja în casă, pus în mașina de spălat, previne șifonarea cearceafurilor. Mai mult decât atât, ajută și la întreținerea mașinii de spălat.

Călcarea cearceafurilor poate fi o sarcină destul de dificilă și obositoare. Soluția pentru această problemă constă într-un singur ingredient din bucătărie. Este vorba despre oțeul alb, care reprezintă cea mai bună alternativă naturală a balsamului de rufe.

Oțetul alb este un aliat foarte bun pentru spălarea și întreținerea lenjeriei de pat. Datorită acestuia, hainele și orice altă țesătură își pot recăpăta culoarea și vivacitatea. Astfel, adaugă oțet alb în mașina de spălat fără nicio frică deoarece acesta este sigur pentru piele. Este ideal și pentru cei care sunt alergici la substanțele chimice.

Citește și – Ce culori să ai în dormitor ca să atragi norocul în dragoste, în 2023. Țin energiile negative la distanță

Cum trebuie spălată lenjeria de pat

Lenjeria de pat trebuie spălată în funcție de instrucțiunile de pe etichetă. Nu uita că aceasta se spală întoarsă pe dos.

Lenjeria de pat din in se spală la 40 – 60 °C. Potrivit specialiștilor, culorile mai puternice s-ar putea estompa dacă nu respecți temperatura de spălare indicată.
Lenjeria de pat din bumbac se spală la 40 – 60 °C.
Lenjeria de pat din flanel se spală la 40 °C pentru a rămâne moale.
Lenjeria de pat din crep se spală la o temperatură mai mică, de aproximativ 40 ° C.

Pentru uscare nu este recomandat să fie făcută în uscător. Temperaturile ridicate pot deteriora fibrele sau afecta culoarea acestora. Cel mai bine se usucă la aer curat. Lenjeria trebuie scuturată foarte bine și pusă pe suportul pentru uscat rufe. Dacă vremea permite lasă-le afară, dacă nu așază-le într-o cameră aerisită.

Alege un detergent delicat pentru așternuturi și folosește o cantitate corectă. Evită balsamul de rufe. Acesta poate influența proprietățile fibrelor și afectează puterea de absorbție sau ventilare a țesăturii.

Citește și – Trucul banal pentru a menține pernele pufoase și ferme în timpul spălării la mașină. Funcționează de minune

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Lavinia Pîrva și Ștefan Bănică, apariție surpriză la un eveniment monden
9 8 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *