Ingredientul secret care readuce la viaţă florile ofilite. Ce trebuie să pui în pământul lor

Dacă plantele tale sunt pe cale să se ofilească, iată cum poți să le readuci la viață.
Ingredientul secret care readuce la viaţă florile ofilite. Ce trebuie să pui în pământul lor

Ingredientul secret care readuce la viaţă florile ofilite. Florile se ofilesc dintr-un motiv simplu: nu ajunge suficientă apă la rădăcina plantei. Când florile încep să se ofilească la scurt timp după ce le-ai cumpărat, probabil că apa nu pătrunde în tulpini. Există câțiva pași simpli pe care îi poți face pentru a ajuta planta să iși revină.

De asemenea, dacă ai o plantă cu frunze galbene, slabe sau care este pe cale să se ofilească, iată ce poți face pentru a preveni uscarea ei. Poți folosi un ingredient plin de minerale și de proprietăți care în câteva săptămâni va ajuta planta să reînvie. Același ingredient poate fi folosit și pentru a accelera creșterea sau pentru a ajuta înflorirea. Iată tot ce trebuie să știi despre acest truc care poate ajuta florile care s-au ofilit.

Ingredientul secret care readuce la viaţă florile ofilite

Cel mai simplu remediu pentru acasă este sarea Epsom. Ce este sarea Epsom și pentru ce se utilizează. Sărurile Epsom sunt cunoscute sub denumirea de sulfat de magneziu, un mineral cu proprietăți antiinflamatorii, antioxidante și relaxante.

Această sare este folosită în mod obișnuit la duș. Componentele sale sunt benefice pentru piele deoarece ameliorează tensiunea musculară și reduc inflamația care provoacă durere. Există chiar și persoane care o folosesc de obicei pentru a rezolva unele probleme cu rinichii, stomacul sau migrenele. Înainte de folosi această sare în scopuri medicale, este recomandat să consultați însă un medic specialist.

Cu toate acestea, ceea ce puțini știu este că sărurile Epson au rezultate impresionante și în grădinărit. Datorită conținutului lor ridicat de magneziu sunt capabile să revigoreze plantele care sunt pe cale să se usuce. Datorită proprietăților benefice, această sare este cea care poate să redea culoarea verde a frunzelor.

Cum se utilizează sărurile Epsom în grădinărit?

Pentru a le folosi ca îngrășământ puternic de casă, trebuie să pui o lingură de săruri Epson în pământul ghiveciului. Amestecă foarte bine sărurile cu tot pământul, apoi lasă ingredientele să acționeze. Poți încerca acest truc la fiecare trei sau patru săptămâni. Nu mai des, pentru că altfel ar exista o suprastimulare si nu ar fi benefic pentru plantele tale.

Alt remediu pentru plantele ofilite este apa de irigare. Pe de altă parte, dacă ceea ce îți dorești este ca planta ta să crească mai repede sau să înflorească, folosește acest ingredient: apa de irigare. Trebuie doar să amesteci o linguriță de săruri Epson la fiecare doi litri de apă și să hidratezi ghivecele de fiecare dată când au nevoie.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Familia Măruță se pregătește pentru un nou film, după succesul înregistrat de "Tati part-time"
9.2 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *