Ingredientul secret pe care îl pun turcii în orezul cu lapte. De asta le iese mai gustos și mai aromat

De ce ingrediente ai nevoie
Ingredientul secret pe care îl pun turcii în orezul cu lapte. De asta le iese mai gustos și mai aromat

Orezul cu lapte este probabil desertul din copilărie al multor oameni. Este o rețetă foarte simplă și delicioasă, iar astăzi îți spunem cum să îl pregătești în sitl turcesc. Cu siguranță vei trece din nou orezul cu lapte pe lista deserturilor preferate!

Cum să pregătești orez cu lapte în stil turcesc. Ce e nevoie să adaugi în rețetă

Pentru a pregăti acest orez cu lapte ai nevoie de: un litru de lapte, un litru de apă, 130 grame de orez cu bob scurt, 200 grame de zahăr, 75 grame de amidon de orez sau porumb și o esență de trandafiri/vanilie sau coajă de lămâie.

Turcia este faimoasă pentru deserturile pe bază de lapte, iar Sutlac-ul are un loc special în bucătăria lor tradițională. Este preferat în fiecare case și se găsește și în toate restaurantele turcești. În unele case se prepară Sutlac folosind lapte nepasteurizat, iar secretul constă în a face acest desert la foc mic, amestecând încontinuu, cu foarte multă răbdare.

Cum să prepari Sutlac

Mai întâi fierbe orezul într-un litru de apă și adaugă și un praf de sare. După ce dă în clocot redu focul și lasă orezul să fiarbă până se înmoaie. Adaugă și laptele amestecând ușor. După ce ai pus laptele, pune și zahărul. Următorul pas este să adaugi amidonul de porumb sau orez. Ulterior este momentul pentru arome. Se recomandă apa de trandafiri deoarece va da un gust aparte Sutlac-ului. Dacă nu ai, poți folosi și esență de vanilie sau coajă de lămâie. Amestecă bine până când toată compoziția va fi aromată uniform. Atunci când compoziția s-a îngroșat oprește focul. Cu ajutorul unui polonic pune în vase mici pentru desert care rezistă la căldura cuptorului. Dacă nu vrei să pui la cuptor poți turna compoziția în vase mici, așteaptă să ajungă la temperatura camere și apoi pune la frigider pentru câteva ore.

Următorul pas este să pui vasele la cuptor pentru 20 de minute la 180-200 de grade Celsius. Lasă-le până când suprafața desertului se rumenește și prinde o culoare maronie.

O altă metodă este să amesteci albuș de ou cu lapte și să ungi cu această compoziție suprafața din fiecare vas. Apoi pune totul la cuptor pentru 20 de minute. După ce sunt gata, lasă să se răcească și ține ulterior la frigider acest desert.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Tonciu își dorește cu ardoare să revină în televiziune
9 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *