Ingredientul secret pe care să-l pui în pilaf. Îi dă un gust fabulos, trebuie să încerci

ingredientul pentru cel mai bun pilaf

Pilaful de orez este acea mâncare simplă, gustoasă pe care o poți prepara fie de post, fie cu carne. Cu toate că este o mâncare relativ simplă de gătit, sunt momente când pilaful nu ne iese la fel de gustos și de cremos  așa cum ne-am dori. Fie boabele de orez ies prea uscate, fie pilaful are un gust fad. Pentru prepararea unui orez gustos, cremos și aromat sunt câteva reguli de preparare, pe care dacă le vei urma, nu vei da greș niciodată. Pe lângă tehnica de preparare, este importantă alegerea ingredientelor, a tipului de orez cât și a condimentelor  pentru a obține cel mai savuros pilaf.

Cum prepari cel mai cremos și aromat pilaf. Care este ingredientul care îl face deosebit de aromat

După cum scrie mai sus, pentru a prepara un pilaf aromat și gustos trebuie să ții cont de câteva reguli simple:

Reguli de preparare a pilafului

  • cel mai bun orez pentru pilaf este orezul alb cu bob lung sau bob rotund.
  • înainte de gătire, orezul se lasă în apă rece cu minim 4 ore înainte sau chiar peste noapte. Motivul pentru care se spală orezul, înainte de utilizare, este că astfel se elimină 80% din conținutul de arsenic pe care îl conține. Un alt motiv pentru care se spală orezul este pentru că ambalajele pot conține urme de pudră de amidon și impurități. În plus, prin îndepărtarea amidonului,
    boabele de orez nu se mai lipesc la gătit.
  • Înainte de fierbere, călește legumele și orezul în ulei. Rezultatul final al mâncării va fi delicios.
  • cantitatea de orez versus de apă este de 1 la 2, adică la o măsură de orez se pun două măsuri apă.
  • începe procesul de gătire a orezului în apă rece, deoarece boabele de orez permit să absoarbă treptat apa și se gătesc uniform. Dacă se începe fierberea în apă clocotită, căldura intensă va găti mai întâi boabele de orez din exterior, cele din interior riscând să rămână tari.
  •  pe măsură ce apa începe să fiarbă, se amestecă orezul pentru a nu se lipi de fundul oalei.
  • pentru o textură cremoasă, se acoperă oala cu capac, imediat ce apa a început să fiarbă, apoi se reduce focul la intensitate mică. In acest mod aburul din interior scade intensitatea căldurii, astfel încât orezul absoarbe treptat tot lichidul. Se lasă în funcție de timpul de fierbere recomandat pe ambalaj sau de tipul de orez.
  • la pilaful de post, folosește mai mult ulei pentru a preveni uscarea pilafului

Condimente și ingrediente pentru cel mai bun pilaf

La bază, pilaful are ca ingrediente orez, ceapă și morcov. Pornind de la acestea, poți personaliza mâncarea de pilaf de orez, după preferințele tale. Sunt câteva condimente și ingrediente care fac din pilaful obișnuit o mâncare cu gust sublim:

Pentru pilaf de post poți adăuga:

  • dovlecel, măsline, boabe de mazăre, porumb dulce, ciuperci- călește legumele împreună cu orezul crud înainte de fierbere
  • piper negru, un praf de scorțișoară, chimen, turmeric, mărar
  • prune uscate, caise deshidratate

Pentru pilaf cu carne:

  • unt sau parmezan- adăugate la sfârșitul procesului de preparare
  • za”tar- mix de condimente libaneze, presărate la finalul preparării, dau o aromă sublimă mâncării
  • piper negru, un praf de scorțișoară, chimen, turmeric

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Celebrități din România

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like IT” avertizează părinții: „Degeaba ți-ai luat mașină scumpă”. Greșeala pe care o fac mulți. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like…

Mulți îl cunosc pe Marian Andrei drept prezentatorul emisiunii „I Like IT” de la Pro TV. Dincolo de lumina reflectoarelor, însă, el a fost pilot…
Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în magazine și pe auchan.ro

Fashion and shopping

Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în…

Auchan România anunță lansarea campaniei Black Friday 2025, care se va desfășura în perioada 5–18 noiembrie, atât în magazinele fizice, cât și online, pe auchan.ro.…
Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile estetice: „Sunt utile, important este când vrei să ți le aplici și de ce”. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile…

Adrian Nartea explică de ce nu toate modificările estetice sunt necesare, cum decizi cu adevărat dacă ai nevoie și ce rol joacă percepția noastră despre…