Pilaful de orez este acea mâncare simplă, gustoasă pe care o poți prepara fie de post, fie cu carne. Cu toate că este o mâncare relativ simplă de gătit, sunt momente când pilaful nu ne iese la fel de gustos și de cremos așa cum ne-am dori. Fie boabele de orez ies prea uscate, fie pilaful are un gust fad. Pentru prepararea unui orez gustos, cremos și aromat sunt câteva reguli de preparare, pe care dacă le vei urma, nu vei da greș niciodată. Pe lângă tehnica de preparare, este importantă alegerea ingredientelor, a tipului de orez cât și a condimentelor pentru a obține cel mai savuros pilaf.
Cum prepari cel mai cremos și aromat pilaf. Care este ingredientul care îl face deosebit de aromat
După cum scrie mai sus, pentru a prepara un pilaf aromat și gustos trebuie să ții cont de câteva reguli simple:
Reguli de preparare a pilafului
- cel mai bun orez pentru pilaf este orezul alb cu bob lung sau bob rotund.
- înainte de gătire, orezul se lasă în apă rece cu minim 4 ore înainte sau chiar peste noapte. Motivul pentru care se spală orezul, înainte de utilizare, este că astfel se elimină 80% din conținutul de arsenic pe care îl conține. Un alt motiv pentru care se spală orezul este pentru că ambalajele pot conține urme de pudră de amidon și impurități. În plus, prin îndepărtarea amidonului,
boabele de orez nu se mai lipesc la gătit.
- Înainte de fierbere, călește legumele și orezul în ulei. Rezultatul final al mâncării va fi delicios.
- cantitatea de orez versus de apă este de 1 la 2, adică la o măsură de orez se pun două măsuri apă.
- începe procesul de gătire a orezului în apă rece, deoarece boabele de orez permit să absoarbă treptat apa și se gătesc uniform. Dacă se începe fierberea în apă clocotită, căldura intensă va găti mai întâi boabele de orez din exterior, cele din interior riscând să rămână tari.
- pe măsură ce apa începe să fiarbă, se amestecă orezul pentru a nu se lipi de fundul oalei.
- pentru o textură cremoasă, se acoperă oala cu capac, imediat ce apa a început să fiarbă, apoi se reduce focul la intensitate mică. In acest mod aburul din interior scade intensitatea căldurii, astfel încât orezul absoarbe treptat tot lichidul. Se lasă în funcție de timpul de fierbere recomandat pe ambalaj sau de tipul de orez.
- la pilaful de post, folosește mai mult ulei pentru a preveni uscarea pilafului
Condimente și ingrediente pentru cel mai bun pilaf
La bază, pilaful are ca ingrediente orez, ceapă și morcov. Pornind de la acestea, poți personaliza mâncarea de pilaf de orez, după preferințele tale. Sunt câteva condimente și ingrediente care fac din pilaful obișnuit o mâncare cu gust sublim:
Păturile moi reprezintă un element de confort indispensabil în orice locuință, fiind preferate deopotrivă de oameni și de animalele de companie. Cu toate acestea, în…
Curățenia casei poate fi mai simplă și mai prietenoasă cu mediul dacă renunți la produsele chimice din comerț și folosești soluții naturale. Cinci ingrediente comune,…
Pentru pilaf de post poți adăuga:
- dovlecel, măsline, boabe de mazăre, porumb dulce, ciuperci- călește legumele împreună cu orezul crud înainte de fierbere
- piper negru, un praf de scorțișoară, chimen, turmeric, mărar
- prune uscate, caise deshidratate
Pentru pilaf cu carne:
- unt sau parmezan- adăugate la sfârșitul procesului de preparare
- za”tar- mix de condimente libaneze, presărate la finalul preparării, dau o aromă sublimă mâncării
- piper negru, un praf de scorțișoară, chimen, turmeric
Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te
interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!