Ingredientul surpriză care face cafeaua mai cremoasă și fină. E combinația perfectă pentru un gust demențial

Pune asta în cafea și vei fi surprins de gust
Ingredientul surpriză care face cafeaua mai cremoasă și fină. E combinația perfectă pentru un gust demențial

Mare parte dintre noi ne începem ziua cu o ceașcă aburindă de cafea. Fie că este neagră, cu lapte sau frișcă, această băutură energizantă este nelipsită de pe mesele noastre în fiecare dimineață. Există, însă, unele persoane care s-au gândit să adauge și alte ingrediente, cum ar fi unt sau ulei de cocos. Iată ce stă în spatele acestei practici inedite!

Ingredientul care îți schimbă radical cafeaua

Majoritatea populației planetei își începe ziua cu o cană de cafea, iar românii nu fac excepie de la acest obicei. Această băutură a devenit, practic, parte din rutina noastră zilnică și mulți se simt de parcă nu pot funcționa optim dacă nu o consumă la început de zi. Însă foarte puține persoane știu câte beneficii interesante poate avea puțin unt sau ulei de coco, adăugat în cafea. Doar puțin din unul dintre aceste ingrediente va conferi cafelei tale o consistență mai cremoasă, dar și un aspect mai plăcut.

În plus, dacă adaugi ulei de cocos, gustul nu va fi cu mult modificat, față de lapte sua frișcă. La fel și untul. Nu va schimba aroma cafelei, ci îi va conferi un gust subtil, fin, pe care îl vei adora. Totuși, ai grijă când îți pui ulei de cocos în cafea. Acesta este bogat în grăsimi saturate, iar dacă îl pui zilnic în cafea, riști să ai probleme cu inima. De asemenea, are și foarte multe calorii, așa că ai grijă când și cum îl folosești pentru a-ți aromatiza băutura.

Cum mai poți folosi cafeaua

Un alt secret privind cafeaua este că poți pune o ceașcă în frigider pentru a elimina mirosurile neplăcute. Înainte de asta, însă, trebuie să speli bine frigiderul și toate componentele sale. Pentru asta poți folosi apă și bicarbonat de sodiu, o soluție simplă și naturală pentru curățare în profunzime.

Tot pentru un miros plăcut, poți pune câteva boabe de cafea în mașină. În timp ce unii sunt fani declarați ai celebrilor brăduți ce împrospătează aerul din autoturism, dar conferă o aromă sintetică și uneori chiar dăunătoare, alții consideră că soluția naturală reprezentată de boabele de cafea este mult mai utilă și mai sănătoasă. Poți folosi și zațul de la cafeaua pe care ai băut-o de dimineață. Lasă-l să se usuce apoi pune-l într-un săculeț din tull și agață-l în mașină. Dacă vrei să ai parte de o aromă și mai interesantă, poți adăuga în zăculeț, alături de zaț sau boabe, și câteva coji de citrice. Un alt pont este că zațul de cafea mai poate fi folosit cu succes și pentru exfolierea pielii.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Tags:
Cine sunt câștigătorii de la “Te cunosc de undeva!”, sezonul 20
5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *