Îngrijirea corectă a părului gras în 4 pași

Învață să folosești produsele potrivite părului tău, iar aspectul lui se va schimba radical!
Îngrijirea corectă a părului gras în 4 pași
Pentru a remedia problema părului care se îngrașă foarte repede, iată câțiva pași simpli de care trebuie să ții cont pentru îngrijirea corectă a părului gras. Părul gras are nevoie de o îngrijire specială, iar spălatul foarte des nu face decât să-i accentueze secreția de sebum și aspectul uleios.

1. Evită spălatul des

Dacă te confrunți cu problema părului gras, probabil ai tendința să îl speli foarte des. Fie că speli părul aproape zilnic sau la două zile, acest obicei nu face decât să favorizeze producerea de sebum. Iar rezultatul va fi contrar așteptărilor.
Sebumul produs de scalp are totuși un rol vital asupra sănătății părului, de aceea nu este indicat să fie îndepărtat. Părul lipsit de acest ingredient natural se usucă mai repede și poate căpăta un aspect tern. Uleiul natural ajută la echilibrarea firului de păr, așadar ar trebui evitat spălatul foarte des care poate accentua îngrășarea părului.
Specialiștii în îngrijirea corectă a părului gras recomandă spălarea când părul se simte uleios și neplăcut la atingere. De aceea, dacă îți speli părul prea des, ar fi indicat să adopți o rutină nouă. Încearcă să speli părul o dată la trei zile. Și urmărește efectele pe care le poate produce această schimbare.

2. Aplică balsamul mai sus de rădăcină, important pentru îngrijirea corectă a părului gras

O altă cauză a părului care se îngrașă foarte repede este balsamul care nu este aplicat corect. Când părul are tendința de îngrășare, este recomandat ca balsamul să nu fie aplicat la fiecare spălare. Când îl folosești, nu îl aplica pe rădăcina părului, ci doar pe lungimi și pe vârfuri. Balsamul aplicat pe scalp accentuează tendința de îngrășare a rădăcinilor, de aceea, în cazul părului gras, este bine să fie evitat acest obicei. Nu uita că părul are nevoie de multă hidratare, așadar clătește-l foarte bine cu apă călduță.

3. Nu peria părul foarte des

Ca să păstrezi cât mai mult timp prospețimea părului spălat, evită să îl perii foarte des. Părul cu tendința de îngrășare poate căpăta repede un aspect inestetic dacă este pieptănat prea des. Peria poate transfera uleiul de la rădăcina părului în jos, pe lungimi, iar rezultatul va fi un păr uleios, chiar dacă l-ai spălat cu o zi în urmă. Același efect neplăcut poți obține și dacă îți treci foarte des mâinile prin păr. Așadar, elimină cât mai repede aceste obiceiuri nesănătoase din rutina ta pentru îngrijirea corectă a părului gras.

4. Evită să folosești des placa de păr pentru îngrijirea corectă a părului gras

Dacă ai părul gras și obișnuiești să îți îndrepți adesea părul, ar fi recomandat să încerci să reduci treptat asta. Acest obicei de hairstyling nu face decât să sublinieze problema părului gras. Acest lucru e cauzat de faptul că odată îndreptat, părul tinde să stea așezat mai aproape de scalp. Iar asta favorizează contactul părului cu secreția de sebum de la rădăcini. Dacă ți-e greu să folosești placa de păr mai rar, încearcă să îndrepți părul mai mult dinspre lungime spre vârfuri. Și evită pe cât se poate contactul cu rădăcina părului. Aceste reguli pentru îngrijirea corectă a părului gras îți vor schimba viața.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Serghei Mizil nu a avut nevoie de scenariu pentru filmul ”Visul”
10 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *