Îngrijirea părului uscat și deteriorat. 4 produse care nu trebuie să îți lipsească, se observă imediat diferența

Cum se îngrijește părul deteriorat.
Îngrijirea părului uscat și deteriorat. 4 produse care nu trebuie să îți lipsească, se observă imediat diferența

Părul este expus din plin la acțiunea factorilor externi. Aproape oricare dintre cele mai comune activități ale noastre îl pot deteriora. Poate fi vorba despre orice, de la periaj la coafare, la căldură sau vopsire până la expunerea părului la temperaturi nepotrivite.

De aceea, îngrijirea cu produsele de bază este absolut necesară pentru a reface hidratarea părului. Acesta trebuie întărit de la interior prin reconstrucția cuticulei, acestea fiind punctele cheie pentru a-i redobândi sănătatea.

Îngrijirea părului uscat și deteriorat

Iată ce produse nu trebuie să îți lipsească din rutina îngrijirii părului!

Îngrijirea părului uscat și deteriorat
Un tratament de reparare este ideal în îngrijirea părului

1. Un set de șampon și balsam

Pentru început, acordă o atenție mare produselor esențiale pe care le folosești la duș. Alege un șampon și un balsam din aceeași gamă, aceasta fiind o modalitate excelentă de a-i oferi părului o îngrijire complexă. Citește cu atenție indicațiile de pe ambalaj și preferabil, printre ingrediente este bine să se regăsească o proteină numită keravis pentru a preveni ruperea părului. Un alt ingredient important, astaxantina este un antioxidant care vindecă și repara părul deteriorat. Dacă ai părul foarte uscat este bine să alegi un set puternic hidratant, care să ofere un plus de rezistență firului de păr.

Pentru rezultate foarte bune, ține cont și de tipul tău de păr. În timp ce șampoanele și balsamurile cu uleiuri naturale sunt excelente pentru părul fin, părul mediu spre gros are nevoie de un alt tip de ingrediente.

2. O mască nutritivă

Masca este alt produs esențial care hrănește părul, reînnoiește hidratarea și îmbunătățește elasticitatea. Specialiștii în îngrijirea părului recomandă măști cu textură cremeasă, ideală pentru a evita uscarea părului. O mască de păr potrivită este bogată în uleiuri de vitamina E, camelie și keratină. Acestea sunt câteva dintre ingrediente cheie pentru protejarea fibrelor de păr de deteriorarea ulterioară. Adaptează utilizarea măștii în funcție de tipul tău de păr. Masca este bine să actioneze doar două-trei minute în cazul părului fin și maxim zece minute dacă ai părul mai gros.

3. Tratament de reparare

În cazul părului puternic deteriorat, este bine să iei în calcul și un tratament specific. Dacă părul tău a avut de suferit o deteriorarea chimică, termică sau mecanică, ai nevoie de un tratament complex de reparare. Firul de păr trebuie refăcut de la rădăcină, așa că este bine să te orientezi către tratamente care acționează cel puțin cinci, zece minute pe scalp. În funcție de indicații, se poate aplica până la trei ori pe săptămână. Alege un produs puternic hidratant, care poate îmbunătăți rezistența și textura părului tău.

4. Un balsam spray

Un balsam spray, de tip leave in, fără clătire, poate asigura o periere mai ușoară. Acest produs este potrivit pentru părul care se încurcă foarte ușor. Spray-ul poate fi aplicat direct pe perie sau pe un pieptene. Sunt ideale orice spray-uri care conțin ingrediente hidratante precum uleiuri esențiale sau apă de nucă de cocos. Acestea ajută peria sau pieptenele să alunece prin păr mult mai ușor. Înainte de utilizare, spray-ul trebuie agitat foarte bine pentru a permite ingredientelor lichide să se amestece împreună.

Citește și 7 greșeli de evitat în îngrijirea părului. Obiceiuri banale la care să renunți pentru ca podoaba capilară să arate ca în reclame

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cum s-au descurcat Oana Matache și Radu Siffredi la Power Couple, emisiunea care se va difuza la Antena 1
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *